fbpx

Αν σου αρέσουν τα …ισπανικά, έτσι θα κάνεις μια νόστιμη παέγια θαλασσινών

Αν σου αρέσουν τα …ισπανικά, έτσι θα κάνεις μια νόστιμη παέγια θαλασσινών

Η παέγια όπως θα γνωρίζεις είναι το παραδοσιακό ισπανικό φαγητό και ειλικρινά είναι πολύ νόστιμο!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Μάθε τα μοναδικά μυστικά της πραγματικής ισπανικής παέγια

 

Αν σου φαίνεται δύσκολο να το κάνεις, πίστεψε μας δεν είναι. Απλά θα χρειαστείς ορισμένα υλικά και να ακολουθήσεις τις οδηγίες.

 

Υλικά:

1/4 φλ. ελαιόλαδο

2 σκ. σκόρδο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 καλαμάρια ή 2 σουπιές

2 πιπεριές κόκκινες ψιλοκομμένες

2 πρέζες κρόκος Κοζάνης

1 συσκευασία ντοματάκια ολόκληρα

1 φλ. αρακάς

4 φλ. ρύζι καρολίνα ή αρμπόριο

6 φλ. ζωμό ή νερό βραστό

500 γρ. φρέσκα μύδια

500 γραμ. γαρίδες

½ ματσάκι μαϊντανό

1 δαφνόφυλλο

2 κλαδάκια θυμάρι

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

1 λεμόνι σε τέταρτα

 

Εκτέλεση

Για την Ισπανική αυθεντική παέγια θαλασσινών, ζεσταίνουμε πρώτα το λάδι σε ένα ρηχό και φαρδύ σκεύος.

Προσθέτουμε τα καλαμάρια ή τη σουπιά και το σκόρδο.

Ανακατεύουμε καλά, μέχρι να αλλάξουν χρώμα.

Προσθέτουμε ένα δαφνόφυλλο και λίγο θυμάρι.

Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τις πιπεριές, και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε αρακά ή φασολάκια (ό,τι έχουμε), κρόκο Κοζάνης και αλατοπιπερώνουμε.

Αλέθουμε τα ντοματάκια ή τα σπάμε με κουτάλι και τα προσθέτουμε.

Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε καλά.

Στη συνέχεια βάζουμε και το ζωμό.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά, αφήνουμε να βράσει για 7-8 λεπτά και στρώνουμε πάνω πάνω τα ωμά θαλασσινά (γαρίδες, μύδια).

Πιέζουμε με κουτάλα τα υλικά, να βραχούν καλά με τα υγρά της παέγια.

Χαμηλώνουμε τελείως τη φωτιά και σιγοβράζουμε για λίγα λεπτά, έως ότου σκάσει το ρύζι και ανοίξουν τα θαλασσινά.

Η παέγια συνολικά θέλει περίπου 20 λεπτά ψήσιμο και είναι έτοιμη όταν αρχίσει και «πιάνει» το ρύζι στη βάση του σκεύους.

Σερβίρουμε με φέτες λεμονιού και πασπαλίζουμε με μαϊντανό.