fbpx

Αυτά είναι τα 3 καθαρά χειμωνιάτικα σπορ που μπορείς να κάνεις

Αυτά είναι τα 3 καθαρά χειμωνιάτικα σπορ που μπορείς να κάνεις

Ο χειμώνας είναι μια εποχή που προσφέρεται για χουχούλιασμα μπροστά στο τζάκι, όμως σίγουρα το χουχούλιασμα αποκτά νόημα και γίνεται καλύτερο αν υπάρχει μια σωματική δραστηριότητα που θα «ανάψει» τα …αίματα, θα σε γυμνάσει και θα κάνει καλό στην υγεία σου.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αν σου αρέσει το βουνό μάθε αν είσαι ικανός να κάνεις Scrambling

 

Υπάρχουν τρία καθαρά χειμερινά σπορ που αξίζει να δοκιμάσεις:

 

  1. Ice Skating

Είναι μορφή αερόβιας άσκησης που γυμνάζει ολόκληρο το σώμα και ιδιαίτερα τους μυς των κάτω άκρων ενώ ταυτόχρονα δουλεύουν οι κοιλιακοί και οι ραχιαίοι ενώ βελτιώνεται η ισορροπία η αντοχή και τα καρδιαγγειακά οφέλη είναι πολλά.

 

  1. Snowboard

Είναι επίσης αερόβια γυμναστική που ενεργοποιεί τους μυς των χεριών και των ποδιών που βοηθούν στην ισορροπία του σώματος ενώ με την ταυτόχρονη σύσπαση των μυων του κορμού βοηθούν το σώμα να κρατηθεί όρθιο. Είναι ευχάριστη δραστηριότηα και με τον τρόπο αυτό μειώνεται το άγχος και υξάνεται η διάθεσή μας.

 

  1. Ski

Είναι για κάποιους τρόπος ζωής και είναι δημοφιλές χειμερινό σπορ. Το συγκεκριμένο άθλημα δυναμώνει τους μυς του σώματος ενώ βελτιώνει την λειτουργία της καρδιάς και των πνευμόνων. Γίνεται με το βάρος του σώματος με αποτέλεσμα να βοηθά στην ενδυνάμωση των οστών.