fbpx

Δες πως είναι οι υπερπολυτελείς σουίτες του εντυπωσιακού resort στην ζούγκλα του Μπάλι

Δες πως είναι οι υπερπολυτελείς σουίτες του εντυπωσιακού resort στην ζούγκλα του Μπάλι

Στον κόσμο των ξενοδοχείων, τα επίθετα «μοναδικό», «αριστούργημα», «εντυπωσιακό» επαναλαμβάνονται τόσο συχνά που στο τέλος χάνουν ίσως λίγη από τη σημασία τους. Στην περίπτωση όμως του Four Seasons Resort Sayan Ubud, όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς και από τις εικόνες, οι παραπάνω χαρακτηρισμοί μάλλον φαντάζουν αρκετά «φτωχοί».

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Koenigssee: Αυτή είναι η παραμυθένια λίμνη των βαυαρικών Άλπεων

 

Πρόκειται για ένα 5άστερο ξενοδοχειακό αριστούργημα, χτισμένο κυριολεκτικά μέσα στη ζούγκλα του Μπάλι της Ινδονησίας, το οποίο έγινε γνωστό στην υφήλιο όταν σε μία από τις σουίτες του γυρίστηκαν αρκετές σκηνές από την ταινία «Eat, Pray, Love», με πρωταγωνίστρια την Julia Roberts, η οποία μάλιστα έζησε τρεις μήνες σε αυτόν τον εξωτικό παράδεισο, παρέα με τον συμπρωταγωνιστή της, Javier Bardem.

 

 

Και πρόσφατα όμως, ο πρώην Πρόεδρος Ομπάμα και η οικογένεια του, πέρασαν 5 ημέρες των διακοπών τους στο resort, μένοντας μάλιστα στην ίδια βίλα -των $7,500 τη βραδιά- που φιλοξενήθηκε η Roberts, στην RoyalVilla, μία κατοικία τριων επιπέδων, με τρεις επικές κρεββατοκάμαρες, πολύ κοντά στην κύρια, εμβληματική -κυλινδρικού σχήματος- εγκατάσταση του ξενοδοχείου.

 

 

Το Four Seasons Resort Sayan Ubud, το δεύτερο που διατηρεί η μεγάλη πολυεθνική από τον Καναδά στο φημισμένο νησί της Ινδονησίας, δεν είναι απλά ένα ξενοδοχειακό συγκρότημα χτισμένο μέσα στη ζούγκλα αλλά δείχνει σαν να ήταν πάντα εκεί, σαν δημιούργημα του ίδιου του μαγικού τοπίου. Καταλαμβάνοντας μια έκταση 73 στρεμμάτων δίπλα στο χωριό Sayan και σε απόσταση 10 λεπτών από την πόλη Ubud, το θρησκευτικό και πνευματικό κέντρο του Μπάλι με τις ισχυρές παραδόσεις και το απαράμμιλης φυσικής ομορφιάς τοπίο, το Four Seasons «ζει και αναπνέει» από τα νερά του ποταμού Ayung, ο οποίος στα 75 του χιλιόμετρα δημιουργεί μια οργιώδη βλάστηση από αιωνόβια, πανύψηλα δέντρα, παραδεισένιους κήπους από εξωτικά λουλούδια και φυτά και βέβαια μεγάλες φυτείες ρυζιού, οικογενειακές οι περισσότερες, που βρίσκονται παντού σε αυτήν την περιοχή.

