fbpx

Αν βλέπεις γέρικο το πρόσωπο σου τότε πρέπει να αλλάξεις συνήθειες

Αν βλέπεις γέρικο το πρόσωπο σου τότε πρέπει να αλλάξεις συνήθειες

Όταν ξυπνάς το πρωί και βλέπεις το πρόσωπο σου στον καθρέφτη να φαντάζει γέρικο τότε πρέπει να αρχίσεις να αναρωτιέσαι αν χρειάζεσαι περιποίηση προσώπου.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Μάθε τα μικρά μυστικά για να έχεις νεανικό πρόσωπο χωρίς …κρέμες!

 

 

Όμως η περιποίηση του προσώπου δεν θα κάνει τίποτα αν δεν μειώσεις τις παρενέργειες από τέσσερις κακές συνήθειες που σε κάνουν να φαίνεσαι πιο μεγάλος από ότι είσαι.

Δες ποιες είναι αυτές οι συνήθειες:

 

Πολύ καφεΐνη

Ο πρωινός καφές είναι απαραίτητος για να μπορείς να ανοίξεις το μάτι σου, ωστόσο η αλήθεια είναι πως η καφεΐνη αφυδατώνει το δέρμα σου, δημιουργεί ρυτίδες και σε κάνει να φαίνεσαι μεγαλύτερος. Οπότε κόψε τους πολλούς καφέδες κι αν θες κάτι για να τους αντικαταστήσεις, δοκίμασε το πράσινο τσάι.

 

Τρως πολλά επεξεργασμένα τρόφιμα

Είναι τα φαγητά από τα οποία έχουν αφαιρεθεί οι περισσότερες βιταμίνες και τα μεταλλικά στοιχεία και αντικαταστάθηκαν από αλάτι, λίπος ή ζάχαρη. Εκτός του ότι παχαίνουν, κάνουν και πολύ κακό στο δέρμα σου. Οι ουσίες που αφήνουν στον οργανισμό μας καταστρέφουν το κολλαγόνο και οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε ρυτίδες. Τέλος, έχε στο νου σου πως μπορεί μπορούν να βλάψουν μέχρι και το ανοσοποιητικό σου σύστημα. Οπότε, μην τρως τίποτα πλούσιο σε φρουκτόζη, άσπρο αλεύρι ή υδρογονωμένα έλαια.

 

Αφήνεις τις σακούλες στα μάτια!

Κατά τη διάρκεια του ύπνου ο οργανισμός απελευθερώνει υγρά του αίματος στον μαλακό ιστό του σώματός μας. Με την πάροδο του χρόνου το υγρό αυτό μπορεί να μαζεύεται γύρω από τα μάτια σας και να δημιουργήσει μαύρες σακούλες και κατακκόκινα μάτια. Ακόμα πολλές από τις εποχιακές αλλεργίες, δεν τελειώνουν το… έργο τους σε ένα απλό φτάρνισμα. Μπορούν άνετα να σου δημιουργήσουν μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια. Μια καλή λύση για να το αποφύγεις αυτό, είναι να μη φροντίζεις τις αλλεργίες μόνο όταν είναι σε έξαρση. Να έχεις πάντα μαζί σου αντιισταμινικό προκειμένου να ελέγχεις τις αλλεργίες σου όλο το χρόνο.

 

Πολύ ξηρασία στο σπίτι σου!

Σύμφωνα με έρευνα από τις ΗΠΑ, όσοι κοιμούνται σε δωμάτιο με ξηρό αέρα μπορεί να προκαλεί προβλήματα στο δέρμα, στα χείλη, στο στόμα, στη μύτη, στο λαιμό και στα μάτια. Η υγρασία είναι απαραίτητη στο δωμάτιο, αλλιώς το μάτι σου θα είναι μονίμως σαν τη φανέλα του Ολυμπιακού και θα δείχνεις είτε σαν πολύ κουρασμένος, είτε σαν μαστουρωμένος είτε και τα δύο μαζί!