fbpx

Αυτό είναι το ξεχωριστό πρωτότυπο της σύγχρονης Α110 Alpine

Αυτό είναι το ξεχωριστό πρωτότυπο της σύγχρονης Α110 Alpine

Η Alpine, η σπορ μάρκα της Renault, είναι αρκετά δραστήρια και έτσι στην έκθεση InternationalAutomotiveFestival (FAI) στο Παρίσι παρουσίασε ένα ξεχωριστό πρωτότυπο της σύγχρονης Α110.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτή είναι η πιο ακριβή και σπάνια Ford Mustang του κόσμου

 

Ένα πρωτότυπο που ονομάζεται A110 SportsX και είναι εμπνευσμένο από τα χειμερινά σπορ, αλλά και τα αγωνιστικά της μάρκας που είχαν εξελιχθεί για τα ράλι. Σύμφωνα με τους Γάλλους οι πιο μεγάλες επιρροές προέρχονται από την (κλασική) Α110 που το 1973 είχε κερδίσει το θρυλικό Ράλι Μόντε Κάρλο. Ταυτόχρονα η Α110 SportsX είναι το πιο ενδιαφέρον έκθεμα μια μικρής έκθεσης με άγνωστα μοντέλα από το παρελθόν και το παρόν της μάρκας. Μοντέλα όπως το πρωτότυπο Α210 του 1966 και η Vision GranTurismo του 2015, μια Α110 1300 του 1971 πλήρως αναπαλαιωμένη από τον ιδιοκτήτη της που χρειάστηκε για το σκοπό αυτό σχεδόν 10 χρόνια -από το 1995 έως το 2004, αλλά και η κορυφαία εκδοχή Α110S του τρέχοντος μοντέλου.

 

Βάση του offroad πρωτότυπου είναι η εισαγωγική έκδοση pure, ο turbo κινητήρας των 1.800 κυβικών της οποίας αποδίδει 252 ίππους και 320 Nm. Που στην έκδοση παραγωγής επαρκούν για ένα 0-100 χλμ./ ώρα σε 4,5 δεύτερα και μια τελική ταχύτητα 250 χλμ./ ώρα. Στην SportsX λογικά οι επιδόσεις θα υπολείπονται σε κάποιο βαθμό, καθώς το κιτ αμαξώματος της προσθέτει 80 χιλιοστά πλάτους, ενώ η απόστασή της από το έδαφος είναι μεγαλύτερη κατά 60 χιλιοστά σε σχέση με τις εκδόσεις παραγωγής.

 

 

Κατά τα άλλα το bodykit διαθέτει άλλους προφυλακτήρες, ο πίσω ενσωματώνει και εξαγωγές αέρα, καθώς και μαρσπιέ. Παράλληλα υπάρχουν και βάσεις για σκι, ενώ το αμάξωμα είναι δίχρωμο -άσπρο με μαύρη οροφή. Αντίθεση δημιουργείται και από τις ειδικές μαύρες ζάντες.

 

 

Στην ερώτηση αν η Alpine A110 SportsX περάσει ποτέ στην παραγωγή η απάντηση είναι όχι. Όχι ως σύνολο, καθώς κάποια αισθητικά της στοιχεία αναμένεται να κάνουν την εμφάνισή τους σε μελλοντικές εκδόσεις του όμορφου σπορ κουπέ.