fbpx

Αυτοί είναι οι 17 διάσημοι άντρες που πλήρωσαν πολύ ακριβά τα διαζύγια τους! Πρώτος …σκόρερ ο Τζεφ Μπέζος

Αυτοί είναι οι 17 διάσημοι άντρες που πλήρωσαν πολύ ακριβά τα διαζύγια τους! Πρώτος …σκόρερ ο Τζεφ Μπέζος

Με περίπου 75 δισεκατομμύρια περιουσία θα βρεθεί η Λόρεν Σάντσεζ η γυναίκα που …κεράτωσε αλλά και χώρισε τον πλουσιότερο άνθρωπο του κόσμου, τον Τζεφ Μπέζος, αφού το δικαστήριο επιδίκασε τα μισά από 150 δις δολάρια της αμύθητης περιουσίας του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτό είναι το χρυσοποίκιλτο «Σμαραγδένιο παλάτι» του Ντουμπάι

 

Μπορεί αυτή να είναι η μεγαλύτερη αποζημίωση που δόθηκε στα χρονικά των διάσημων διαζυγίων, υπάρχουν όμως και άλλοι διάσημοι άντρες που πλήρωσαν πολύ ακριβά τον χωρισμό.

Αλλά ας τα πάρουμε τα πράματα από την αρχή και να δούμε ποιοι είναι αυτοί οι άντρες:

 

  1. Τζεφ Μπέζος : Το διαζύγιο με τη μεγαλύτερη αποζημίωση στα χρονιά

O πλουσιότερος άνδρας στον κόσμο, ο Τζεφ Μπέζος, ανακοίνωσε το διαζύγιό του μία μέρα προτού ο National Enquirer δημοσιοποιήσει «ντοκουμέντα» του παράνομου δεσμού του, αφού πρώτα όμως τον είχε …κερατώσει η «καλή» του. Η Λόρεν Σάντσεζ είναι η γυναίκα που επίσης πρόδωσε τον άνδρα της για να πέσει στην αγκαλιά του οικογενειακού τους φίλου!

Η ανακοίνωση του διαζυγίου του, μετά από 25 χρόνια γάμου, θα έκανε από μόνη της αρκετό θόρυβο. Συνδυαστικά, τωρα, με την αποκάλυψη ότι διατηρεί παράνομο δεσμό εδώ και τουλάχιστον οχτώ μηνες με μια παντρεμένη πρώην παρουσιάστρια ειδήσεων του Fox 11, ήταν αυτονόητο ότι o Τζεφ Μπέζος θα γινόταν το πρόσωπο της ημέρας…

Σύμφωνα με τη Daily Mail, αλλά και το BBC, o πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, με προσωπική περιουσία που φτάνει τα 150 δισ. δολάρια, αποφάσισε να ανακοινώσει το χωρισμό του, θέλοντας να προλάβει τη δημοσιοποίηση άκρως προσωπικών φωτογραφιών που θα έφερνε στο φως το National Enquirer. Όπως και έγινε.

 

 

  1. Νιλ Ντάιαμοντ (1994): 150 εκατομμύρια δολάρια

Ο τραγουδιστής του κομματιού που έχει μείνει στην ιστορία της εμπορικής μουσικής, του «Sweet Caroline» παντρεύτηκε με τη Μάρσια Μέρφι το 1969, αλλά χώρισαν μετά από 25 χρόνια γάμου. Όταν η σύζυγος έφυγε πήρε μαζί της και τη μισή περιουσία του Ντάιαμοντ. Εκείνος, όμως, έδειξε τεράστιο σεβασμό στο πρόσωπό της και δήλωσε: «Άξιζε κάθε μία από τις πένες που πήρε».

 

 

  1. Φλοράνς Τσανγκ Τσιού Γουίνγκ (2011): 157 εκατομμύρια δολάρια

Ο μεγιστάνας από το Χονγκ Κονγκ χώρισε με τη σύζυγό του επειδή εκείνη αρνήθηκε να κάνει έκτρωση! Η συμφωνία στην οποία κατέληξαν μετά από πολλές διαβουλεύσεις και ανταλλαγή πληροφοριών των δικηγόρων τους, ώστε να φτάσουν στο μοίρασμα της περιουσίας και την αποζημίωση της κυρίας, καταγράφηκε ως μία από τις μεγαλύτερες οικονομικές συναλλαγές που έχουν γίνει στην ιστορία της Ασίας. Απ’ ότι φαίνεται θα συνεχίσει για πολλά χρόνια ακόμα να συζητιέται.

