fbpx

Έτσι θα γίνεις το πρωί στιλάκι σε χρόνο …μηδέν!

Έτσι θα γίνεις το πρωί στιλάκι σε χρόνο …μηδέν!

Ξυπνάς με το ζόρι… ο χρόνος δεν φτάνει… τρέχεις πανικόβλητος και φυσικά δεν προλαβαίνεις να περιποιηθείς τον εαυτό σου, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για την προσωπική σου εικόνα.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτά είναι 3 σημαντικά …πραματάκια για το τριμάρισμα που θα σε κάνουν όμορφο!

 

Τι θα έλεγες όμως αν μπορούσες να τα προλάβεις όλα;

Δες λοιπόν τι θα κάνεις:

 

  1. Μαλλιά

Η θεωρία λέει ότι το πρωινό ντους κρύβει μια τεράστια απόλαυση για το τριχωτό της κεφαλής σου: ζεστό νερό, μυρωδάτο σαμπουάν, απαλό conditioner. Ωστόσο η πράξη έχει αποδείξει άλλα. Αν θέλεις πραγματικά να πετύχεις το καλύτερο αποτέλεσμα στην εικόνα των μαλλιών σου, καλύτερα λούσου το βράδυ πριν πέσεις για ύπνο. Εκτός από το χρόνο που θα κερδίσεις το πρωί, τα καθαρά θυλάκια των μαλλιών σου θα χρειαστούν μια με δύο ώρες για να ανακτήσουν τα φυσικά έλαιά τους (αυτά που χαρίζουν στιλπνότητα και καλό «κράτημα»). Έτσι, αν λουστείς μόλις ξυπνήσεις, κινδυνεύεις να φτάσεις στο γραφείο με μαλλιά που πετάνε από το φριζάρισμα.

 

  1. Πρόσωπο

Χρόνος που θα αφιερώσεις για να αποκτήσεις μια φρέσκια επιδερμίδα το πρωί; Μηδέν. Η καλύτερη ώρα φροντίδας της επιδερμίδας σου είναι πριν το βραδινό ύπνο. Ο λόγος; Αν κοιμηθείς με όλους τους ρύπους της ημέρας και το σμήγμα που φυσιολογικά θα έχει διαποτίσει το πρόσωπό σου, το επόμενο πρωί θα ξυπνήσεις με μια επιδερμίδα κατά τι πιο γερασμένη ή – στην καλύτερη – αφυδατωμένη και ορατά κουρασμένη, με διάσπαρτα σπυράκια εδώ κι εκεί. Πρότασή μας, η χρήση μιας ενυδατικής κρέμας με αντιοξειδωτικά συστατικά, η οποία θα δουλέψει ολονύχτια. Θυμήσου απλά να έχεις καθαρίσει με μια λοσιόν (όχι σαπούνι) την επιδερμίδα σου πριν το άπλωμα της κρέμας.

 

  1. Χέρια

Τα πλένεις αρκετές φορές μέσα στη μέρα. Με νερό και σαπούνι. Αλλά αυτή η κατά τα άλλα πολύ υγιεινή συνήθεια, εντέλει, ξεραίνει το δέρμα των χεριών σου. Σε λίγο καιρό θα τα δεις να ξεφλουδίζουν, ιδίως κοντά στα νύχια, αλλά και σε όλη την άνω μεριά της παλάμης. Η πιο καλή λύση είναι να απλώνεις λίγη ενυδατική κρέμα κάθε πρωί (αν το θυμηθείς, τρίψε τα πρώτα με μια απαλή απολεπιστική κρέμα χεριών). Αν παρατηρείς σκασίματα και επίμονο ξεφλούδισμα εκεί που το δέρμα ενώνεται με τα νύχια, άπλωσε καλύτερα λίγη βαζελίνη. Όλα κι όλα, μερικά δευτερόλεπτα υπόθεση.

 

  1. Μασχάλες

Νιώθεις να ιδρώνεις λίγο παραπάνω από το κανονικό μέσα στην ημέρα, παρ’ όλο που απλώνεις με ευλάβεια το αποσμητικό σου; Λοιπόν, το λάθος έχει να κάνει με το προϊόν που χρησιμοποιείς αλλά και με την ώρα που το απλώνεις. Δύο παρατηρήσεις για καλύτερα αποτελέσματα: Το προϊόν που χρησιμοποιείς: Το αποσμητικό απλά καλύπτει άμεσα τις μυρωδιές για κάποια ώρα. Το αντιιδρωτικό, όμως, έχει την ιδιότητα να μπλοκάρει τους ιδρωτοποιούς αδένες για ένα 24ωρο. Απλά θέλει περισσότερη ώρα για να ενεργοποιηθεί.  Η ώρα που το χρησιμοποιείς: Το βράδυ. Για να δουλέψει προς όφελός σου ενώ εσύ κοιμάσαι.

 

  1. Πόδια

Οι πιθανότητες να ιδρώσουν και να μυρίσουν άσχημα είναι μεγάλες, ειδικά αν φοράς όλη μέρα κλειστά παπούτσια και, παράλληλα, ασχολείσαι φανατικά με το τρέξιμο. Το να τα μοσχοπλύνεις το πρωί μόλις ξυπνήσεις αποτελεί και αγγαρεία, αλλά και αποτέλεσμα δεν θα δεις. Και πάλι η καλύτερη επιλογή σου είναι το βράδυ πριν κοιμηθείς. Μια μικρή λεκάνη με χλιαρό νερό στο οποίο θα έχεις ανακατέψει αλατόνερο και ξύδι θα κάνει τη διαφορά. Άφησέ τα να μουλιάσουν για πέντε – δέκα λεπτά ενώ βλέπεις τα τελευταία μηνύματα της ημέρας στο κινητό, ξέπλυνέ τα και σκούπισέ τα πολύ καλά. Το πρωί, απλά θυμήσου να ρίξεις λίγο ταλκ μέσα στις κάλτσες.