fbpx

Αποζημίωση 25.000 ευρώ σε έναν Ισπανό που τον κάνανε …μαφιόζο σε ταινία της Warner Bros

Αποζημίωση 25.000 ευρώ σε έναν Ισπανό που τον κάνανε …μαφιόζο σε ταινία της Warner Bros

Η ταινία του 2016 «The Accountant» (Ο Λογιστής) με πρωταγωνιστή τον Μπεν Άφλεκ είναι ένα αστυνομικό θρίλερ της Warner Bros που συγκέντρωσε 144 εκατ. δολάρια παγκοσμίως. Τώρα, η εταιρεία παραγωγής καλείται να πληρώσει.

Το έργο πρόκειται για μια τυπική ταινία με μαφιόζους, που χωρίς να κάνει πάταγο θεωρήθηκε κερδοφόρα αφού κόστισε μόνο 44 εκατ. δολάρια.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Η θρυλική κινηματογραφική αγάπη Φρεντ Αστέρ και Τζίντζερ Ρότζερς γίνεται ταινία

 

Η Warner Bros θα χρειαστεί να καταβάλει 25 χιλ. ευρώ ως αποζημίωση σε έναν άντρα από τη Βαλένθια της Ισπανίας για δυσφήμιση.

Η φωτογραφία του άντρα εμφανίστηκε ανάμεσα σε άλλες ασπρόμαυρες φωτογραφίες για μόνο ένα δευτερόλεπτο κατά τη διάρκεια της ταινίας.

Οι φωτογραφίες, σύμφωνα με την υπόθεση, ανήκαν σε «πιθανούς συνεργάτες της οικογένειας Γκαμπίνο», μιας από τις γνωστότερες μαφιόζικες οικογένειες της Νέας Υόρκης.

Βέβαια, ο άντρας από την Ισπανία δεν είχε καμία σχέση με τη μαφία. Η εταιρεία παραγωγής είχε βρει τη φωτογραφία του από τις λίστες του FBI σε ένταλμα του 2004 για μια υπόθεση απάτης με υπολογιστές.

Μόλις ο άντρας είδε τον εαυτό του στην ταινία, αποφάσισε να μηνύσει την εταιρεία παραγωγής. Πρώτον γιατί η φωτογραφία του χρησιμοποιήθηκε χωρίς την άδειά του και δεύτερον γιατί η τιμιότητά του και η επαγγελματική του φήμη θα μπορούσαν να πληγούν από την απεικονιζόμενη σχέση του με έναν μαφιόζο.

Από την πλευρά της, η Warner Bros ανέφερε ότι η εικόνα δεν είχε σχέση με την ταινία και πως η φήμη του μηνυτή δεν επλήγη.

Ωστόσο, ο δικαστής που εκδίκασε την υπόθεση είχε διαφορετική άποψη και αποφάσισε την καταβολή αποζημίωσης ύψους 25 χιλ. ευρώ από την εταιρεία παραγωγής.