fbpx

Έτσι θα καταλάβεις ότι αυτός που σου κάνει το φίλο είναι «τοξικός»

Έτσι θα καταλάβεις ότι αυτός που σου κάνει το φίλο είναι «τοξικός»

Οι τοξικοί άνθρωποι δεν είναι και η καλύτερη παρέα, όμως μέχρι να τους καταλάβουμε ίσως περάσει καιρός.

Τοξικοί άνθρωποι υπάρχουν παντού. Στο σπίτι, στις παρέες, αλλά φυσικά και στη δουλειά.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: 15 tips για να καταλάβεις τον χαρακτήρα των …φίλων του καλοκαιριού

 

Τις περισσότερες φορές πλησιάζουν τους άλλους με το πρόσχημα των φιλικών προθέσεων και συνήθως «τυφλώνουν» όλους όσοι βρίσκονται γύρω τους.

Οι χρήστες του Reddit συγκέντρωσαν τα πιο κοινά χαρακτηριστικά ενός τοξικού ατόμου για να βοηθήσουν όλους τους υπολοίπους:

 

  1. Αισθάνεστε συναισθηματικά εξαντλημένοι μετά από κάθε συνάντηση μαζί τους. «Πάντα σε αφήνουν να αισθάνεσαι συναισθηματικά στραγγισμένος».
  2. Προσπαθούν να εκφοβίσουν τον άλλον για να ακολουθήσει το δρόμο τους. «Χρησιμοποιούν εκφοβισμούς ή απειλές για να κάνετε ότι κάνουν».
  3. Προσπαθούν να ελέγξουν τον άλλον κάνοντάς τους να νιώθουν ένοχοι. «Αν είσαι φίλος μου, πρέπει να το κάνεις».
  4. Ζηλεύουν εύκολα. Οι χειριστικοί άνθρωποι είναι τόσο ζηλιάρηδες που προσπαθούν να ελέγξουν τον άλλον με τον πιο «τοξικό» τρόπο. Χρησιμοποιούν τα «όρια» ως μέσο ελέγχου και στη συνέχεια παίζουν το ρόλο του θύματος όταν κάποιος ξεπερνά τα όρια αυτά.
  5. Δεν δέχονται το «όχι». Αυτό είναι ένα σημάδι που δεν πρέπει να παραβλέπει κανείς. Δείχνει τις προθέσεις του άλλου από την αρχή.
  6. Παρουσιάζουν συνεχώς τον εαυτό τους σαν θύμα.
  7. Κάνουν φιλοφρονήσεις και δίνουν συγχαρητήρια με… υποσημειώσεις. Ακόμα και όταν κάνουν κάποιο κομπλιμέντο, έχουν και κάτι αρνητικό να πουν.
  8. Δεν έχουν κανένα σεβασμό στα όρια. Μπορεί εσείς να έχετε πει ότι πχ δεν τρώτε τις σταφίδες. Και είναι σίγουρο ότι όταν βρεθεί η ευκαιρία και μια χούφτα σταφίδες στα χέρια τους, θα σας πουν: «Είναι τόσο νόστιμες αυτές οι σταφίδες. Θα στενοχωρηθώ αν δεν τις φας».
  9. Είναι απορροφημένοι με τον εαυτό τους. Αυτό είναι ένα μικρό σημάδι που δεν παρατηρεί κανείς μέχρι να επαναληφθεί ξανά και ξανά. Ποτέ δεν ρωτούν για τη ζωή του άλλου, τους τηλεφωνούν μόνο όταν χρειάζονται κάτι ή θέλουν να παραπονεθούν για τη δική τους ζωή τους, όταν δηλαδή χρειάζονται κάτι από εσάς.
  10. Μοιράζονται πολύ προσωπικές τους πληροφορίες.