fbpx

Αυτός είναι ο Νορβηγός στρατιωτικός που συγκέντρωσε όλα τα …βλέμματα στην άσκηση του ΝΑΤΟ

Αυτός είναι ο Νορβηγός στρατιωτικός που συγκέντρωσε όλα τα …βλέμματα στην άσκηση του ΝΑΤΟ

Είναι η χαρακτηριστική φιγούρα Νορβηγού και σίγουρα φέρνει κάτι από Βίγκινγκ. Είναι όμως αξιωματικός του στρατού της Νορβηγίας και είναι το πρόσωπο που πρωταγωνιστεί στα γυμνάσια Trident Juncture τη μεγαλύτερη πολεμική άσκηση του ΝΑΤΟ από το 2002

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Άντριου Λαμπρόπουλος: Ο Έλληνας που έχει ξεσηκώσει την Αυστραλία με τον λογαριασμό του, στο instagram (Video)

 

Ο Λάσε Λόκεν Μάτμπεργκ είναι ανθυποπλοίαρχος στο νορβηγικό ναυτικό, όμως κάνει και παράλληλη καριέρα ως μοντέλο, με το μακρύ γένι, το ατημέλητα πιασμένα σε κοτσίδα μακρύ μαλλί και τους γυμνασμένους στην εντέλεια κοιλιακούς του έχει ιδιαίτερες επιτυχίες.

 

 

Η ξεχωριστή εμφάνισή του δεν πέρασε απαρατήρητη από τους ανωτέρους του, αλλά ούτε και από το ΝΑΤΟ, που αποφάσισαν να τον εκμεταλλευτούν και να τον θέσουν στο επίκεντρο της άσκησης Trident Juncture, που είναι η μεγαλύτερη πολεμική άσκηση από το 2002 και που φέτος γίνεται στη Νορβηγία και στις γύρω περιοχές του Βόρειου Ατλαντικού και της Βαλτικής Θάλασσας.

 

 

Αν και ο Νορβηγός στρατιωτικός, με την παράλληλη καριέρα μοντέλου είναι αδιαμφισβήτητα σέξι , πολλοί επικρίνουν το ΝΑΤΟ, που θέλοντας να εξωραΐσει και να καταστήσει πιο ελκυστική την εικόνα του, υιοθετεί σύγχρονες μεθόδους μάρκετινγκ που δεν παραπέμπουν στο πρόσωπο της μεγαλύτερης πολεμικής μηχανής.

Για πρώτη φορά, ο Λάσε εμφανίστηκε δημόσια σε βίντεο του ΝΑΤΟ την περασμένη εβδομάδα, διαφημίζοντας την άσκηση Trident Juncture. «Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερα», υποσχέθηκε στο κοινό.

 

 

Αμέσως, η εμφάνισή του τράβηξε την προσοχή του κοινού, που άρχισε να σχολιάζει την ομοιότητά του με τους Βίκινγκς. Την ίδια ώρα, οι Αμερικανοί, που είχαν συνηθίσει σε μια διαφορετική και σίγουρα πιο αυστηρή εικόνα για την εμφάνιση των στρατιωτικών, έκαναν ερωτήσεις για τα μαλλιά του. Ο Λάσε, μιλώντας στο ABC News ανέφερε ότι το 99% των σχολίων που δέχθηκε ήταν τελικά θετικά.

 

 

Ο στρατιωτικός ξεκίνησε την καριέρα του ως σεφ πλήρους απασχόλησης. Πήγε στη σχολή αξιωματικών για να αποκτήσει πτυχίο και εντάχθηκε στο Βασιλικό Νορβηγικό Ναυτικό το 2006. Τώρα, εργάζεται ως γυμναστής αξιωματικός στο Κοινό Κέντρο Πολέμου του ΝΑΤΟ στο Στράβανγκερ της Νορβηγίας, ενώ παρά το φορτωμένο του πρόγραμμα κάνει περιστασιακά καριέρα μοντέλου, ενώ από το 2016 έχει συμβόλαιο με πρακτορείο του Λονδίνου

 

 

Η δουλειά του στο ΝΑΤΟ ήρθε σε μια περίοδο που η Ευρωατλαντική Συμμαχία ήθελε να προσεγγίσει ένα ευρύτερο κοινό και να προωθήσει μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης την Trident Juncture και την αποστολή του.

 

 

Ο Λάσε υποστήριξε ότι είναι σπουδαίο το γεγονός ότι οι στρατιωτικοί του ΝΑΤΟ μέσω της άσκησης μπορούν να συναντηθούν και να μάθουν ο ένας τον άλλον. Αν και κεντρικό πρόσωπο της άσκησης, ο στρατιωτικός θέλησε να κρατήσει ένα μετριοπαθές προφίλ, λέγοντας ότι «είμαι ένας πρεσβευτής μαζί με άλλους 50.000 πρεσβευτές.

Πάντως, ο Λάσε θα έχει την ευκαιρία να συνεργαστεί με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, ενώ δεν αποκλείεται να δεχθεί και περισσότερες ερωτήσεις για τα μαλλιά του.

 

 

Πάντως, οι αξιωματικού του Βασιλικού Ναυτικού της Νορβηγίας επιτρέπεται να αφήνουν μακριά τα μαλλιά τους. Όμως, είναι υποχρεωτικό να τα έχουν πιασμένα για να μην αγγίζουν το κολάρο της στολής.

Με περίπου 50.000 μετέχοντες από 31 χώρες, στην άσκηση Trident Juncture 201 μετέχουν πάνω από 250 αεροσκάφη, 65 πλοία και 10.000 οχήματα, που πραγματοποιούν επιχειρήσεις από αέρος, γης και θαλάσσης.