fbpx

Έτσι θα μάθεις να κάνεις τις καλύτερες και πιο διατροφικές σαλάτες

Έτσι θα μάθεις να κάνεις τις καλύτερες και πιο διατροφικές σαλάτες

Απαραίτητο συνοδευτικό των γευμάτων μας και μπορούν ακόμα και να αντικαταστήσουν ένα κύριο γεύμα μας.

Οι σαλάτες μας βοηθούν να χορταίνουμε πιο γρήγορα, γεμίζουν τον οργανισμό με πολύτιμα θρεπτικά στοιχεία, βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Οι διατροφολόγοι την θεωρούν απαραίτητη για την άμεση απώλεια βάρους, για την ευεξία του σώματος και την καλή υγεία του. Υπάρχει μια ολόκληρη φιλοσοφία πίσω από την σωστή παρασκευή της σαλάτας που ανέκαθεν κέρδιζε έδαφος στο διαιτολόγιό μας αν θέλαμε να χάσουμε βάρος ή να το διατηρήσουμε.. Στο άκουσμα της σαλάτας πολλοί δυσανασχετούν: Φαντάζονται ένα πιάτο με «πρασινάδα» – όπως πολλοί συνηθίζουν να αποκαλούν το μαρούλι και την ρόκα-, άνοστο και.. βαρετό. Όμως η σαλάτα αν φτιαχτεί σωστά, με τα σωστά υλικά μπορεί να γίνει ένα ιδανικό γεύμα. Το πιο ελαφρύ και το πιο υγιεινό. Και γιατί όχι, απόλυτα γευστικό.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Έτσι κάνεις νοστιμότατες γεμιστές πατάτες με τυρί για γεύμα!

 

Bήμα 1ο: Βάλε στη σαλάτα πράσινα λαχανικά πλούσια σε φυτικές ίνες: Μαρούλι, σπανάκι, ρόκα, λάχανο είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και είναι η βάση για μια χορταστική σαλάτα. Μπορείς να κάνεις συνδυασμούς ώστε η σαλάτα να έχει ακόμα πιο πλούσια γεύση. Δύο κούπες από πράσινα λαχανικά είναι η ιδανική ποσότητα.

Βήμα 2ο: Κόψε τα «πολύχρωμα» λαχανικά σε φέτες ή κύβους: Οι διατροφολόγοι υποστηρίζουν ότι όσο πιο πολύχρωμη είναι η σαλάτα τόσο πιο πολλά θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες έχει. Η φύση προσφέρει μεγάλη ποικιλία σε επιλογές. Τα εποχιακά λαχανικά είναι πάντα πιο φρέσκα και δεν έχετε παρά να τα προσθέσετε στην σαλάτα σας.

Βήμα 3ο: Βάλε στη σαλάτα σου πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη (πχ κοτόπουλο, γαλοπούλα, ψάρι) είναι απαραίτητη για την σαλάτα σου αν δεν θέλεις να πεινάσεις λίγο μετά. Mπορείς να προσθέσεις ακόμα φασόλια και να την κάνεις ακόμα πιο χορταστική. Φρόντισε μόνο η αναλογία της πρωτείνης να είναι η σωστή γιατί διαφορετικά δεν μιλάμε για σαλάτα αλλά για… κυρίως πιάτο!

Βήμα 4ο: Το toppings έχουν την σημασία τους: Λίγο ελαιόλαδο ή βαλσάμικο ξύδι ή λεμόνι κάνουν την σαλάτα ακόμα πιο γευστική. Μαγιονέζα, κέτσαπ και άλλου είδους σως μπορεί να προσφέρουν ευχαρίστηση στον ουρανίσκο αλλά κάνουν την σαλάτα «βόμβα θερμίδων».