fbpx

Αυτή είναι η πιο ακριβή και σπάνια Ford Mustang του κόσμου

Αυτή είναι η πιο ακριβή και σπάνια Ford Mustang του κόσμου

Τη συγκεκριμένη πράσινη Ford Mustang αποκλείεται να μην την έχετε δει σε κάποιο άρθρο, στην τηλεόραση ή και στον κινηματογράφο. Και αυτό γιατί πρόκειται για την πλέον διάσημη παγκοσμίως, μιας και πρωταγωνιστούσε στη θρυλική ταινία Bullitt με τον Steve McQueen πίσω από το τιμόνι της.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτή η Rolls Royce είναι το όνειρο κάθε ισχυρού της γης!

 

Για πολλά χρόνια τη θεωρούσαν χαμένη, ενώ πέρυσι εμφανίστηκε -φυσικά όχι ξαφνικά για τους γνωρίζοντες- στο πλαίσιο της 50ης επετείου της θρυλικής ταινίας, αλλά και με την  ευκαιρία της παρουσίασης της νέας, σύγχρονης Mustang Bullitt από τη Ford.

 

 

Όλο αυτό το χρονικό διάστημα που ήταν εξαφανισμένη αποτελούσε το καθημερινό αυτοκίνητο της οικογένειας του Robert Kierman, του γιου – δηλαδή – του αρχικού της κατόχου, ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που ο Steve McQueen, όπως μπορείτε να δείτε και από την επιστολή του στο Gallery των φωτογραφιών μας, είχε προσπαθήσει να την αγοράσει.

 

 

H Mustang του Bullitt αποσύρθηκε από την κυκλοφορία το 1981, με τότε μόλις 46.000 μίλια στο κοντέρ της και πέρασε ως ιδιοκτησία στον Kierman, ο οποίος δεν την πείραξε, αφήνοντάς την στην αρχική της κατάσταση με αρκετά έντονη πάνω της την επίδραση του χρόνου. Τελικώς, όμως, αποφάσισε να την πουλήσει.

 

 

Έτσι σε δημοπρασία της εταιρείας Mecum, που ολοκληρώθηκε πριν από μερικές ώρες, η πιο διάσημη Mustang του κόσμου έγινε πλέον και η πιο ακριβή, καθώς βρήκε νέο ιδιοκτήτη έναντι του ποσού ρεκόρ για το συγκεκριμένο μοντέλo, των 3,3 εκατομμυρίων δολαρίων. Όσο για την αρχική της τιμή, είναι μοντέλο του 1968, δεν ξεπερνούσε τις 3.500 δολάρια…

 

ΠΗΓΗ: CNN