fbpx

Αυτά είναι τα πέντε ωραιότερα σπίτια του κόσμου σύμφωνα με το Wallpaper

Αυτά είναι τα πέντε ωραιότερα σπίτια του κόσμου σύμφωνα με το Wallpaper

Στα ετήσια βραβεία του, για διάφορες κατηγορίες Design, η «βίβλος» του είδους, το περιοδικό *Wallpaper επέλεξε τα πέντε ωραιότερα σπίτια στον κόσμο. Εντυπωσιακή αρχιτεκτονική, οικολογικά υλικά, άνεση και ιδιωτικότητα με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον είναι τα κοινά τους χαρακτηριστικά.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ:  Αυτό είναι ίσως το πιο πολυτελές γιοτ που θα ήθελες να ήταν δικό σου

 

 

  1. The Nest, Έρημος Ναμίμπια, Ναμίμπια, Porky Hefer

Ένα απομονωμένο καταφύγιο στην έρημο της Ναμίμπιας είναι το πρώτο σπίτι που δημιούργησε ο Νοτιοαφρικανός σχεδιαστής Porky Hefer και είναι εξολοκλήρου εμπνευσμένο από τη σειρά επίπλων του με το ίδιο όνομα: «The Nest», η φωλιά δηλαδή. Το σπίτι σχεδιάστηκε για τον οικολόγο και ακτιβιστή Swen Bachran και είναι σχεδιασμένο και κατασκευασμένο με απόλυτο σεβασμό στη φύση. Η σκεπή είναι φτιαγμένη με κλαδιά που μαζεύτηκαν από τον ποταμό Ζαμβέζη, ενώ τα τούβλα και ο σιδερένιος σκελετός είναι όλα χειροποίητα και φτιάχτηκαν επί τόπου. Όλα τα έπιπλα είναι επίσης κατασκευασμένα από φυσικά υλικά και με οικολογικό τρόπο.

 

 

  1. Kirschgarten, Μπίνινγκεν, Ελβετία, Buchner Bründler Architekten

Αυτό το σπίτι βρίσκεται σε ένα πολύ ήσυχο προάστειο της Ελβετίας, στις παρυφές του δάσους του Allschwil και σχεδιάστηκε από το ελβετικό αρχιτεκτονικό γραφείο Buchner Bründler. Πρόκειται για μια αποθέωση του τσιμέντου, από το οποίο είναι σχεδόν καθ’ ολοκληρία κατασκευασμένο, με την προσθήκη στοιχείων ξύλου που του δίνουν και την απαραίτητη «ζεστασιά». Ένας ψηλός τοίχος, βαμμένος σε μαύρο χρώμα «κρύβει» το σπίτι, το οποίο περιβάλλεται από έναν τεράστιο κήπο. Μεγάλα ανοίγματα επιτρέπουν στο φως να εισέρχεται άπλετο, ενώ και το εσωτερικό του σπιτιού ακολουθεί τις ίδιες αυστηρές γραμμές όπως και το εξωτερικό του.

 

 

  1. Shapeshifter, Ρίνο, ΗΠΑ, OPA

Το σπίτι αυτό, που μοιάζει με κατασκευή από οριγκάμι, βρίσκεται σε ένα προάστειο του Ρίνο και δημιουργήθηκε από το σχεδιαστικό δίδυμο Luke Ogrydziak και Zoe Prillinge, που έχουν ως βάση το Σαν Φρανσίσκο. Οι ιδιοκτήτες του είναι συλλέκτες και έμποροι Τέχνης και ήθελαν ένα σπίτι που να «αντανακλά το σύγχρονο κόσμο σε συνδυασμό με την παράδοση της Αμερικανικής Δύσης». Το σπίτι εκτείνεται σε τρία επίπεδα. Το ισόγειο είναι ο χώρος υποδοχής και το σαλόνι, στο μεσαίο επίπεδο βρίσκεται ένα γραφείο και μια κρεβατοκάμαρα, και επάνω η βασική κρεβατοκάμαρα που προσφέρει ανεμπόδιστη θέα στην έρημο και την πόλη.

 

 

  1. Towers Road, Μελβούρνη, Αυστραλία Wood Marsh

Μια αφηρημένη σύνθεση σχημάτων και υλικών, το Towers Road είναι ένα αρχιτεκτονικό δημιούργημα που προσφέρει ταυτόχρονα ιδιωτικότητα στους ενοίκους του ενώ κάνει τα κεφάλια των περαστικών να γυρίζουν… Βρίσκεται στο προάστειο Τούρακ της Μελβούρνης και οι εξωτερικοί τοίχοι έχουν πάρει μια κλίση προς τα μέσα, προκειμένου να αφήσουν ανέγγιχτα τα δέντρα που υπήρχαν στο οικόπεδο. Η βορεινή πλευρά του σπιτιού είναι ένας «τοίχος» από γυαλί, που αφήνει το φως να λούζει τον τεράστιο εσωτερικό χώρο, δημιουργώντας ένα πολύ εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

 

 

  1. Brick House, Νέο Δελχί, Ινδία, RKDS

Αυτό το σπίτι, που βρίσκεται στο νότιο Νέο Δελχί είναι κατασκευασμένο με τέτοιο τρόπο που να «κρύβει» τους ενοίκους του, χωρίς όμως να το κάνει κλειστοφοβικό. Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν στην κατασκευή του είναι τσιμέντο, ξύλο, τούβλα, σίδερο και γύψος. Την ίδια πολυμορφία συναντά κανείς και στο εσωτερικό του, όπου τα έπιπλα είναι ταυτόχρονα λειτουργικά αλλά και κάθε ένα τους είναι μια παραπομπή σε διάσημα σχεδιαστικά ρεύματα.