fbpx

Αποκάλυψη Έμεριχ: Οι παραγωγοί δεν ήθελαν μαύρο πρωταγωνιστή στο «Independence Day»

Αποκάλυψη Έμεριχ: Οι παραγωγοί δεν ήθελαν μαύρο πρωταγωνιστή στο «Independence Day»

Με την ευκαιρία της Ημέρας της Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ, ο σκηνοθέτης Ρόλαντ Έμεριχ έκανε μια σοκαριστική αποκάλυψη για την ομώνυμη ταινία «Independence Day» του 1996.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Η πιο αναγνωρίσιμη φωνή στο κόσμο είναι του Τζέιμς Έρλ Τζόουνς και έρχεται από το …σύμπαν!

 

Πέρασαν 25 χρόνια από την ημέρα που η ταινία βγήκε στους κινηματογράφους και ο Έμεριχ μιλώντας στο Hollywood Reporer αποκάλυψε ότι οι παραγωγοί της 20th Century Fox ήταν κάθετα εναντίον της επιλογής του Γουίλ Σμιθ, ακολουθώντας τη πολιτική του Χόλιγουντ που κοιτούσε τα νούμερα του box office, όχι μόνο στην Αμερική αλλά και παγκοσμίως.

«Βάλε μαύρο ηθοποιό στην αφίσα και θα σκοτώσεις το box office σου», του είχαν πει και επέμεναν στη δική τους επιλογή: τον Ιθαν Χοκ.

Ο Έμεριχ έδωσε μάχη για να επιβάλει το Γουίλ Σμιθ, σε έναν ρόλο που έμεινε ιστορικός στον κινηματογράφο. «Ήμασταν λίγες μέρες πριν το γύρισμα κι ο Γουιλ δεν είναι κλειδώσει ακόμα. Χτύπησα το χέρι μου στο τραπέζι και τους έδωσα τελεσίγραφο…» είπε ο Έμεριχ.

Τελικά είχε δίκιο. Η ταινία έκανε εισπράξεις 306.169.268 εκατομμυρίων δολαρίων στην Αμερική και 817.400.891 εκατομμυρίων δολαρίων παγκοσμίως…

 

ΠΗΓΗ: CNN