fbpx

Αυτοί είναι οι 2 λόγοι που ο Στέφανος Τσιτσιπάς μας έκανε περήφανους και αισιόδοξους

Αυτοί είναι οι 2 λόγοι που ο Στέφανος Τσιτσιπάς μας έκανε περήφανους και αισιόδοξους

Ένας δικός μας φώναξε ενθαρρύνοντας τον Τσιτσιπά σε λάθος όμως χρόνο… και άθελα του… καθυστέρησε τον Στέφανο να φτάσει στη μεγαλειώδη νίκη. Και το παπούτσι του όμως… και αυτό …άθελα του τον καθυστέρησε. Όμως ο Στέφανος ως Έλληνας μαχητής δεν πτοήθηκε… και απλά καθυστέρησε τον θρίαμβο.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Μάθε ποιος είναι ο Στέφανος Τσιτσιπάς που κατέπληξε το Γουίμπλεντον

 

Έναν θρίαμβο που έκανε να χαρούμε για δύο λόγους:

Ο πρώτος επειδή γεμίσαμε εθνική υπερηφάνεια για ακόμα ένα ελληνόπουλο μόνιμο κάτοικο Ελλάδας, που μας κάνει περήφανους.

 

 

Ο δεύτερος λόγος επειδή ο Στέφανος είναι ένας από τους ελάχιστους νεαρούς Έλληνες που μένουν στη χώρα, δεν έχουνε μεταναστεύσει και κερδίζουν χρήματα. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, γέμισε τον τραπεζικό του λογαριασμό με περίπου 450.000 ευρώ.

 

 

Ο ιστορικός θρίαμβος του Στέφανου Τσιτσιπά επί του Ρότζερ Φέντερερ για τη φάση των 16 του αυστραλιανού όπεν θα χαραχθεί για πάντα στη μνήμη του 20χρονου τενίστα, ο οποίος αποδεικνύει εμπράκτως ότι αποτελεί ένα από τα next big things του αθλήματος.

 

 

Ο Τσιτσιπάς δεν είχε νίκη στο συγκεκριμένο τουρνουά μέχρι προ ημερών και φέτος όχι μόνο κατάφερε να κάνει την αρχή, αλλά απέκλεισε τον κορυφαίο των κορυφαίων.

Η νίκη του Τσιτσιπά θα μπορούσε να έρθει νωρίτερα από τις 3 ώρες και 45 λεπτά που διήρκεσε ο αγώνας, αν δεν υπήρχε ο ελληνικός ενθουσιασμός στις κερκίδες του «Ροντ Λέιβερ».

 

 

Ο Ελβετός θρύλος είχε για ακόμα μία φορά πιστούς ακολούθους του, όμως στην Αυστραλία όπου η ελληνική ομογένεια αποτελεί πανίσχυρο συστατικό της χώρας, ο Τσιτσιπάς είχε κι αυτός ισχυρή στήριξη. Μάλιστα, οι Έλληνες ομογενείς φώναζαν για τον Τσιτσιπά ακόμα κι έξω από το γήπεδο.

 

 

Μόνο που εκτός από τα συνθήματα υπέρ του Έλληνα και κατά του Φέντερερή τις φωνασκίες, όσο ξένες κι αν φαντάζουν στο συγκεκριμένο άθλημα, υπήρξαν και οι γκάφες από την ελληνική κερκίδα.

 

 

Συγκεκριμένα, με το πρώτο σετ να οδηγείται στο tie break και το σκορ να είναι 12-11 υπέρ του Ελβετού, ένας θεατής φώναξε ‘άουτ’ κατά την διάρκεια του ράλι με αποτέλεσμα να σαστίσει ο Τσιτσιπάς και μερικά χτυπήματα αργότερα να χάσει τον πόντο, στέλνοντας άουτ την μπάλα. Η μάχη χάθηκε από την έλλειψη συγκέντρωσης, αλλά ευτυχώς όχι ο πόλεμος.

 

 

Ο Τσιτσιπάς, πάντως, αντιμετώπισε κι άλλες δυσκολίες στο 2ο σετ, όταν έπρεπε να αλλάξει παπούτσια λόγω προβλήματος με τα κορδόνια. Άλλαξε μόνο το ένα από τα δύο, ενώ έβαλε και ανάποδα τη φανέλα του!

Ενθουσιασμένος από την συμπαράσταση που γνωρίζει στη Μελβούρνη, δήλωσε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, μιλώντας σε ΜΜΕ της Αυστραλίας, αλλά και σε εξειδικευμένες ιστοσελίδες του τένις, όπως το «tennisnow».

«Έχω κάποιους δεύτερους εξαδέλφους εδώ, από την πλευρά του πατέρα μου, τους οποίους βλέπω μόνο όταν βρίσκομαι στην Αυστραλία. Η Μελβούρνη είναι η πόλη με τον τρίτο μεγαλύτερο πληθυσμό Ελλήνων, μετά την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη», ανέφερε ο καλύτερος έλληνας τενίστας.

 

 

«Κάτι σαν αυτό δεν συμβαίνει σε κανένα άλλο μέρος. Είναι ένα τουρνουά που έχει μεγάλη σημασία για μένα, με μια ελληνική κοινότητα και το ελληνικό κοινό, να το καθιστά ακόμα πιο συναρπαστικό. Λατρεύω τον καιρό, αγαπώ τους ανθρώπους, αγαπώ το φαγητό, αγαπώ τον τρόπο ζωής. Θέλω να πάω καλά εδώ. Δεν είχα την ευκαιρία να δώσω το καλύτερό μου στην Αυστραλία ακόμα, αλλά είμαι ενθουσιασμένος. Προφανώς δεν θα είναι εύκολο να παίζω σε τελικούς και να κερδίζω τελικούς, αλλά ο στόχος είναι να φτάσω εκεί κάποια ημέρα. Αυτήν την στιγμή περιμένω απλώς το σωστό τουρνουά όπου μπορώ πραγματικά να κερδίσω βαθμούς, να προχωρήσω, να βελτιώσω την κατάταξη μου. Περιμένω ένα καλό έτος, είχα μια πολύ καλή χρονιά πέρυσι, θα έλεγα ίσως μερικά από τα αποτελέσματα και μερικοί από τους αγώνες είχαν λίγη τύχη», πρόσθεσε ο 20χρονος έλληνας τενίστας, που σύμφωνα με τους Αυστραλούς, τα κατορθώματά του προκάλεσαν μια έντονη υποστήριξη στην Ελλάδα για το τένις, όπου το 71% των παιδιών τώρα το επιλέγουν ως άθλημα.

 

 

Με τη νίκη του επί του Ρότζερ Φέντερερ και την πρόκρισή του στα προημιτελικά του Όπεν Αυστραλίας ο Στέφανος Τσιτσιπάς ενίσχυσε τον τραπεζικό του λογαριασμό με 450.000 περίπου ευρώ.

Ο Τσιτσιπάς στην μικρή επαγγελματική του καριέρα του έχει κερδίσει μέχρι τώρα (μόνο από τους αγώνες) περίπου 2,952,113 ευρώ, από τα οποία τα περισσότερα την περσινή εκπληκτική σεζόν!