fbpx

Αυτές είναι οι παγίδες της νηστείας που μπορεί να σε παχύνουν

Αυτές είναι οι παγίδες της νηστείας που μπορεί να σε παχύνουν

Τα νηστίσιμα τρόφιμα καμιά φορά είναι παγίδα για περιττές θερμίδες που σίγουρα δεν τις θέλεις αυτή την εποχή.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτές είναι πέντε τροφές που επιταχύνουν τις καύσεις

 

Νηστίσιμο σημαίνει διατορφή χωρίς πολλά λιπαρά αλλά δεν σημαίνει πάντα λίγες θερμίδες. Όπως και με τα light τρόφιμα που έχουν σκοπό να αντικαταστήσουν όσα έχουν πολλές θερμίδες, δεν πρέπει να τρώμε μεγάλες ποσότητες γιατί έτσι παίρνουμε επιπλέον θερμίδες.

Για να έχουμε υγεία παίζει πολύ σημαντικό ρόλο η διατροφή μας και ειδικά το να παίρνουμε όλα τα θρεπτικά από αυτήν

Η νηστεία κυρίως έχει έλλειψη πρωτεΐνης αφού πολλά είδη ψαριών και το κρέας δεν τα τρώμε. Έτσι υπάρχουν κίνδυνοι για τον οργανισμό όπως η αναιμία και η έλλειψη ασβεστίου. Γι αυτό το λόγο κάποιο συμπλήρωμα διατροφής ή οι κατάλληλοι συνδυασμοί τροφών είναι απαραίτητα την περίοδο της νηστείας.

Η αυξημένη κατανάλωση υδατανθράκων, που μπορεί να οδηγήσει σε πρόσληψη βάρους. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να μην τσιμπολογάμε όλη την ημέρα και να προσέχουμε τις μερίδες που καταναλώνουμε. Επίσης, να αποφεύγουμε τους απλούς υδατάνθρακες και να προτιμάμε τους σύνθετους.

Η κατανάλωση θερμιδογόνων σνακ. Στη νηστεία τα πιο συχνά σνακ είναι οι ξηροί καρποί, το παστέλι και ο χαλβάς. Και τα τρία είναι εξαιρετικά θρεπτικά, αλλά και γεμάτα πλούσιες θερμίδες. Κι εδώ το μέτρο είναι η απάντηση.

Η χρήση του ελαιόλαδου. Το λάδι νοστιμίζει τη νηστεία. Λαδερά της κατσαρόλας, σαλάτες, τηγανητά… Όμως,  όσο πολύτιμα κι αν είναι τα οφέλη του για την υγεία μας, δεν παύει να ανήκει στα λίπη και η κατανάλωση του επιβάλλεται να γίνεται με μέτρο.