 

 

  1. Μπόρις Μπερεζόφσκι (2010): 160 εκατομμύρια δολάρια.

Ο Μπόρις Μπερεζόφσκι ξεκίνησε από δάσκαλος, που κέρδιζε 60 δολάρια τον μήνα, αλλά κατέληξε ως μία από τις προσωπικότητες της ελίτ της Ρωσίας. Παντρεύτηκε με τη Γκαλένα Μπεσάροβα το 1991 και χώρισαν το 2010.

 

 

  1. Μάικλ Τζόρνταν (2006 ): 168 εκατομμύρια δολάρια

Ο θρύλος του μπάσκετ και η σύζυγός του χώρισαν μετά από 17 χρόνια γάμου με συναινετικό διαζύγιο. Η Χουανίτα πήρε μετά από συμφωνία 168 εκατομμύρια, την επιμέλεια των τριών παιδιών τους και την επτά χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων έπαυλή τους στο Σικάγο.

 

 

  1. Μάικλ Πόλσκι (2007): 184 εκατομμύρια δολάρια

Το 1976, ο Μάικλ και η Μάγια μετανάστευσαν στην Αμερική με μόλις 500 δολάρια στην τσέπη τους. Μετά από 31 χρόνια γάμου η Μάγια ζήτησε διαζύγιο από τον Μάικλ, ο οποίος ήταν πια ο ιδρυτής της τεράστιας εταιρίας Invenergy LLC.

 

 

  1. Τσαρλς Έντγκαε Φίπκε (2000): 200 εκατομμύρια δολάρια

Ο Τσαρλς Φίπκε ήταν ο πρώτος άνθρωπος που ανακάλυψε διαμάντια στις Βορειοδυτικές πολιτείες του Καναδά, αλλά εταιρίας του Τσαρλς η πρώην σύζυγός του βρήκε χρυσάφι όταν χώρισαν!  Η Μαρλέν πήρε το 1/5 της εταιρίας που ανερχόταν στα 123 εκατομμύρια δολάρια και αρκετά ακόμα από άλλες πηγές εσόδων του πρώην συζύγου της και έτσι άγγιξε την αποζημίωση των 200 εκατομμυρίων.

 

 

  1. Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ (2011): 250 έως και 375 εκατομμύρια δολάρια

Μετά από 25 χρόνια γάμου η Μαρία Σράιβερ (με ρίζες στην οικογένεια Κένεντι) συμπλήρωσε την αίτηση διαζυγίου κατά του πρώην κυβερνήτη της Καλιφόρνια, ο οποίος είχε σχέση με την οικονόμο του σπιτιού τους και είχαν αποκτήσει μαζί έναν γιο.

 

 

  1. Ρομάν Αμπράμοβιτς (2006): 300 εκατομμύρια δολάρια

Η Ιρίνα Μαλαντίνα κατέθεσε την αίτηση του διαζυγίου της με τον Ρώσο μεγιστάνα, κατηγορώντας τον ότι διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση. Το διαζύγιό τους έγινε… σίριαλ και το αγαπημένο θέμα των ΜΜΕ σε όλο τον κόσμο. Αν και αρχικά η Ιρίνα διεκδίκησε τη μισή περιουσία του Ρομάν Αμπράμοβιτς, δηλαδή ποσό που ανερχόταν στα 6 δις δολάρια, τελικά αποζημιώθηκε για το τέλος του γάμου τους με 300 εκατομμύρια δολάρια! Μόνο.

 

 

  1. Ρόμπερτ Τζόνσον (2003): 400 εκατομμύρια δολάρια

Ήταν οι συνιδρυτές της εταιρίας BET και κατέληξαν να παντρευτούν το 1962, ένας γάμος που κράτησε μέχρι το 2002. Ο Ρόμπερτ έγινε ο πρώτος ΑφροΑμερικανός δισεκατομμυριούχος, κι έτσι όταν το ζευγάρι χώρισε η Σίλα πήρε ένα γερό μερίδιο της περιουσίας.

 

 

  1. Μελ Γκίμπσον (2006):425 εκατομμύρια δολάρια

Ένας άγνωστος ηθοποιός και μια βοηθός οδοντιάτρου παντρεύονται και φτάνουν να κατακτήσουν την κορυφή του box office! Η Ρόμπιν Μουρ παντρεύτηκε με τον Μελ Γκίμπσον το 1980 και χώρισαν μετά από 16 χρόνια. Απλά του πήρε τη μισή περιουσία. Η συμφωνία του διαζυγίου τους είναι η μεγαλύτερη που έγινε στο Χόλιγουντ.

