fbpx

Έτσι θα ντυθείς στιλάτα σε επίσημες και ημιεπίσημες εξόδους

Έτσι θα ντυθείς στιλάτα σε επίσημες και ημιεπίσημες εξόδους

Μπορεί το δικό σου προσωπικό στιλ στο ντύσιμο να είναι casual και τα κουστούμια, τις γραβάτες ή τα παπιγιόν να τα θεωρείς ξενέρωτα, όμως είναι απαραίτητο να γνωρίζεις ότι ένας σύγχρονος άντρας πρέπει να ξέρει πώς να ντυθεί ανάλογα με την περίσταση και να μην ακολουθεί τυφλά τη μόδα, αλλά να επιλέγει τα κομμάτια που του ταιριάζουν και κολακεύουν τη γραμμή και το στυλ του.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: 8 tips για να είναι το δερμάτινο μπουφάν σου πάντα σαν καινούργιο

 

Το επίσημο ντύσιμο είναι το κλασικό tuxedo dress code, κοστούμι με λευκό πουκάμισο, γραβάτα ή παπιγιόν και δερμάτινο ή λουστρίνι παπούτσι. Ο κάθε άνδρας ανάλογα με το στυλ του μπορεί να κάνει χρωματικές τροποποιήσεις, που αφορούν κυρίως πιο “σοβαρά” χρώματα, όπως το γκρι και το σκούρο μπλε.

 

 

Είναι τα πιο “εύκολα” χρώματα, καθώς συνδυάζονται εύκολα χρωματικά και δεν υπάρχουν μεγάλα περιθώρια λάθους.

Δες λοιπόν πως θα ντυθείς σε επίσημη η ημιεπίσημη περίσταση και να καταπλήξεις με το στιλ σου:

 

  1. Να είσαι άνετος με το κοστούμι

Η σωστή εφαρμογή είναι το μυστικό. Δοκίμασε το κοστούμι πριν το αγοράσεις και σιγουρέψου ότι τα μπατζάκια και τα μανίκια δεν είναι μακριά και φυσικά δεν σου είναι στενό στους ώμους.

 

 

  1. Η γραβάτα και το παπιγιόν

Οι περισσότεροι casualτύποι δεν γνωρίζουν να δένουν γραβάτα και πολύ περισσότερο παπιγιόν. Μάθε πως θα το κάνεις, δεν είναι δύσκολο αν και οι πρώτες φορές είναι δύσκολες, όμως στην εποχή όπου έχεις τη δυνατότητα να δεις τα πάντα στο ίντερνετ, δε δικαιολογείται να αγοράσεις ένα έτοιμο δεμένο παπιγιόν.

 

  1. Δέξου τους συνδυασμούς όπως είναι χρόνια τώρα

Μην αυτοσχεδιάζεις. Μια επίσημη έξοδος δεν είναι η κατάλληλη ώρα να κάνεις πειραματισμούς με πολύχρωμα πουκάμισα και γραβάτες με σχέδια. Μείνε στο κλασικό black and white tuxedo στυλ και δε θα χάσεις.

 

  1. Σε ημιεπίσημες περιπτώσεις

Ο όρος “semiformal dressing” αφορά το συνδυασμό ενός επίσημου ρούχου με ένα ρούχο πιο καθημερινό και υπάρχουν πολλές περιπτώσεις εξόδων συνήθως ή επισκέψεων σε σπίτια που δεν εντελώς επίσημο ντύσιμο. Φρόντισε να είσαι κομψός και ευπαρουσίαστος, χωρίς τον περιορισμό του μαύρου κοστουμιού και της γραβάτας.Τις πρωινές και απογευματινές ώρες προτίμησε ένα ανοιχτόχρωμο κοστούμι ή σακάκι με ένα τζιν σε ίσια γραμμή, ενώ το βράδυ ταιριάζουν τα πιο σκούρα χρώματα.

 

 

  1. Μη φορτώνεσαι κοσμήματα

Μη φορτώνεσαι με κοσμήματα και μανικετόκουμπα, που ταιριάζουν σε μια άκρως επίσημη εμφάνιση, όμως και πάλι για έναν άντρα τα περισσότερα είναι περιττά.

 

  1. Διάλεξε το κατάλληλο σακάκι

Το μαύρο σμόκιν είναι υπερβολικό για μια ημι-επίσημη εμφάνιση, αντίθετα ένα σακάκι από κασμίρ είναι πιο κατάλληλη επιλογή. Τις πρωινές και απογευματινές ώρες μπορείς να φορέσεις κάτι ανοιχτόχρωμο.Μπορείς να παραλείψεις τη γραβάτα. Δεν είναι απαραίτητο κομμάτι σε ένα ημι-επίσημο σύνολο, γι’ αυτό δε χρειάζεται να φορέσεις γραβάτα. Μπορείς αντί για πουκάμισο να φορέσεις ένα t-shirt μέσα από το σακάκι.