 

 

Αυτό που κυρίως εντυπωσιάζει τον επισκέπτη στο resort είναι η είσοδος του καθώς μια μακριά, εναέρια ξύλινη γέφυρα ενώνει τον δρόμο από το κυρίως κτίσμα και η οποία καταλήγει σε μια εντυπωσιακά τεράστια πισίνα υπερχείλησης, ενώ στον ορίζοντα και παντού γύρω κυριαρχεί η εικόνα της οργιώδους βλάστησης, των εξωτικών λουλουδιών και βέβαια των πολλών πουλιών που ζουν στις όχθες του Ayung. Από εκεί ξεκινά η περίηγηση στο κεντρικό κτίσμα ενός από τα εντυπωσιακότερα ξενοδοχεία στον κόσμο σήμερα με 18 σουίτες και 48 βίλες εγκατεστειμένες κυριολεκτικά μέσα στη ζούγκλα του Μπάλι.

 

 

Σε όλους τους εσωτερικούς χώρους του ξενοδοχείου κυριαρχεί εξαιρετικής ποιότητας ξύλινη επένδυση, επηρεασμένη σαφώς από την τοπική αρχιτεκτονική και διακόσμηση, ενώ η αίσθηση της πολυτέλειας είναι κυρίαρχη σε κάθε αντικείμενο, είτε πρόκειται για τα έπιπλα, είτε για τις πετσέτες είτε ακόμα και για αυτά τα σπουνάκια μπάνιου. Κάθε βίλα ή σουίτα έχει το δικό της εξωτερικό χώρο με πισίνα, δίνοντας την αίσθηση ότι ξυπνάς ή απολαμβάνεις το μπάνιο σου με απόλυτη ασφάλεια και έχοντας όλες τις ανέσεις μέσα στη ζούγκλα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι κάθε δωμάτιο του Four Seasons μοιάζει με ένα κουκλίστικο δεντρόσπιτο, στο οποίο όμως ανά πάσα στιγμή μπορείς να απολαμβάνεις τις υπηρεσίες ενός «καθαρόμαιμου» 5* ξενοδοχείου.

 

 

Όλα στο Four Seasons Resort Sayan Ubud είναι φτιαγμένα έτσι ώστε ο εύπορος φιλοξενούμενος του να ζει στην απόλυτη χαλάρωση, νιώθοντας ότι κανείς ενοχλητικός δεν πρόκειται να τον ενοχλήσει ποτέ εκεί. Για αυτό άλλωστε και οι περισσότεροι επισκέπτες του απολαμβάνουν τις υπηρεσίες του εξαιρετικά οργανωμένου spa που διαθέτει, καθώς το Μπάλι, η yoga και τα μασάζ του είναι φημισμένα και για την πνευματική ευεξία που προσφέρουν.

Το Four Seasons Resort Sayan Ubud μπορεί να απέχει πολύ από τη θάλασσα και από το άλλο ξενοδοχείο που διαθέτει η εταιρεία στον κόλπο Jimbaran, στις ακτές του Ινδικού Ωκεανού, αλλά τα κρυστάλλινα νερά δεν λείπουν καθόλου από τα μάτια και τα αυτιά του επισκέπτη, καθώς εκτός από τις ιδιωτικές πισίνες, μία μεγάλη, δύο επιπέδων, δίπλα ακριβώς στο ποτάμι, προσφέρει την απόλυτη απόλαυση δροσιάς και ευεξίας.

 

 

Είναι πολλά ακόμα που θα μπορούσαν να γραφτούν για το Four Seasons Resort του Ubud, όπως για τα εστιατόρια, το μπαρ μέσα στη ζούγκλα δίπλα στον ποταμό και όλες τις άλλες απίθανα luxurious υπηρεσίες που προσφέρει αλλά μάλλον μεγαλύτερη σημασία έχουν οι εικόνες. Όσο για την τιμή διανυκτέρευσης; Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία, ξεκινά από τα €500 σχεδόν τη βραδιά, μια απλή… βίλα αλλά είναι σίγουρο πως μέσω κάποιου γραφείου μπορεί η τιμή αυτή να κατέβει καθώς το ξενοδοχείο έχει συνεχώς προσφορές, κυρίως σε νεόνυμφους. Τυχαίο; Που αλλού θα βρουν τόση χαλάρωση και «απομόνωση»;