fbpx

Γιώργος Καρβούνης: Ένας ηλεκτρολόγος – μηχανικός που έπρεπε να γίνει μοντέλο!’

Γιώργος Καρβούνης: Ένας ηλεκτρολόγος – μηχανικός που έπρεπε να γίνει μοντέλο!’

Ο Γιώργος Καρβούνης είναι ένας δραστήριος άνδρας που προσέχει την υγεία του και η γυμναστική είναι μέρος της καθημερινότητας του. Μέσα στο τρέξιμο της ημέρα λόγω του φόρτου εργασίας δεν παραλείπει τη γυμναστική.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτοί είναι οι 5 σούπερ μύθοι για το σώμα σου!

 

Τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται σε μια επιχείρηση ενέργειας στην Αθήνα. Τα πρώτα χρόνια της ζωής του τα έζησε στη Ναύπακτο όπως θυμάται και ο ίδιος ήταν ανέμελα με πολύ παιχνίδι  όμορφες παιδικές φιλίες και ξεγνοιασιά.

Στη συνέχεια λόγω εργασίας των γονιών του σε σχολειά του εξωτερικού έζησε πέντε χρόνια στη Γερμανία και συγκεκριμένα στο Μόναχο και στη Νυρεμβέργη.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Ηλίας Λαμπρινέας: Έχτισα το σώμα μου χωρίς να φορτώνω κιλά!

 

«Τον πρώτο καιρό ήταν δύσκολη η προσαρμογή αλλά στη συνέχεια διαπίστωσα πόσα πολλά και διαφορετικά πράγματα αποκομίζεις ζώντας στο κέντρο της Ευρώπης» όπως τονίζει ο ίδιος στο Activeman.

Διέπρεψε στις σπουδές του πέρασε στο Πολυτεχνείο στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών. Ως πνεύμα ανήσυχο και συνεχώς σκεπτόμενο απέκτησε δυο Μεταπτυχιακά και μετέπειτα το Διδακτορικό του Δίπλωμα στην ερευνητική περιοχή της Ενεργειακής πολιτικής και της πράσινης οικονομίας.

Είσαι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός έχοντας στο ενεργητικό σου μεταπτυχιακά και διδακτορικό σκέφτηκες το ενδεχόμενο να φύγεις στο εξωτερικό;

Η ανεργία στην Ελλάδα έχει φτάσει σε απίθανα ύψη και οδηγεί στη μετανάστευση. «Καθημερινά μετράω απουσίες…» Πολλοί από τους φίλους μου τόσο από τις προπτυχιακές όσο και από τις μεταπτυχιακές μου Σπουδές εργάζονται στο εξωτερικό. Στην αρχή δυσκολεύτηκαν αλλά τώρα ζουν μια όμορφη ποιοτική και αξιοπρεπή ζωή.

Εγώ προσπάθησα να μαζέψω εφόδια (πτυχία) και να επενδύσω στις σπουδές μου στα χρόνια της κρίσης που διανύουμε. Έπειτα από πολλές προσωπικές – οικογενειακές θυσίες κόπο και διάβασμα κατάφερα να βρω μια δουλεία στην Ελλάδα. Αλλά οι απολαβές για ένα νέο επιστήμονα είναι απογοητευτικές αλλά η μεγαλύτερη απογοήτευση για μένα είναι η στασιμότητα και η έλλειψη ελπίδας και στόχων για το μέλλον. Δεν αποδέχομαι τη φράση «βρήκες μόνιμη δουλεία άραξε…». Ακόμη και τώρα αν βρεθεί η κατάλληλη δουλειά στο εξωτερικό θα το σκεφτώ να φύγω όσο και αν λατρεύω τη χώρα μου και τη ζωή εδώ. Δυστυχώς η «Ελλάδα τρώει τα παιδία της…».

Μέσα στο τρέξιμο της ημέρας σου μένει ελεύθερος χρόνος για σένα; Πως περνάς τον ελεύθερό σου χρόνο;

Πιστεύω πως ο κάθε άνθρωπος όσες υποχρεώσεις και τρέξιμο έχει κατά τη διάρκεια της ημέρας οφείλει να αφιερώνει κάποιο ποιοτικό χρόνο για τον εαυτό του. Αυτός ο χρόνος είναι η δύναμη του για να ανταπεξέλθει στην καθημερινή πίεση και στις δυσκολίες.

Ο δικός μου ελεύθερος χρόνος αν και αρκετά περιορισμένος αυτό το διάστημα τον περνάω κάνοντας ταξίδια γυμναστική και συναντήσεις με φίλους. Πιστεύω πως η δική μου κινητήρια δύναμη όπου αντλώ ενέργεια”,” είναι η καθημερινή γυμναστική και η συζήτηση με φίλους. Μέσω της γυμναστικής διοχετεύω μεγάλη ένταση της ημέρας και αυτό δρα αναζωογονητικά.

Γυμνάζεσαι; Τι πρόγραμμα ακολουθείς;

Όπως ανέφερα μεγάλο μέρος από τον ελεύθερο χρόνο μου τον αφιερώνω στη γυμναστική και ειδικότερα σε προπονήσεις συνεδριών με προσωπικό γυμναστή. Πιστεύω στην εξατομικευμένη μορφή γυμναστικής διότι κάθε σώμα έχει τις δικές του ανάγκες και αντοχές. Χρόνια προσπαθούσα να γυμναστώ σε μεγάλα γυμναστήρια χωρίς ικανοποιητικά αποτελέσματα. Γενικά είμαι ένα άτομο που βαριέται εύκολα”,” όταν δεν υπάρχει στόχος και δεν βλέπει ορατά αποτελέσματα στο σώμα του.

Η άσκηση μου περιλαμβάνει και αερόβιο μέρος που ο χρόνος ποικίλλει αναλόγως τη χρονική περίοδο (χειμώνας – καλοκαίρι) και το στόχο που έχουμε θέσει με το γυμναστή μου. Πιστέψτε με δεν είναι καθόλου κουραστικό φθάνει να «αγαπήσεις» τη γυμναστική.

Είσαι από τους ανθρώπους που προσέχουν τη διατροφή τους;

Η ερώτηση αυτή που μου κάνεις είναι πολύ σημαντική. Τίποτε δεν μπορείς να καταφέρεις αν δεν κάνεις τη σωστή διατροφή. Οι λανθασμένες διατροφικές συνήθειες (γεμάτες λιπαρά) «κλέβουν» την ενέργειά μας εξαντλούν τον οργανισμό και μειώνουν τις αποδόσεις μας. Μπορεί κάποιος να γυμνάζεται πολύ σκληρά να κοπιάζει  αλλά οι διατροφικές του συνήθειες και οι ώρες που τρώει πριν ή μετά τη γυμναστική να μην είναι σωστές και να δυναμιτίζει το αποτέλεσμα.

Ακολουθώ συγκεκριμένο τύπο διατροφής ανάλογα το στόχο της γυμναστικής που έχω θέσει. Προσωπικά επειδή οι λιποαποθήκες μου είναι στην περιοχή της κοιλίας (όπως και πολλών ανδρών) ακολούθησα συγκεκριμένη διατροφή (αυξημένη σε πρωτεΐνη) και με τη λογική των πολλών και μικρών γευμάτων. Αλλά πιστεύω πως η συμβολή ενός διαιτολόγου συνάμα με το σωστό τρόπο άσκησης θα έχει ταχύτερο και σωστό αποτέλεσμα. Όπως προανέφερα πιστεύω στην εξατομικευμένη μορφή γυμναστικής και διατροφής σύμφωνα με τις ανάγκες του κάθε ανθρώπου.