fbpx

Αυτοί είναι οι πιο αθλητικοί προορισμοί για διακοπές στην Ελλάδα

Αυτοί είναι οι πιο αθλητικοί προορισμοί για διακοπές στην Ελλάδα

Διακοπές με active ζωή και προπόνηση συνδυάζεται; Φυσικά  μάλιστα αποτελεί και τουριστικό πακέτο για διάφορα πρακτορεία του εξωτερικού με προορισμό τη χώρα μας. Ποιοι είναι όμως αυτοί οι προορισμοί που διαθέτουν τις υποδομές για αθλητικές – active διακοπές;

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτά είναι τα 8 καλύτερα extreme sport του καλοκαιριού

 

Σε πολλούς τουριστικούς προορισμούς σε όλη την επικράτεια υπάρχουν υποδομές αθλητικών εγκαταστάσεων σταδίων και προπονητικών κέντρων για ένα ευρύ φάσμα αθλημάτων όπου σήμερα οι κάτοικοι αλλά και οι επισκέπτες κάθε περιοχής έχουν τη δυνατότητα να ασκηθούν στο αγαπημένο τους σπορ: από τον στίβο το ποδόσφαιρο το βόλεϊ και το μπάσκετ ως το τένις και το γκολφ την ιστιοπλοΐα ή τις ιστιοσανίδες όπου μπορείς να προπονηθείς ή να ασχοληθείς με τοαγαπημένο σου άθλημα.

Ακόμα πολλά ξενοδοχεία διαθέτουν ειδικές εγκαταστάσεις για αθλητικές δραστηριότητες των πελατών τους (μπάσκετ  βόλεϊ, τένις, γκολφ,  θαλάσσια σπορ κ.α.).

Ο αθλητικός τουρισμός  προσελκύει περισσότερους τουρίστες στην Ελλάδα τονώνοντας τους προορισμούς γιατί να μην τον δοκιμάσουμε και εμείς οι Έλληνες;

Οι περισσότεροι αθλητικοί προορισμοί βρίσκονται στα νησιά του Αιγαίου και ειδικότερα στις Κυκλάδες. Μάλιστα η Κάλυμνος είναι ο κορυφαίος αναρριχητικός προορισμός στον κόσμο.

Μεγάλη ζήτηση στην Ελλάδα έχει επίσης και το σερφ αφού έχει ανέμους 8 μήνες το χρόνο και 12 ιδανικούς προορισμούς για αυτά τα σπορ (Ρόδο, Σάμο, Λήμνο, Λευκάδα, Νάξο,  Πάρο, Κω, Κάρπαθο,  Κρήτη, Μύκονο, Λέρο και Εύβοια).