fbpx

Αυτές οι συνήθειες θα σου χαρίσουν μόνιμα το τέλειο grooming

Αυτές οι συνήθειες θα σου χαρίσουν μόνιμα το τέλειο grooming

Το να περιποιείσαι τον εαυτό σου είναι το καλύτερο δώρο που μπορείς να …σου κάνεις! Βέβαια δε χρειάζεται να σκέφτεσαι κάθε φορά που φροντίζεις για το grooming σου!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Έτσι θα περιποιηθείς την περιοχή γύρω από τα «μπαλάκια» σου χωρίς πρόβλημα!

 

Και δεν χρειάζεται να το σκέφτεσαι επειδή είναι καλό να το κάνεις ρουτίνα. Μια καλή ρουτίνα που θα σου είναι ευχάριστη και θα σε κρατάει πάντα όμορφο!

Δες πως θα οργανώσεις την grooming ρουτίνα σου:

 

Μούσι

Το μούσι δεν το αφήνεις αφρόντιστο και αχαλίνωτο. Μια κουρευτική μηχανή με πολλές σκάλες είναι αυτή που θα δώσει επαγγελματικό αποτέλεσμα στη γενειάδα σου. Οι πολλές σκάλες είναι απαραίτητες γιατί κάθε σημείο χρειάζεται διαφορετικό μήκος. Μάγουλα, πηγούνι και λαιμός, είναι οι οι τρεις βασικοί διαφορετικοί τομείς. Ιδανικά χρειάζεσαι κι ένα trimmer ακριβείας το οποίο διαθέτουν ως ξεχωριστή κεφαλή οι καλές μηχανές.

 

Ξύρισμα

Αν είσαι του συχνού, ή και καθημερινού, ξυρίσματος θα πρέπει να ξέρεις ότι προτεραιότητα είναι η υγιεινή. Μην αγνοείς τα ειδικά σημάδια που έχει η λεπίδα και σε ενημερώνουν για το πότε ήρθε η ώρα να την αλλάξεις. Κρατώντας για περισσότερο καιρό μια στομωμένη λεπίδα, δεν κάνεις οικονομία. Αυξάνεις τους ερεθισμούς, προκαλείς ξηρότητα και αίσθημα τραβήγματος στην επιδερμίδα. Για να μη χριαστεί να αναφέρουμε τη συγκέντρωση νεκρών κυττάρων, κομμένων τριχών και βακτηρίων μεταξύ των λεπίδων. Αν δεν γνωρίσεις κάθε πότε πρέπει να αλλάζεις λεπίδα ακολούθησε τον εξής κανόνα, αντικατέστησε τη λεπίδα κάθε 5 περίπου ξυρίσματα ή κάθε 2 εβδομάδες, ότι έρθει πρώτο. Για να εξασφαλίσεις τη μέγιστη καθαριότητα των λεπίδων μεταξύ των ξυρισμάτων μην ξεχνάς να αφήνεις την ξυριστική σου να αερίζεται επαρκώς μετά το σχολαστικό ξέπλυμα.

 

Αρώματα

Σταμάτα να παίζεις με τα αρώματα και βρες δύο που να σου ταιριάζουν, ένα για τον χειμώνα κι ένα για το καλοκαίρι. Ανεξάρτητα από τα αρώματα που σου αρέσουν δεν κάνουν όλα τα αρώματα για όλους του τύπους δέρματος. Με τις κατάλληλες δοκιμές θα βρεις αυτά που σου ταιριάζουν.

 

Τα μαλλιά

Αν λούζεσαι συχνά κάνεις κακό στα μαλλιά σου. Για να μειώσεις τη φθορά δεν φτάνει να περιορίσεις το λούσιμο, αλλά να βάλεις στη ζωή σου και το conditioner. Η ιδανική συχνότητα για να λούζεις τα μαλλιά σου είναι κάθε 3-4 ημέρες.

 

Κεφάλι

Το δέρμα του τριχωτού της κεφαλής παραμένει δέρμα κι έχει αυτό αναγκη από φροντίδα. Η ατμοσφαιρική ρύπανση που συσσωρεύουν τα μαλλιά σου του κάνουν κακό και το συχνό λούσιμο δεν του κάνει καλό. Βάλε στη ρουτίνα σου ένα ειδικό serum, ειδικά αν υποφέρεις από ξηροδερμία.

 

Ύπνος

Η καλύτερη φροντίδα του δέρματός σου γίνεται όταν δεν κάνεις τίποτα. Όχι εντελώς τίποτα, αλλά στο περίπου. Ο ύπνος δεν ξεκουράζει μόνο το σώμα, αλλά και το δέρμα σου. Ένας πλήρης και ήσυχος ύπνος 8 ωρών είναι σαν κρέμα νυχτός για το πρόσωπό σου. Προσθέτεις και μια κανονική κρέμα νυχτός λίγο πριν κοιμηθείς κάθε βράδυ κι έχεις κάνει το καλύτερο δώρο στον εαυτό σου κάθε πρωί που θα τον βλέπεις στον καθρέπτη.