fbpx

Αν έχεις φράγκα μπορείς να νιώσεις λίγο σαν τον Πούτιν!!!

Αν έχεις φράγκα μπορείς να νιώσεις λίγο σαν τον Πούτιν!!!

Ο Βλάντιμιρ Πούτιν ενδιαφέρεται και για τα αυτοκίνητα και για τη ρωσική αυτοκινητοβιομηχανία και έτσι μετά από δική του παρότρυνση και φυσικά με κρατικά κεφάλαια ιδρύθηκε η αυτοκινητοβιομηχανία Aurus, η οποία συνεργάστηκε με γνωστά μεγέθη του χώρου και εξέλιξε καταρχήν την κρατική λιμουζίνα των 7,0 τόνων -φυσικά με βαριά θωράκιση- που χρησιμοποιεί πλέον ο πρόεδρος της χώρας.

 

 

Το Aurus Senat, όπως ονομάζεται παρουσιάστηκε με μεγαλοπρέπεια, στην έκθεση της Γενεύης το 2019, ενώ τώρα ξεκινά η παραγωγή των «πολιτικών» εκδόσεών της. Μάλιστα δεν είναι λίγοι όσοι τη θεωρούν αντίπαλο δέος και για τη Rolls Royce, με τις τιμές της να ξεκινούν από τις 200.000 ευρώ.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτές είναι οι 20 μάρκες αυτοκινήτων που πουλιούνται περισσότερο στην Ευρώπη

 

Το Senat είναι διαθέσιμο με ή χωρίς θωράκιση και με μικρό (3,30 μέτρα και επωνυμία S600) ή μεγάλο μεταξόνιο (4,30 μέτρα και αντίστοιχα L700), ενώ συνολικά φτάνουν τα 5,63 και 6,63 μέτρα αντίστοιχα.

 

 

Στάνταρ σε κάθε περίπτωση είναι η τετρακίνηση με Torque Vectoring, ενώ το σύστημα πρόωσης είναι υβριδικό. Ο V8 των 4.400 κυβικών αποδίδει με τη βοήθεια δύο turbo 598 ίππους και 880 Nm, ενώ ο ηλεκτροκινητήρας προέρχεται από τη ρωσική Kalaschnikow (δεν έχει σχέση με το AK47 Kalaschnikov)

 

 

Το αυτόματο κιβώτιο των 9 σχέσεων έχει εξελιχθεί από την ίδια την Aurus, η τελική ταχύτητα φτάνει τα 250 χλμ./ ώρα, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει προβλεφθεί κάποια ηλεκτρική έκδοση. Τουλάχιστον για την αγορά της Ρωσίας.

Το εσωτερικό είναι φυσικά πολυτελέστατο, τα όργανα ψηφιακά, υπάρχουν όλες οι ευκολίες που περιμένει κανείς από ένα τέτοιο αυτοκίνητο, καθώς και οθόνες προκειμένου οι επιβαίνοντες να περνούν ευχάριστα το χρόνο τους. Φυσικά δεν λείπει ούτε το ψυχόμενο μπαρ ούτε και τα τραπεζάκια.

Η πλευρά τη Aurus πάντως έχει δηλώσει πως το 70% των Senat προορίζεται για εξαγωγές.