 

 

  1. Κρεγκ ΜακΚρόου (1997): 460 εκατομμύρια δολάρια

Ο Γκρεγκ Μακ Κρόου δημιούργησε την περιουσία του έχοντας ιδρύσει την «Κινητή τηλεφωνία Μακ Κρόου», την οποία πούλησε στην εταιρία AT&T για 11.5 εκατομμύρια δολάρια στις αρχές της δεκαετίας του ’90.  Παντρεύτηκε με τη Γουέντι Πέτρακ το 1974 και χώρισαν το 1997.

 

 

  1. Στιβ Γουίν (2010): 740 εκατομμύρια δολάρια

Ο Στιβ Γουίν, γενικός διευθυντής της Wynn Resorts, παντρεύτηκε την Ελέιν Πασκάλ το 1963. Πήραν διαζύγιο το 1986 και ξαναπαντρεύτηκαν το 1991, ενώ οδηγήθηκαν στο δεύτερο διαζύγιό τους το 2010. Η Ελέιν πήρε 11 εκατομμύρια μετοχές της εταιρίας όταν χώρισαν , οι οποίες αντιστοιχούσαν σε 741 εκατομμύρια δολάρια!

 

 

  1. Αντνάν Κασόγκι (1982): 850 εκατομμύρια δολάρια

Ο 34χρονος, τότε, επιχειρηματίας από τη Σαουδική Αραβία παντρεύτηκε την 20χρονη Σοράγια (Σάντρα Ντάλι το πραγματικό της όνομα μέχρι που ασπάστηκε το Ισλάμ) το 1961. Το ζευγάρι πήρε διαζύγιο το 1982. Τελικά το διαζύγιο έφτασε τα 2 εκατομμύρια δισεκατομμύρια!

 

 

  1. Μπέρνι ‘Εκλεστόουν (2009): 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια

Ο πρόεδρος και διευθύνοντας σύμβουλος της Φόρμουλα 1, παντρεύτηκε το πρώην μοντέλο Σλάβικα σε έναν γάμο που κράτησε 23 χρόνια. Απέκτησαν δυο παιδιά και τελικά η κατά 28 χρόνια μικρότερή του σύζυγος κατέθεσε αίτηση διαζυγίου.

 

 

  1. Άλεκ Γουάιλντστάιν (1997): 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια

Ο Άλεκ κληρονόμησε αμύθητη περιουσία από τη διάσημη οικογένεια του που το αντικείμενο της επιχείρησής της ήταν ηπώληση έργων Τέχνης. Όταν η σύζυγός του τον «συνέλαβε» με τη 19χρονη ερωμένη του, 42 χρόνια μικρότερή του, αποφάσισε να φύγει και εισέπραξε 2,5 δισεκατομμύρια μετά τη συμφωνία που έκαναν. Εκτός αυτού, κάθε χρόνο για τα επόμενα 13 χρόνια μετά το διαζύγιο, εισέπραττε 100 εκατομμύρια δολάρια.

 

 

  1. Μόνο ο Μέρντοχ έκανε το ίδιο λάθος δύο φορές: Συνολική αποζημίωση 3 δισεκατομμύρια δολάρια

Με την  Άννα Μαρία Τορβ (1998): Μετά από 32 χρόνια γάμου και τρία παιδιά ακολούθησαν ξεχωριστούς δρόμους το 1998. Το διαζύγιό τους έληξε το 1999 αφήνοντας την Τορβ με περιουσία πάνω από 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια, συμπεριλαμβανομένων και 110 εκατομμυρίων σε μετρητά.

 

 

Με την Γουέντι Ντενγκ (2013): Καταρχήν να συγχαρούμε τον Μέρντοχ που είχε τα κότσια να κάνει και δεύτερη εμφάνιση σε μια τέτοιου είδους λίστα! Ο Μέρντοχ παντρεύτηκε τη Ντενγκ μόλις 17 ημέρες μετά το τέλος του δεύτερου διαζυγίου του. Δεκατρία χρόνια μετά ήταν έτοιμος να ακολουθήσει τη διαδικασία που ήξερε. Εκείνος 82 και η Ντενγκ 44, πήραν διαζύγιο για ασυμφωνία χαρακτήρων και άλυτες διαφωνίες.