fbpx

Αυτοί οι απρόβλεπτοι παράγοντες μπορούν να σου βάλουν κιλά!

Αυτοί οι απρόβλεπτοι παράγοντες μπορούν να σου βάλουν κιλά!

Ο έλλειψη ύπνου που προκαλείται κυρίως από τις αγχωτικές καταστάσεις και το στρες που μας καταλαμβάνει είναι, σύμφωνα με τους επιστήμονες ανασταλτικός παράγοντας στον έλεγχο του βάρους ή στην προσπάθεια χασίματος κιλών.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Να γιατί τα βάρη κάνουν καλό στην υγεία της καρδιά σου!

 

Οι Αμερικανοί επιστήμονες που πραγματοποίησαν τη συγκεκριμένη μελέτη διαπίστωσαν ότι ακόμα και αν ένας άνθρωπος είναι σε πρόγραμμα διατροφής, επηρεάζεται από το στρες και την έλλειψη ύπνου.

Η μελέτη έγινε από το Κέντρο Μελέτης Υγείας στο Πόρτλαντ και εξέτασε δείγμα 472 εθελοντών, οι οποίοι υποβλήθηκαν σε συμβουλευτική για να αλλάξουν συνήθειες και στη συνέχεια έκαναν δίαιτα που τους παρείχε 500 θερμίδες λιγότερες την ημέρα, ενώ γυμνάζονταν επίσης τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα.

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι όσοι κοιμούνται έξι έως το πολύ οκτώ ώρες το βράδυ και όσοι έχουν το λιγότερο στρες, έχουν την μεγαλύτερη επιτυχία στα προγράμματα αδυνατίσματος.

Σε χρονικό διάστημα 26 εβδομάδων, οι εθελοντές έχασαν κατά μέσον όρο 7,5 κιλά. Ωστόσο, όσοι εξ αρχής ήταν πιο ήρεμοι και κοιμόντουσαν όσο έπρεπε, έχασαν περισσότερο βάρος και αυτό συνεχίστηκε και μετά τις 26 εβδομάδες. Χαρακτηριστικό ήταν το γεγονός ότι όσοι εθελοντές είχαν άγχος και κατάφεραν να το αποβάλουν κατόρθωσαν να καταφέρουν να ελέγξουν και το βάρος τους!