fbpx

Αλέξης Καραξάνης: Ένας ψυχολόγος στη Κομοτηνή με προφίλ στο Facebook ίσως …προκλητικό!

Αλέξης Καραξάνης: Ένας ψυχολόγος στη Κομοτηνή με προφίλ στο Facebook ίσως …προκλητικό!

Ένα πολύ άνετο και ίσως για κάποιους λίγο προκλητικό προφίλ στο Facebook θα περνούσε σχεδόν ασχολίαστο σε μια πόλη όπως είναι η Θεσσαλονίκη ή η Αθήνα. Όμως αν το προφίλ αυτό ήταν ενός ψυχολόγου και μάλιστα στη ακριτική Κομοτηνή, τότε σίγουρα προκαλεί αρκετά σχόλια.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Παύλος Μαλοβανίετς: Έτσι κατάφερα τη μεγάλη αλλαγή στη ζωή μου!

 

Το προφίλ αυτό, ανήκει στον Αλέξη Καραξάνη, που είναι ψυχολόγος στον Σύλλογο Μέριμνας ΑΜΕΑ «Άγιοι Θεόδωροι» στη Κομοτηνή, το μοναδικό στη βόρεια Ελλάδα κέντρο ημερήσιας  φροντίδας ατόμων με ειδικές ανάγκες.

 

 

«Το προφίλ μου στο Facebook έχει προκαλέσει σχόλια, θετικά και αρνητικά, επειδή είναι ίσως λίγο προκλητικό, για κάποιους ή κάποιες» εξηγεί ο Αλέξης και συνεχίζει: «Είπαν ότι είναι ένα προφίλ που δεν ταιριάζει σε ψυχολόγο. Ιδιαίτερη εντύπωση μου προκάλεσε ότι γεγονός ότι αυτή ήταν η γνώμη και ορισμένων νέων ατόμων που θα έπρεπε να έχουν πιο ανοιχτούς ορίζοντες».

 

 

Ο Αλέξης είναι 36 χρονών. Έχει αποφοιτήσει από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης το 2005 και έχει γυρίσει σχεδόν όλη την Ελλάδα ως αναπληρωτής ψυχολόγος. Τον τελευταίο καιρό επέστρεψε στη πατρίδα του, την Κομοτηνή: «Και φυσικά δεν άλλαξα το προφίλ μου, ούτε έσβησα φωτογραφίες» εξηγεί «ο λόγος είναι απλός, επειδή αυτός είμαι! Σήμερα εργάζομαι στον Σύλλογο Μέριμνας ΑΜΕΑ που κάνουμε μια πολύ καλή και δύσκολη δουλειά καθώς είμαστε το μοναδικό κέντρο ημερήσιας φροντίδας σε όλη τη βόρεια Ελλάδα, δεν θα άλλαζε κάτι στην επιστημονική μου κατάρτιση αν άλλαζα το προφίλ μου και έβαζα φώτο με γραβάτα» εξηγεί και γελάει.

 

 

Τι έχει όμως το προφίλ που έχει προκαλέσει τα διάφορα σχόλια; Ο Αλέξης είναι ένας νέος άνθρωπος που φροντίζει το σώμα του και τον εαυτό του. Γυμνάζεται καθημερινά και έτσι ανεβάζει κάποιες φωτογραφίες που είναι ημίγυμνες με εσώρουχο: «Μερικούς τους ενοχλεί που με βλέπουν με το εσώρουχο. Δεν είναι σοβαρό λένε. Αναρωτιέμαι βέβαια ποια είναι η διαφορά του εσώρουχου με το μαγιό που φοράμε στη παραλία. Όσο και αν έψαξα τη μοναδική διαφορά που βρήκα είναι στο ύφασμα (λέει και γελάει) έτσι κάποιοι και κάποιες το βρίσκουν προκλητικό» εξηγεί.

 

 

«Δυστυχώς πολλοί συνάδελφοι μου κρύβονται πίσω από κοστούμια, γραβάτες και έναν δήθεν καθωσπρεπισμό. Εγώ δεν μπορώ να διανοηθώ ότι ένας ψυχολόγος πρέπει να εμφανίζεται μόνιμα με κοστούμι λες και είναι στολή εργασίας. Ο ψυχολόγος πρέπει να είναι ο εαυτός του, ακόμα και στο ντύσιμο του» καταλήγει ο Αλέξης.

 

 

Ο Αλέξης Καραξάνης είναι γυμνασμένος. Αν και δεν έχει ασχοληθεί ποτέ κάποιο άθλημα, δηλώνει ότι από μικρή ηλικία του αρέσει η άθληση και το κάνει πράξη καθημερινά. Όπως λέει ο ίδιος προπονείται μιάμιση ώρα καθημερινά στο γυμναστήριο, ενώ κατά καιρούς έχει ασχοληθεί και με κάποια αθλήματα. Έτσι κάποιες φωτογραφίες στο προφίλ του είναι από το γυμναστήριο και κάποιες ημίγυμνες: «Και αυτό έχει σχολιαστεί, ότι είμαι ψώνιο δηλαδή» λέει και γελάει «Απορώ βέβαια πως όταν βλέπουμε έναν άνθρωπο υπέρβαρο, τον καλούμε να ασχοληθεί και να αγαπήσει το σώμα του για να χάσει κιλά και να έχει υγεία ενώ έναν άλλον άνθρωπο που είναι υγιής και έχει γυμνασμένο σώμα τον λέμε νάρκισσο και ψώνιο, επειδή έχει το σώμα που έχει και το δείχνει. Αυτό για μένα δεν έχει λογική και αν κάποιοι νομίζουν ότι έχει, ναι τότε το προφίλ μου είναι προκλητικό, το ομολογώ» εξηγεί και γελάει για ακόμα μια φορά!

 

 

Η τελευταία ερώτηση στον Αλέξη έχει να κάνει με την επιλογή της ψυχολογίας: «Τελείωσα το λύκειο με 19,5 κάτι που σημαίνει ότι μπορούσα να πάω σε όποια σχολή ήθελα. Διάλεξα όμως την ψυχολογία  επειδή με ενδιαφέρει ο άνθρωπος και τα προβλήματα ψυχής που έχει. Μάλιστα εκείνη την εποχή κάποιες προσωπικές μου καταστάσεις συνέβαλαν σε αυτή την επιλογή».