fbpx

Απίστευτο! Το πρώτο διαστημικό ξενοδοχείο θα αρχίσει να κατασκευάζεται το 2025

Απίστευτο! Το πρώτο διαστημικό ξενοδοχείο θα αρχίσει να κατασκευάζεται το 2025

Το πρώτο διαστημικό ξενοδοχείο θα αρχίσει να κατασκευάζεται το 2025. Θα διαθέτει εστιατόρια, σινεμά και αρκετό χώρο για 400 ένοικους και αναμένεται να αποτελέσει την αρχή μιας επανάστασης πολύ σπουδαιότερης  από την βιομηχανική καθώς το πρώτο διαστημικό ξενοδοχείο, θα επαναπροσδιορίσει την έννοια του ταξιδιού αναψυχής για όλη την ανθρωπότητα.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: To food synthesizer του Star Teck γίνεται πραγματικότητα – Τύπωσαν βρώσιμη μπριζόλα!

 

Οι μόνες μαρτυρίες για το πώς είναι να βρίσκεσαι στο διάστημα προέρχονται μέχρι στιγμής  από αστροναύτες , σχετικά σύντομα ωστόσο ενδέχεται σε αυτές να προστεθούν και «τουριστικές» περιγραφές.

 

 

Οι πρώτοι τουρίστες θα χρειαστεί βέβαια να υποστούν τις κακουχίες ενός ταξιδιού εκτός γης καθώς τα σχέδια της κατασκευαστικής εταιρίας ORIBITAL ASSEMBY που είναι να δημιουργήσουν ένα πραγματικά φιλόξενο περιβάλλον που θα θυμίζει πολυτελές ξενοδοχείου χρειάζονται χρόνο για να πραγματοποιηθούν.

Η εταιρεία άλλωστε, δεν έχει διαλέξει το σλόγκαν: «δημιουργούμε βαρύτητα», τυχαία.

 

 

Ένα από τα βασικά προβλήματα που καλούνται να λύσουν όσοι σχεδιάζουν τον σταθμό διαστημικό σταθμό -ξενοδοχείο, είναι η βαρύτητα, η έλλειψη της οποίας  αποτελεί κίνδυνο  για το σώμα του διαστημικού ταξιδιώτη. Οι καλεσμένοι δεν θα ίπτανται σε μηδενική βαρύτητα , μέσα στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου που μάλλον θα ονομάζεται Voyager station γιατί θα περιστρέφονται γύρω από την Γη, σε ύψος όπου η βαρύτητα μέσα στο ξενοδοχείο θα μοιάζει με την βαρύτητα στην επιφάνεια της  Σελήνης.

Πριν το 2027, δεν αναμένεται το νέο διαστημικό θέρετρο να έχει  προλάβει να ανοίξει, αν όλα όμως πάνε καλά, θα έχουν ετοιμαστεί οι χώροι όπου θα μένουν οι εργαζόμενοι και οι εγκαταστάσεις που θα παρέχουν νερό, αέρα και ηλεκτρική ενέργεια.

Τα σχέδια, περιλαμβάνουν τη δημιουργία περιοχών που θα νοικιάζονται ως χώροι διαμονής για μεγάλα χρονικά διαστήματα και εγκαταστάσεις εκπαίδευσης  αστροναυτών από διάφορες εθνικές υπηρεσίες διαστήματος.