fbpx

Αυτό είναι το βαρύ μυστικό που «θάβουν» στη ψυχή τους παντοτινά αρκετοί άντρες

Αυτό είναι το βαρύ μυστικό που «θάβουν» στη ψυχή τους παντοτινά αρκετοί άντρες

Από τον περασμένο Νοέμβριο που δημοσιεύσαμε το θέμα με τίτλο «Βιασμός: Πως μπορεί να προφυλαχτεί ένας άντρας από τον χειρότερο εφιάλτη!» με αφορμή την υπόθεση του βιασμού του νεαρού ταξιτζή από την Αθήνα, το Activeman.gr έχει δεχθεί μηνύματα αντρών που έχουν υποστεί βιασμό, χωρίς ποτέ να τον καταγγείλουν και ζούνε χρόνια ολόκληρα μέσα στη ντροπή  που τους προκάλεσε ο εξευτελισμός της πράξης.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Βιασμός: Πως μπορεί να προφυλαχτεί ένας άντρας από τον χειρότερο εφιάλτη!

 

Μετά από πολύ σκέψη το συντακτικό επιτελείο του Activeman.gr αποφάσισε να δημοσιεύσει κάποιες από τις ιστορίες αυτών των ανδρών, φυσικά χωρίς ονόματα ή άλλα χαρακτηριστικά τηρώντας φυσικά την ανωνυμία των ανθρώπων αυτών που υπέστησαν βιασμό.

 

 

Κοινή προτροπή των ανθρώπων που μας εκμυστηρεύτηκαν τη δυσάρεστη και τραυματική εμπειρία τους ήταν να δημοσιεύσουμε άρθρα που θα αναδείξουν ένα πρόβλημα που υπάρχει αλλά μένει θαμμένο στις ψυχές των ανθρώπων.

Και μένει θαμμένο επειδή ουδείς άντρας που έχει υποστεί βιασμό είτε από άλλον άντρα, είτε από γυναίκα, δεν καταγγέλλει τη νοσηρή πράξη και οι μοναδικές περιπτώσεις που βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας είναι μόνο όταν παρεμβαίνει η αστυνομία, επειδή το θύμα βρέθηκε τραυματισμένο σε κάποιο νοσοκομείο.

Βιασμοί λοιπόν δεν συμβαίνουν μόνο στις φυλακές, όπως πρόσφατα είδαμε σε σχετική ανάρτηση με βίντεο. Ένα θέμα που έκανε το γύρο όλων των ΜΜΕ!

Βιασμοί αντρών συμβαίνουν παντού, όπως στη περίπτωση του «Κ» ο οποίος τον υπέστη από έναν θείο του σε ηλικία μόλις 14 χρόνων. Ο ίδιος, 30άρης τώρα ανέφερε ότι αυτή η πράξη του άλλαξε τη ζωή: «Δεν μπόρεσα να αντισταθώ. Ήμουν μικρός. Παλέψαμε αλλά δεν μπόρεσα να το αποφύγω. Αυτό μου άλλαξε όλη μου τη ζωή, τις σχέσεις μου, τα πάντα» έγραψε ο ίδιος.

Αντίθετα για τον «Γ» η εμπειρία ήταν ιδιαίτερα τραυματική: «Συνέβη όταν ήμουν 25 χρονών. Ήμουν με δύο που τους θεωρούσα φίλους. Ήμασταν στο σπίτι του ενός και πίναμε. Κάποια στιγμή άρχισε η πλάκα με το σεξ. Στην αρχή νόμιζα ότι ήταν πλάκα. Άρχισε ο ένας. Παλέψαμε. Με έγδυσαν και με έδεσαν και μετά έγινε το κακό. Από τότε δεν μπορώ να το ξεπεράσω 10 χρόνια τώρα. Δεν τους κατήγγειλα ποτέ από ντροπή. Ντρεπόμουν που μου συνέβη. Δεν το ξέρει ούτε η γυναίκα μου κανένας δεν το ξέρει».

 

 

Η περίπτωση του «Δ» είναι διαφορετική αφού υπέστη τον βιασμό από δύο γυναίκες: «Τα έπινα σε ένα κλαμπ όταν γνωριστήκαμε. Μετά πήγαμε σπίτι τους και αρχίσαμε τα χαμουρέματα…. Στην αρχή ήταν τέλειο για μένα,  παρτούζα με δύο ούτε στα καλύτερα όνειρα  μου δεν το φανταζόμουν. Κάποια στιγμή με έδεσαν στο κρεβάτι. Έγιναν πιο άγριες. Είχαν μαστίγιο και με πονούσαν. Πόνος και ηδονή μαζί μέχρι που μου σήκωσαν τα πόδια και … Αισθάνθηκα  πάρα πολύ άσχημα. Ξενέρωσα αμέσως αλλά αυτές συνέχισαν σα να μη τους νοιάζει. Είναι κάτι που δεν μπορώ να ξεπεράσω πολλά χρόνια τώρα. Φυσικά και δεν κατήγγειλα τίποτα από ντροπή και μόνο» εξηγεί.

 

 

Αυτές είναι τρεις από τις πιο χαρακτηριστικές πονεμένες ιστορίες ανδρών που υπέστησαν βιασμό.  Και οι τρεις, δεν κατήγγειλαν το συμβάν από ντροπή.

Οι εκτιμήσεις των ειδικών είναι ότι οι βιασμοί γενικώς δεν καταγγέλλονται από τα θύματα, είτε είναι γυναίκα, είτε άντρας, ωστόσο οι γυναίκες πιο εύκολα καταγγέλλουν τον βιαστή, αντίθετα με τους άντρες που σιωπούν από ντροπή.

 

Τα αρχικά των ονομάτων δεν αντιστοιχούν στα πρόσωπα. Οι μαρτυρίες είναι επεξεργασμένες και έχουν αφαιρεθεί βωμολοχίες, τοπωνύμια και ότι μπορεί να αποκαλύψει την ταυτότητα του θύματος. Οι φωτογραφίες είναι αρχείου.