fbpx

Αυτό είναι το νέο βιβλίο του Στίβεν Κινγκ που θα γίνει ταινία

Αυτό είναι το νέο βιβλίο του Στίβεν Κινγκ που θα γίνει ταινία

Μετά από την τεράστια επιτυχία του «ΙΤ», αλλά και μερικές ακόμα κινηματογραφικές μεταφορές βιβλίων του στη μικρή και μεγάλη οθόνη, ο Στίβεν Κινγκ «χαρίζει» μια ακόμα ιστορία στο κινηματογραφόφιλο κοινό.

O σκηνοθέτης Μάικ Φλάναγκαν είναι αυτός που έχει καταφέρει να δώσει δυο από τις πιο ενδιαφέρουσες ταινίες βασισμένες σε κάποιο βιβλίο του μετρ του τρόμου, Στίβεν Κινγκ, το «Gerald’s Game» για το Netflix και το «Doctor Sleep», το οποίο αποτελεί ουσιαστικά τη συνέχεια της κλασικής πλέον «Λάμψης».

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Ο Τομ Κρουζ θα γυρίσει ταινία στο διάστημα! Το επιβεβαίωσε η NASA

 

Τώρα, ο Φλάναγκαν θα μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη και ένα πιο πρόσφατο βιβλίο του Κινγκ, με τίτλο «Revival», το οποίο κυκλοφόρησε το 2014 και για μεγάλο μέρος του κοινού είναι ένα από τα καλύτερα τελευταία του μυθιστορήματα. Ο Φλάναγκαν θα γράψει το σενάριο ενώ βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για να αναλάβει και τη σκηνοθεσία της ταινίας, ενώ ο Τρέβορ Μέισι θα κάνει την παραγωγή της για λογαριασμό της Warner Bros.

 

 

Η υπόθεση του βιβλίου είναι μια παραλλαγή της ιστορίας του Φρανκενστάιν, την οποία ο συγγραφέας δίνει όχι μέσα από τα μάτια του τρελού επιστήμονα ή του τέρατός του αλλά από εκείνα κάποιου τρίτου. Πρόκειται για ένα προσωπικό δράμα το οποίο κλιμακώνεται προς τον τρόμο λίγο πριν την τελευταία πράξη της, καθώς ακολουθούμε τον Τζέιμι Μόρτον από την παιδική του ηλικία μέχρι την ενηλικίωσή του, παρακολουθώντας τον κεντρικό ήρωα στις διάφορες προσωπικές τραγωδίες του και τους δαίμονές του.

Η κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου ήταν στα σχέδια εδώ και αρκετό καιρό. Αρχικά είχε ακουστεί ότι τη σκηνοθεσία θα αναλάμβανε ο Τζος Μπουν, το σκηνοθέτη που ετοιμάζει το remake του «The Stand», ενός άλλου εμβληματικού και πολύ επίκαιρου βιβλίου του Κινγκ, το οποίο πραγματεύεται την ιστορία ενός κόσμου που έχει αποδεκατιστεί από ένα φονικό ιό. Ακόμα δεν έχουν γίνει ανακοινώσεις για το καστ ή την ημερομηνία κυκλοφορίας της ταινίας στις αίθουσες.