fbpx

Αυτός είναι ο Σπύρος Χρυσικόπουλος που κολυμπάει Ρόδο – Καστελόριζο!

Αυτός είναι ο Σπύρος Χρυσικόπουλος που κολυμπάει Ρόδο – Καστελόριζο!

Ξεκίνησε χθες την προσπάθεια του να κολυμπήσει από τη Ρόδο στο Καστελόριζο ο αθλητής Σπύρος Χρυσικόπουλος. Ο υπεραθλητής, βούτηξε στις 2 μ.μ. από τις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Ρόδου παρουσία του δημάρχου Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκου, συγγενών και αρκετών φίλων του.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Κώστας Διαμαντίδης: Ο Θεσσαλονικιός που κατέκτησε το Λονδίνο με τις γεύσεις του

 

Ο Χρυσικόπουλος  θα κολυμπήσει από τη Ρόδο έως το Καστελόριζο και θα διανύσει απόσταση 140 χιλιομέτρων σε διάστημα 48 ωρών. Το εγχείρημά του θα καταγραφεί σε ταινία, με σκηνοθέτη τη Δήμητρα Μπαμπαδήμα.

 

 

Ο 27χρονος αθλητής, έχει ήδη γράψει ιστορία στην κολύμβηση μεγάλων αποστάσεων στην ανοιχτή θάλασσα, διανύοντας 104 χλμ. με 34 ώρες συνεχούς κολύμβησης στην τετραπλή διάσχιση του Τορωναίου κόλπου. Τον κολυμβητή και το εγχείρημα του παρακολουθούν παραπλέοντα σκάφη.

 

 

Σημειώνεται ότι, καθ’ όλη τη διάρκεια του εγχειρήματος, θα τον συνοδεύει ένα σκάφος με πλήρωμα συνοδείας που θα τον τροφοδοτεί και ακόμη ένα πλωτό μέσο, ενώ βέβαια πάνω θα βρίσκονται και οι γιατροί. Επίσης, όλο το «ταξίδι» του προς το Καστελόριζο θα κινηματογραφείται αφού θα είναι μέρος της ταινίας. Ο Δήμος Ρόδου από την πρώτη στιγμή αγκάλιασε την προσπάθεια του αθλητή και παρείχε κάθε συνδρομή στον ίδιο και την ομάδα του.

 

 

Ποιος είναι όμως ο Σπύρος Χρυσικόπουλος;

Ο Σπύρος Χρυσικόπουλος σπούδασε στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (2009-2013). Πριν ακόμα περάσει στο Πανεπιστήμιο ήταν κάτοχος πτυχίου βρεφικής κολύμβησης, ναυαγοσωστικής και πρώτων βοηθειών. Από το 2003 έως το 2013 κατέκτησε 5 μετάλλια και συμμετείχε σε 17 τελικούς σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα Κολύμβησης και δυο μετάλλια στο πανελλήνιο πρωτάθλημα τεχνικής κολύμβησης το 2013.

 

Ρόδος-Καστελλόριζο

Είμαι Έτοιμος.Δύο Χρόνια…και μια εβδομάδα!!!!

Gepostet von Spyros Chrysikopoulos am Sonntag, 30. September 2018

 

Το 2012 εκπλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις στο Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΣΑΕΔ). Το 2013 έως σήμερα εργάζεται στο Αθλητικό Σωματείο Υδρία ως προπονητής κολύμβησης στο πρωταγωνιστικό τμήμα. Την ίδια περίοδο πετυχαίνει διακρίσεις σε αγώνες ανοικτής θάλασσας και τριάθλου σε διεθνείς και εγχώριες διοργανώσεις, με μεγαλύτερη επιτυχία τη συμμετοχή και την κατάκτηση της 20ης θέσης στο παγκόσμιο πρωτάθλημα cross triathlon στο Maui της Hawaii το 2015.