fbpx

Αυτή είναι η πιο σοβαρή παγίδα για το πρόσωπο σου!

Αυτή είναι η πιο σοβαρή παγίδα για το πρόσωπο σου!

Το διάλυμα με το οινόπνευμα ή με …Μυρτώ, λεμόνι, που έβαζαν οι μπαρμπέρηδες στους παππούδες μας μετά το ξύρισμα έχει περάσει ανεπίστρεπτι…

Εδώ και χρόνια οι άνδρες ξυριζόμαστε μόνοι μας και χρησιμοποιούμε after save… Ωστόσο τα τελευταία χρόνια οι άνδρες άρχισαν να προσέχουν περισσότερο την περιποίηση του προσώπου.

Ακόμα και αν χρησιμοποιείς αποκλειστικά after save θα πρέπει να γνωρίζεις ότι τα κλασσικά σκευάσματα δεν υπάρχουν πλέον. Έχουν αντικατασταθεί από άλλα που φροντίζουν και ενυδατώνουν σωστά την επιδερμίδα του προσώπου.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: 5 tips για να μην καταστρέφεις το δέρμα σου στο ντουζ!

 

Η αντρική επιδερμίδα είναι διαφορετική από την γυναικεία αλλά έχει παρόμοια και ίσως μεγαλύτερη ανάγκη φροντίδας δηλαδή ενυδάτωση και περιποίηση.

Εμείς οι άνδρες δε δίνουμε και μεγάλη σημασία στην επιβάρυνση της επιδερμίδας μας. Ωστόσο αν δούμε από κοντά τον καθρέφτη θα διαπιστώσουμε ότι οι σύγχρονες συνθήκες ζωής έχουν αφήσει τα σημάδια τους στο δέρμα μας. Η μόλυνση της ατμόσφαιρας που είναι μεγαλύτερη από την εποχή των παππούδων μας, το έντονο στρες, η υπέρμετρη έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία UVA- UVB, οι κλιματολογικές συνθήκες, η κακή διατροφή, το κάπνισμα”,” το αλκοόλ και έλλειψη φροντίδας έχουν σαν αποτέλεσμα την φθορά.

Τα τελευταία χρόνια οι μεγάλες εταιρίες καλλυντικών έχουν στρέψει τη προσοχή τους και στην περιποίηση των ανδρών και παράγουν συνεχώς νέα προϊόντα προσαρμοσμένα στις ανάγκες του άνδρα.

Οι μεγαλύτερες εταιρείες καλλυντικών στον χώρο επενδύουν συνεχώς στην δημιουργία ολοένα και περισσότερων προϊόντων ανδρικής περιποίησης όπως για παράδειγμα στα ξυραφάκια και ότι έχει να κάνει με το ξύρισμα. Στους περισσότερους άνδρες δεν αρέσει να ξυρίζονται κάθε πρωί. Υπάρχουν πολλές διαθέσιμες επιλογές για τα προϊόντα ξυρίσματος  από ξυραφάκια μιας χρήσεως με μία μόνο λεπίδα ξυραφάκια με πέντε λεπίδες  έως ηλεκτρικές ξυριστικές μηχανές. Ο κάθε άντρας αγοράζει προϊόντα ξυρίσματος ανάλογα με τις προσωπικές του προτιμήσεις  όταν όμως πρόκειται να πάρει τη σωστή κρέμα ξυρίσματος δεν το σκέφτεται και πολύ. Συχνά κολλά στην ίδια κρέμα που χρησιμοποιεί επί χρόνια  γιατί δεν συνειδητοποιεί τις επιπτώσεις που έχει στο πρόσωπο. Μελέτες έχουν δείξει ότι οι μη φυσικές κρέμες προκαλούν ανεπιθύμητες συνέπειες στο δέρμα.

Για τους ερεθισμούς από το ξύρισμα προτιμούμε κρέμες που  περιέχουν καταπραϋντικά συστατικά για να αποφύγουμε τους ερεθισμούς και τις μολύνσεις καθώς και προϊόντα ενυδατικής περιποίησης. Για τον περιορισμό των ρυτίδων επιλέγουμε κρέμες με αντιοξειδωτικά,  βιταμίνες, πεπτίδια, ρετινόλη, συστατικά που επιβραδύνουν την γήρανση. Τέλος”,” για τις «σακούλες» κάτω από τα μάτια υπάρχουν κατάλληλα στίκς και αλοιφές με θρεπτικά συστατικά.

Η χρήση φυσικών καθαριστικών προσώπου και άλλων ανδρικών προϊόντων περιποίησης μπορεί να κάνει πολύ καλό στο δέρμα και να του δώσει φυσική λάμψη.  Ωστόσο υπάρχουν πολλά μη φυσικά προϊόντα φροντίδας προσώπου για άνδρες που ισχυρίζονται ότι αφαιρούν τα μαύρα στίγματα. Ο αγοραστής θα πρέπει να διαβάζει τα συστατικά ώστε να διαπιστώσει αν περιέχουν πολλές δραστικές χημικές ουσίες οι οποίες ξηραίνουν την φυσική υγρασία του δέρματος. Έτσι προκαλούνται ερεθισμοί και κοκκινίλες στο δέρμα.

Είναι σημαντικό η κρέμα ξυρίσματος να περιέχει αιθέρια έλαια και ενυδατικά βότανα αλλά και να μην περιέχει αρώματα γιατί ο συνδυασμός τους με τα ενυδατικά συστατικά συχνά προκαλεί ερεθισμούς επίσης.

Τα προϊόντα με βάση τη γλυκερίνη προσφέρουν ένα λείο προστατευτικό στρώμα έτσι ώστε η ξυριστική μηχανή να γλιστρά απαλά στην επιδερμίδα σας χωρίς να κολλά στα τριχοθυλάκια με αποτέλεσμα την ανάπτυξη τριχών που γυρνούν προς τα μέσα. Οι άνδρες σήμερα θα πρέπει να εξετάζουν πιο προσεκτικά τα προϊόντα για το δέρμα και να επιλέγουν τα φυσικά για να προστατεύσουν το δέρμα τους και το περιβάλλον από τις επικίνδυνες επιδράσεις των τοξικών ουσιών.