fbpx

Έτσι μπορείς να κάνεις τα συκωτάκια πουλερικών μία απίστευτη λιχουδιά

Έτσι μπορείς να κάνεις τα συκωτάκια πουλερικών μία απίστευτη λιχουδιά

Είναι ένα πολύ εύκολο και γρήγορο φαγητό που μπορεί ωστόσο να γίνει και μεζές για τη παρέα, αλλά και να το σερβίρεις ως κυρίως πιάτο σε ένα ρομαντικό γεύμα!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Έτσι θα κάνεις τα παραδοσιακά ιταλικά τορτελίνια με σάλτσα βασιλικού!

 

Όλα έχουν να κάνουν με τα συκωτάκια πουλερικών που ξεφεύγουν από την παραδοσιακή μαγειρική και αποκτούν άρωμα γκουρμεδιάς!

Αν το φας για μεζέ τότε δεν χρειάζεται συνοδευτικό, όμως αν αυτό το πιάτο αποτελεί το κυρίως γεύμα τότε μπορείς να το σερβίρεις με πουρέ ή ρύζι!

 

Υλικά

800γρ. συκωτάκια πουλιών

ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

Ριγανη

1 κύβο κοτόπουλου

Μία κουταλιά λευκό βούτυρο

1 ποτήρι κόκκινου κρασιού

αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση

Καθαρίζετε τα συκωτάκια από τις ίνες και τα λιπάκια τους.

Σε ένα φαρδύ, αντικολλητικό τηγάνι με καπάκι, ζεσταίνετε ελάχιστο ελαιόλαδο και σοτάρετε πρώτα το κρεμμύδι, σε δυνατή φωτιά.

Μόλις ροδίσει το κρεμμύδι ρίχνεται τα συκωτάκια και ανακατεύετε με προσοχή να ροδίσουν.

Προσθέτετε νερό τόσο όσο να καλύψει τα συκωτάκια.

Βάζετε τον κύβο και τη ρίγανη.

Το αφήνεις να βράσει μέχρι να εξατμιστεί το νερό.

Τότε προσθέτεις το βούτυρο και ανακατεύεις.

Ρίχνεις το κρασί,  βάζεις το καπάκι και σβήνεις τη φωτιά.

Το αφήνεις για περίπου 15 λεπτά!