fbpx

Αυτό είναι το μέρος του σώματος που εμπνέει σεξουαλικά τους άνδρες και τις γυναίκες!

Αυτό είναι το μέρος του σώματος που εμπνέει σεξουαλικά τους άνδρες και τις γυναίκες!

Όταν πριν από πολλά χρόνια η Μαντόνα είχε πει πως «τα παπούτσια είναι καλύτερα από το σεξ, γιατί κρατάνε περισσότερο», είχε προκαλέσει ποικίλα σχόλια και έντονες αντιπαραθέσεις μεταξύ ανδρών και γυναικών.

Όμως έρευνα που έγινε στο πανεπιστήμιο της Mπολόνια έρχεται να την επιβεβαιώσει αφού αποκάλυψε ότι οι άνδρες και οι γυναίκες εμπνέονται σεξουαλικά από τα πόδια!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Τελικά είσαι καλός …γλύφτης ή απλώς το λες; Μάθε το σωστό γλύψιμο και άναψε την!

 

Σύμφωνα με την έρευνα, τα πόδια προκαλούν την μεγαλύτερη έλξη σε ποσοστό που αγγίζει το 47%. Τα παπούτσια, οι μπότες και οι κάλτσες έρχονται πρώτα στη λίστα των φετίχ σε ποσοστό που αγγίζει το 64%.

Ακολουθεί ένα ποσοστό που φτάνει μόλις το 12% το οποίο αναφέρει ότι διεγείρεται με τα εσώρουχα και ένα ποσοστό το 5% με τους μυς του σώματος.

Στην έρευνα πήρα μέρος 150.000 άνθρωποι και διαπιστώθηκε πως από όλα τα μέρη του σώματος εκείνο που προκαλεί τη μεγαλύτερη σεξουαλική έλξη και διέγερση είναι τα άκρα και τα δάχτυλα των ποδιών σε ποσοστό που αγγίζει το 47%.

Η ίδια έρευνα έδειξε πως όταν πρόκειται για αντικείμενα που έχουν σχέση με το σώμα, τα παπούτσια, οι μπότες, οι κάλτσες κι οποιοδήποτε άλλο είδος υπόδησης κατατάσσονται πρώτα στη λίστα των φετίχ με ποσοστό 64%.

Η ίδια έρευνα έδειξε πως ένα ποσοστό που αγγίζει το 12% δηλώνει ότι διεγείρεται με τα εσώρουχα, ενώ ένα ποσοστό της τάξεως του 9% διεγείρεται με τα πανωφόρια

Ωστόσο μόλις 7% των ερωτηθέντων ερεθίζονται σεξουαλικά από τα μαλλιά του ή της παρτενέρ τους, 5% από τους μυς του σώματος και 4% από τα γεννητικά όργανα και κάποιες παρεμβάσεις στο σώμα, όπως τατουάζ κ.λπ.

Tέλος, ένα 3% έχει φετιχισμό με τον αφαλό ή τα στήθη και μόλις 2% με το στόμα, τα χείλη, τα δόντια ή τους γλουτούς.

Tα χαμηλότερα ποσοστά συγκεντρώνουν ως ερωτικά φετίχ, τα στηθοσκόπια, τα ρολόγια χειρός, τα βραχιόλια ή οι μπρασελέδες.

Nύχια, μύτες, αυτιά, λαιμός και μυρωδιές του σώματος περιορίζονται στο 1% των προτιμήσεων.