fbpx

Αν αντέχεις να κάνεις κρύο ντουζ μάθε τους λόγους να το προτιμήσεις

Αν αντέχεις να κάνεις κρύο ντουζ μάθε τους λόγους να το προτιμήσεις

Αντέχεις να κάνεις κρύο ντούζ, όχι χλιαρό αλλά παγωμένο; Να αντέχεις τότε πρέπει να μάθεις ότι θα έχεις πολλά οφέλη!

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Free Radical Biology and Medicine, ο κόσμος που κάνει συχνότερα κρύα ντους δείχνει να αρρωσταίνει πιο σπάνια και να δυναμώνει το ανοσοποιητικό.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Μάθε πόσα αρώματα πρέπει να έχει ο κάθε άντρας που σέβεται τον εαυτό του

 

Πέρα από αυτό, έχει ήδη αποδειχθεί πως το κρύο ντους μειώνει την πίεση και το στρες, βοηθώντας το δέρμα να αναπνέει καλύτερα.

Όμως, το κρύο ντους έχει και πολλά οφέλη ομορφιάς. Αν το κάνετε τακτικά μετατρέπεται σε ένα εύκολο τέχνασμα ομορφιάς που μπορεί να έχει απίστευτη επίδραση στην επιδερμίδα σας.

Δες ποια είναι τα οφέλη:

 

Ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Free Radical Biology and Medicine, ο κόσμος που κάνει συχνότερα κρύα ντους δείχνει να αρρωσταίνει πιο σπάνια και να δυναμώνει το ανοσοποιητικό. Πέρα από αυτό, έχει ήδη αποδειχθεί πως το κρύο ντους μειώνει την πίεση και το στρες, βοηθώντας το δέρμα να αναπνέει καλύτερα.

 

Ανεβάζει την λίμπιντο

Σύμφωνα με έρευνα του Εθνικού Ινστιτούτου Θρομβώσεων στην Μεγάλη Βρετανία, το κρύο νερό ανεβάζει την παραγωγή της τεστοστερόνης και παράλληλα είναι must για την πρωτεΐνη σύνθεση των μυών σου.

 

Το «φάρμακο» μετά την προπόνηση

Το κρύο νερό είναι ιδανικό για να σταματήσουν τα πιασίματα και οι φλεγμονές στους μύες, μετά την γυμναστική. Θα τονώσει το σώμα, θα επιταχύνει την σύσφιξη των μυών και θα επιταχύνει την κυκλοφορία του οξυγόνου από τους πνεύμονες στους ιστούς. Ό,τι δηλαδή χρειάζεται το σώμα για να αναμορφωθούν και να ετοιμαστούν για την επόμενη προπόνηση.

 

Αυξάνει τον μεταβολισμό

Όταν το σώμα εκτίθεται στο κρύο, ενεργοποιείται η παραγωγή του καφέ λίπους, το οποίο συνδέεται με το κάψιμο της ενέργειας στο σώμα. Όσο περισσότερο καφέ λίπος έχεις, τόσο περισσότερες θερμίδες καις κάθε δευτερόλεπτο και συνεπώς τόσο περισσότερα κιλά χάνεις. Όταν λοιπόν, ανεβαίνουν τα ποσοστά λίπους στο σώμα, ο μεταβολισμός επιταχύνει τη δράση του, καθώς αυξάνονται και η πίεση και η μέση θερμοκρασία. Οι αντιδράσεις αυτές έχουν ως αποτέλεσμα την εγρήγορση του οργανισμού και την ευκολότερη απώλεια κιλών.

 

Δίνει στο δέρμα σας μια υγιή λάμψη

Το κρύο ντους βοηθά στην αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος. Για το πρόσωπό σας, αυτό μπορεί να σημαίνει μια νέα λαμπερή εμφάνιση. Τα καλά νέα είναι ότι δεν χρειάζεται να είναι πολύ κρύο το νερό, για να κάνετε το δέρμα σας πιο φωτεινό. Ακόμα και το ελάχιστα χλιαρό νερό είναι αρκετό.

 

Αποτρέπει τη γήρανση του δέρματος

Η συνήθεια για κρύο ντους καθημερινά βοηθά το δέρμα σας να παραμείνει νεότερο για περισσότερο. Το κρύο νερό ενεργοποιεί το νευρικό σας σύστημα και το σώμα σας απελευθερώνει ορμόνες και χημικές ουσίες που καταπολεμούν το άγχος. Μελέτες δείχνουν ότι το ψυχολογικό στρες έχει άμεσο αντίκτυπο στη γήρανση του δέρματος και επηρεάζει αρνητικά πολλά συστήματα στο σώμα.

 

Αποτρέπει τις δερματικές παθήσεις που σχετίζονται με το άγχος

Ένα κρύο ντους στέλνει μια συντριπτική ποσότητα ηλεκτρικών παλμών στον εγκέφαλο και διεγείρει την απελευθέρωση ενδορφινών, γνωστών και σαν “ορμονών της ευτυχίας”. Όταν αυτές οι χημικές ουσίες απελευθερώνονται από τον οργανισμό, τα επίπεδα του στρες σας μειώνονται και θα είστε λιγότερο επιρρεπείς σε δερματικά προβλήματα, όπως ακμή, ψωρίαση και δερματίτιδα.

 

Σφίγγει τους πόρους

Ενώ το ζεστό νερό μπορεί να απομακρύνει μερικά από τα προστατευτικά έλαια που παράγει το δέρμα σας, το κρύο νερό θα συσφίξει προσωρινά τους πόρους σας. Βοηθά επίσης να δώσει τη ζωτικότητα στο δέρμα και ενισχύει τη φωτεινότητά του. Επειδή το κρύο νερό μπορεί να προκαλέσει συμπίεση των αιμοφόρων αγγείων, το πρόσωπο μπορεί επίσης να φαίνεται λιγότερο πρησμένο ή κόκκινο.