fbpx

Αυτός ο εκατομμυριούχος σκοπεύει να ζήσει μέχρι τα 180!!! – Μέχρι στιγμής ξόδεψε 1 εκ.

Αυτός ο εκατομμυριούχος σκοπεύει να ζήσει μέχρι τα 180!!! – Μέχρι στιγμής ξόδεψε 1 εκ.

Ένας εκατομμυριούχος επιχειρηματίας στον χώρο τεχνολογίας, είναι αποφασισμένος να ζήσει μέχρι 180 χρονών.

Γι’ αυτό και ακολουθεί κάποιες περίεργες μεθόδους, οι οποίες προβλέπει ότι σε λίγο καιρό θα είναι τόσο δημοφιλείς, όσο είναι σήμερα τα κινητά τηλέφωνα.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Κι όμως μπορεί να ανήκεις στην ίδια γενιά με τον πατέρα σου! Απίστευτο αλλά αληθινό!!!

 

Ο λόγος για τον 47χρονο Αμερικανό lifestyle γκουρού, Ντέιβ Άσπρεϊ, ο οποίος πιστεύει ακράδαντα ότι θα ζήσει μέχρι το έτος 2153 «τουλάχιστον», χρησιμοποιώντας τεχνικές όπως το να κάθεται σε θάλαμο κρυοθεραπείας και κάνοντας διαλείπουσα νηστεία.

Ο Ντέιβ επινόησε τον όρο «Biohacking» για να περιγράψει τις μεθόδους του να γυρίσει πίσω το βιολογικό ρολόι, το οποίο περιλαμβάνει επίσης την απομάκρυνση τμημάτων του μυελού των οστών του και στη συνέχεια την έγχυση των βλαστικών κυττάρων στο σώμα του για 25.000 δολ.

 

Μία από τις τεχνικές του είναι να κάθεται σε ένα ψυχρό θάλαμο κρυοθεραπείας

Εμφανιζόμενος στη βρετανική εκπομπή This Morning, είκασε ότι πολλοί άνθρωποι κάτω των 40 ετών θα είναι «χαρούμενοι και εξαιρετικά λειτουργικοί» σε ηλικία 100 ετών μετά την εφαρμογή των μεθόδων του για μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

Όταν ρωτήθηκε γιατί θέλει να ζήσει τόσο πολύ, ο Ντέιβ είπε: «Είμαι περίεργος, νομίζω ότι υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούμε να διορθώσουμε και να βελτιώσουμε στον κόσμο και δεν αισθάνομαι ότι έχω τελειώσει ακόμη».

Η οικοδέσποινα της εκπομπής, Χόλλυ Ουίλομπι, ρώτησε τον Ντέιβ, σχετικά με το αν θα απολάμβανε να είναι ένας από τους μοναδικούς ανθρώπους που ζει για τόσο καιρό, πράγμα που σημαίνει ότι θα έπρεπε να αφήσει τα αγαπημένα του πρόσωπα πίσω.

«Δεν νομίζω ότι θα είμαι ο μόνος που θα το κάνει αυτό», απάντησε εκείνος. «Μερικά πράγματα στα οποία εργάζομαι να είμαι πρωτοπόρος, είναι ακριβά, και μερικά από είναι δωρεάν όπως η νηστεία. Αυτό θα είναι όπως τα κινητά τηλέφωνα, ο καθένας έχει κινητά τηλέφωνα, όλοι θα έχουν αντιγήρανση. Η αλλαγή μπορεί να συμβεί γρήγορα στην κοινωνία».

«Θα υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που είναι κάτω των 40 τώρα που θα περπατούν με τη δύναμή τους, απόλυτα χαρούμενοι, εξαιρετικά λειτουργικοί, και θα είναι άνω των 100 ετών».

Ο Ντέιβ έχει ξοδέψει περίπου 1 εκατομμύριο δολάρια για τεχνικές και κόλπα για να προσπαθήσει να βελτιώσει τη συνολική λειτουργία του σώματός του, συμπεριλαμβανομένης της αφαίρεσης των βλαστοκυττάρων του, τα οποία θα εισαγάγει ξανά στο σώμα του.

«Έχω αποφασιστεί να έχω πολύ λιγότερη φλεγμονή από ό, τι οι περισσότεροι άνθρωποι, ελέγχοντας τι τρώω και πώς κοιμάμαι και πολλές άλλες αντιγηραντικές θεραπείες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εξηγώντας τα οφέλη από την επανεισαγωγή των βλαστικών κυττάρων, είπε το εξής: «Όταν είμαστε νέοι, έχουμε έναν τόνο βλαστικών κυττάρων και θεραπευόμαστε όπως κάνουν οι νέοι. Καθώς μεγαλώνουμε, τα βλαστικά μας κύτταρα εξαντλούνται, έτσι κάνω πράγματα όπως η διαλείπουσα νηστεία που μου δίνουν περισσότερα βλαστοκύτταρα και μετά παίρνω τα δικά μου βλαστοκύτταρα και τα μετακινώ γύρω από το σώμα, έτσι θεραπεύομαι και κινούμαι σαν νεαρός».

Ο πάμπλουτος επιχειρηματίας, πιστεύει επίσης στα οφέλη της κρυοθεραπείας – τη χρήση χαμηλών θερμοκρασιών για τη θεραπεία μιας ποικιλίας αλλοιώσεων ιστών – και κάνει κρύο ντους για πάνω από δέκα χρόνια.

«Έχω ένα θάλαμο κρυοθεραπείας με υγρό άζωτο κάτω από μια από τις εταιρείες μου», δήλωσε ο Ντέιβ. «Και κάνω κρύο ντους, για περισσότερα από δέκα χρόνια, έχει μια τεράστια διαφορά στον τρόπο με τον οποίο το σώμα σας μπορεί να δημιουργήσει ενέργεια. Όση περισσότερη ενέργεια έχεις, τόσο νεότερος μπορείς να είσαι».

Μια άλλη μέθοδος είναι η διαλείπουσα νηστεία, η οποία περιλαμβάνει τον περιορισμό του χρόνου που τρώτε τα γεύματα για να δημιουργήσετε περιόδους νηστείας για μια συγκεκριμένη περίοδο.

Ο Ντέιβ πιστεύει ότι αυτό βοηθά στην πρόληψη των ασθενειών, επειδή οι περίοδοι νηστείας επιτρέπουν στο σώμα του να «επιδιορθωθεί» χωρίς να χωνεύει τρόφιμα. «Το νέο μου βιβλίο “Fast This Way” μιλάει για νηστεία, έχω βοηθήσει ανθρώπους να χάσουν πάνω από ένα εκατομμύριο κιλά τα τελευταία δέκα χρόνια», δήλωσε ο ίδιος.

«Αν το κάνετε αυτό χωρίς να αλλάξετε τη διατροφή σας, οι πιθανότητες για διαβήτη μειώνονται, οι πιθανότητες καρδιακών προσβολών, εγκεφαλικών επεισοδίων, καρκίνου και Αλτσχάιμερ μειώνονται επίσης, και αυτές είναι ασθένειες της γήρανσης».