fbpx

Έτσι μόνο μπορείς να ανακαλύψεις την τέλεια παραλία!

Έτσι μόνο μπορείς να ανακαλύψεις την τέλεια παραλία!

Η τέλεια παραλία για όλους μας είναι υποκειμενική υπόθεση οι περισσότεροι όμως θέλουν απέραντη αμμουδιά και κρυστάλλινα νερά όμως συνήθως οι τέλειες παραλίες είναι οι πιο «παρθένες» κάτι που σημαίνει ότι είναι οι πιο απομονωμένες.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Έτσι μπορείς να σώσεις έναν άνθρωπο που πνίγεται στη θάλασσα

 

Αν θέλεις λοιπόν να ξεφύγεις από την πεπατημένη ή αν βρίσκεσαι σε τόπο άγνωστο πως ψάχνεις να βρεις την παραλία που σου ταιριάζει χωρίς να …χαθείς στους απέραντους αμμόλοφους που θυμίζουν έρημο;

Δες λοιπόν τι κάνεις:

 

  • Ρωτάς και κρίνεις

Οι χάρτες δεν σου δείχνουν ποτέ τις καλές παραλίες. Μια παραλία μπορεί να φαίνεται τέλεια στο χάρτη ακόμα και στo Google Map όμως η πραγματικότητα μπορεί να διαφέρει. Για να είσαι βέβαιος ότι η παραλία είναι αυτή που σου ταιριάζει ρωτάς τους ντόπιους. Όχι έναν ντόπιο αλλά τουλάχιστον τρεις για να βγάλεις ένα συμπέρασμα.

 

 

  • Ο χωματόδρομος δείχνει τον δρόμο

Συνήθως οι καλές παραλίες δεν βρίσκονται πάνω ή κοντά σε δρόμο με άσφαλτο. Πάντα μεσολαβεί ένας χωματόδρομος. Συνήθως όσο πιο πολύ χωματόδρομο διανύσεις τόσο πιο καλή παραλία θα βρεις αφού οι περισσότεροι δεν μπαίνουν στον κόπο να οδηγήσουν πολύ σε χωματόδρομο.

 

  • Τα μονοπάτια δείχνουν τον δρόμο αρκεί να ξέρεις…

Οι καλύτερες παραλίες είναι αυτές που είναι απομονωμένες και μακριά από δρόμους ακόμα και χωματόδρομους. Αν βρεις το μονοπάτι τότε είναι πολύ πιθανόν να σε οδηγήσει σε μια τέλεια ήσυχη παραλία. Εδώ όμως χρειάζεται προσοχή. Θα πρέπει να ρωτήσεις και να είσαι σίγουρος γιατί αν δεν ξέρεις τότε κινδυνεύεις να περπατήσεις πολύ ώρα μέσα στη κάψα.

 

 

  • Βάζε σημάδια ή ρύθμισε το Gps

Το να βρεις την ιδανική ερημική παραλία ίσως να είναι εύκολο όμως το να επιστρέψεις μετά από κάποιες ώρες ίσως είναι δύσκολο και να χαθείς στους χωματόδρομους. Αν δεν έχεις GPS τότε φρόντισε να έχεις βάλει σημάδια όπως είναι εκκλησάκια χαρακτηριστικά δένδρα και άλλα σταθερά χαρακτηριστικά σημεία ώστε να βρεις εύκολα τον δρόμο της επιστροφής.

 

  • Εκεί που δεν υπάρχουν beach bar

Τα περισσότερα beach bar βρίσκονται σε καλές παραλίες όμως υπάρχουν θέματα που στη πραγματικότητα χαλάνε τη παραλία με κύριο τον πολύ κόσμο. Μπορεί να υπάρχουν όλες οι ανέσεις οι καφέδες και τα ποτά όμως σίγουρα δεν είναι η ήσυχη παραλία που ψάχνεις.