fbpx

Έτσι θα μάθεις να ντύνεσαι σα να είσαι style icon man!

Έτσι θα μάθεις να ντύνεσαι σα να είσαι style icon man!

Ίσως ακόμη ισχύει ακόμη ότι οι άντρες χρειαζόμαστε λίγη περισσότερη βοήθεια από ό, τι οι γυναίκες όταν πρόκειται να κάνουμε μια επιμελημένη εμφάνιση, δεν είμαστε όμως καθόλου πρόθυμοι να το παραδεχτούμε.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Έτσι θα είσαι της μόδας με τα ελάχιστα χρήματα και τα παλιά σου ρούχα!

 

Με απλά λόγια, δεν μας αρέσει να μας λένε πως να ντυθούμε και ως κάποιος που έχει περάσει το τελευταίο τέταρτο του αιώνα προσπαθώντας να κάνω ακριβώς αυτό, γνωρίζω πόσο προσεκτικά πρέπει κάποιος να προσεγγίζει αυτό το θέμα.

 

 

Ένα επιπλέον πράγμα που σχεδόν ενοχλεί είναι να αναδείξουμε κάποιον σε style icon. Αν και στη γυναικεία μόδα ο όρος είναι τόσο διαδεδομένος που έχει γίνει σχεδόν κλισέ. Από την Τζέιν Μπίρκιν και την Όντρεϊ Χεπμπορν στις Kένταλ Τζένερ και Αλέξα Τσανγκ, οι γυναίκες είναι πρόθυμες να ακολουθήσουν το στιλ που αυτές οι γυναίκες ορίζουν ενώ ακόμη και οι σχεδιαστές εμπνέονται από αυτές για τις τάσεις που επιλέγουν να προτείνουν.

 

 

Στους άντρες αυτό το ζήτημα είναι πιο περίπλοκο, πολύ απλά γιατί θέλουμε να νομίζουμε ότι ξέρουμε τι σημαίνει καλό ντύσιμο και δεν μας αρέσει να παραδεχόμαστε ότι επηρεαζόμαστε από οποιονδήποτε άλλο. Ωστόσο, υπάρχουν συγκεκριμένες ποιότητες που πρέπει να φέρει κάποιος ώστε να χαρακτηριστεί style icon και να έχει και την αποδοχή που του πρέπει ως τέτοιο.

 

 

Καταρχάς πρέπει να πρόκειται για ένα ίνδαλμα που δείχνει cool χωρίς να το έχει προσπαθήσει πολύ. Αυτός είναι και ο λόγος που εξακολουθούμε να εκτιμούμε άντρες σαν τον Στιβ ΜακΚουίν και τον Χάντερ Τόμσον, άντρες που θαυμάζουμε όχι μόνο για την επαγγελματική τους σταδιοδρομία αλλά και για το σχεδόν “υπεροπτικό” στιλ τους που συχνά ήταν απλά ένα τζιν και κάποιο t-shirt.

 

 

Bέβαια υπάρχουν και οι σπάνιες εκείνες περιπτώσεις όσων είναι “αποστάτες” του στιλ. Σαν την περίπτωση ας πούμε του Ντέιβιντ Μπόουϊ -όχι ότι υπάρχει κάποιος που μπορεί να πλησιάσει τον Μπόουϊ σήμερα. Αντρών που πάνε ενάντια στο ρεύμα και ουσιαστικά ορίζουν τη μόδα και όχι το αντίθετο.

 

 

Επιπλέον υπάρχουν περιπτώσεις σαν αυτή του Ντέιβιντ Μπέκαμ, ένας καθημερινός, κανονικός άντρας που πέρασε το μεγαλύτερο κομμάτι της πορείας του μετά την ποδοσφαιρική του καριέρα αναδεικνύοντας τον εαυτό του σε ένα επιτυχημένο brand, με τέτοιο τρόπο μάλιστα που τον εκτιμούν ακόμη και όσοι δεν άντεχαν να τον βλέπουν όταν έπαιζε με τη φανέλα της Manchester United.