fbpx

Αυτό είναι το μυστικό για να σε σερβίρουν γρήγορα στο μπαρ

Αυτό είναι το μυστικό για να σε σερβίρουν γρήγορα στο μπαρ

Ο καθένας από εμάς έχει βρεθεί σε στιγμές αμηχανίας, να στέκεται μπροστά σε ένα μπαρ και να περιμένει αρκετή ώρα προκειμένου να τον σερβίρουν.

Όπως σε κάθε περίσταση, έτσι και στη συγκεκριμένη περίπτωση, υπάρχουν μυστικά. Το σίγουρο είναι ότι αν δείξουμε την ανυπομονησία μας κτυπώντας τα δάχτυλα στο μπαρ, ή αν φερθούμε με αγένεια, κουνώντας χρήματα μπροστά στο πρόσωπο του μπάρμαν, θα αποτύχουμε.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτό είναι ένα κορυφαίο αντρικό σαββατοκύριακο με 6 top ιδέες!

 

Ποια είναι τα μυστικά; Το Angus Pride, γνωστό γραφείο συμβούλων μπαρ και εστιατορίων, αποκαλύπτει τα δύο -από τα πολλά- μυστικά που πρέπει να γνωρίζει ο πελάτης, ώστε να εξυπήρετηθεί το ταχύτερο δυνατό.

Το πρώτο είναι να… επιλέξουμε χαρακτήρες. Υπάρχουν δύο είδη εργαζομένων σε αυτά τα μαγαζιά. Οι επαγγελματίες και οι περαστικοί.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Έτσι θα φτιάξεις το καλύτερο Nergoni (Video)

 

Οι πρώτοι έχουν κατασταλλάξει ότι θα ακολουθήσουν τη συγκεκριμένη καριέρα. Είναι καλά εκπαιδευμένοι και λειτουργούν άψογα, ανάλογα με το ταλέντο τους.

Τους ξεχωρίζουμε από τον τρόπο που θα μας προσεγγίσουν. Διακρίνουν αμέσως τον πελάτη, τον χαιρετούν και τον καλούν για να πάρουν παραγγελία. Ο ερασιτέχνης θα μας αγνοήσει, δεν θα μας κοιτάξει καν και δεν θα μας ρωτήσει τι θέλουμε, αν δεν απευθυνθούμε οι ίδιοι σε εκείνον. Ως εκ τούτου, το πρώτο βήμα είναι να διαχωρίσουμε τον επαγγελματία από τον ερασιτέχνη.

Το δεύτερο που πρέπει να κάνουμε, είναι να… σκεφτούμε. Ειδικότερα, να μπούμε στο μυαλό ενός μπάρμαν. Θα πρέπει να θεωρήσουμε τον μπάρμαν ως έναν εργαζόμενο, ο οποίος είναι ήδη κουρασμένος. Χαρακτηρίζεται από την ψυχολογία του σεφ και διαθέτει υψηλό εγωισμό.

Με άλλα λόγια, είναι άνθρωποι όπως όλοι μας. Ως εκ τούτου, αν πάμε και του κουνήσουμε το… χρήμα μπροστά στο πρόσωπό του, η αντίδρασή του δεν θα είναι αυτή που προσδοκούμε.

Ποια μπορεί να είναι η κίνηση-κλειδί; Να σηκώσεις ελαφρά το χέρι προς το μέρος του… προτείνει το Angus Pride.

Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα βρεθούμε μπροστά σε ένα μπαρ, θα πρέπει να φερθούμε πιο… ανθρώπινα. Να είμαστε ευγενικοί, να περιμένουμε τη σειρά μας, να μην πιέζουμε και να αφήσουμε τον μπάρμαν να κάνει τη δουλειά του.

Ο επαγγελματίας θα λειτουργήσει όσο πιο γρήγορα μπορεί. Καλή έξοδο και… cool, η βραδιά ανήκει σε σας.

Πηγή: protothema.gr