fbpx

Δες ποιο είναι το ξενοδοχείο στο Σικάγο που έχει συνδέσει το όνομά του με τον Αλ Καπόνε

Δες ποιο είναι το ξενοδοχείο στο Σικάγο που έχει συνδέσει το όνομά του με τον Αλ Καπόνε

Θα μπορούσε να το χαρακτηρίσει κανείς ως το αγαπημένο ξενοδοχείο των προέδρων της Αμερικής, καθώς το The Blackstone, στο Σικάγο, έχει φιλοξενήσει 12 προέδρους των Η.Π.Α., ενώ εντύπωση προκαλεί και το γεγονός ότι έχει συνδέσει τη φήμη του και με μια σειρά από διάφορα πολιτικά σκάνδαλα, εκπροσώπους της μαφίας, αλλά και κινηματογραφικές παραγωγές.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Δες το ξενοδοχείο που έχει θέα τον …κάτω κόσμο!

 

Από τα πιο άξια αναφοράς συμβάντα που διαδραματίστηκαν στους χώρους του, το γεγονός ότι το 1952 ο Ντουάιτ Αϊζενχάουερ παρακολούθησε το διορισμό του από την προεδρική σουίτα του, καθώς και το ότι ο John F. Kennedy εδώ προετοιμάστηκε για τις διαπραγματεύσεις αναφορικά με την κρίση στην Κούβα το 1962. Μάλιστα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που το έχουν συνδέσει με τον Αλ Καπόνε μπαρμπέρικο του θρυλικού γκάνγκστερ.

 

 

Το ιστορικό ξενοδοχείο επί της Michigan Avenue, λοιπόν, στην καρδιά του Σικάγο, λειτουργεί από το 1910 και χαρακτηρίζεται για την ανείπωτη αίσθηση πολυτέλειας και χλιδής που κυριαρχεί σε όλους τους χώρους του.

 

 

Την τελευταία δεκαετία έχει υποστεί δύο ριζικές ανακαινίσεις συνολικού ύψους περίπου 155 εκατομμυρίων δολαρίων, κατά τις οποίες αποτυπώθηκε σε όλες τις εκφάνσεις της η μεγαλοπρέπεια και η πολυτέλεια που αρμόζει σε ένα ιστορικό ξενοδοχείο όπως το Blackstone. Στην τελευταία που πραγματοποιήθηκε το 2017, πιο συγκεκριμένα, του αποδόθηκε μια πιο boutique αίσθηση, εκσυγχρονίζοντας την εικόνα του και φέρνοντάς τη πιο κοντά στα σημερινά δεδομένα.

 

 

Από την εντυπωσιακή και κλασική εξωτερική όψη του με τις πλούσιες διακοσμήσεις, με τα τοξωτά μαρμάρινα παράθυρα και την μεγάλη, κεκλιμένη οροφή μέχρι τους εσωτερικούς χώρους με τα προσεγμένα διακοσμητικά στοιχεία όπως οι μεγαλοπρεπείς πολυέλαιοι και τα μοναδικά έργα τέχνης ντόπιων καλλιτεχνών, όλα στο The Blackstone είναι προσεγμένα μέχρι την παραμικρή πολυτέλεια.

 

 

Στα 335 δωμάτια του –με θέα τόσο στη Λίμνη Michigan όσο και στο Grant Park– η αίσθηση της πολυτέλειας είναι παντού διάχυτη με τις μαρμάρινες λεπτομέρειες, τα πολυτελή κλινοσκεπάσματα, τις oversized πολυθρόνες, τα χλιδάτα μπάνια και τις υπερσύγχρονες ανέσεις να κάνουν τους επισκέπτες τους να νιώθουν πραγματικοί vips.

Τέλος, η γαστρονομική ταυτότητα του εστιατορίου Mercat a la Planxa είναι εμπνευσμένη από τις γεύσεις της κουζίνας της ισπανικής Καταλανίας, ιδωμένες με ένα μοντέρνο twist με ένα μενού που αποτελείται από τάπας, πιάτα με θαλασσινά και χαρακτηριστικές κοπές κρεάτων, τα οποία συνοδεύονται ιδανικά με σανγκρία και κρασί.