fbpx

Δες πως είναι το εσωτερικό της πολυτελούς θαλαμηγού της Folli Follie που πουλήθηκε 1,8 εκ.

Δες πως είναι το εσωτερικό της πολυτελούς θαλαμηγού της Folli Follie που πουλήθηκε 1,8 εκ.

Αν κάποτε γίνει ντοκιμαντέρ η άνοδος και η πτώση της οικογένειας Κουτσολιούτσου θα είχε ενδιαφέρον να αναζητηθεί ο νονός της θαλαμηγού Phalarope και αυτό καθώς ο ερυθρόλαιμος φαλαρόποδας έχει καταφέρει να χαρακτηρίζεται από τους ορνιθολόγους ως το πλέον “ηλίθιο πουλί στο κόσμο”.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Σχεδιάζονται κρουαζιέρες χωρίς προορισμό μόνο για εμβολιασθέντες για τον κορωνοϊό

 

Ο φαλαρόποδας σε αντίθεση με τους τα περισσότερα αποδημητικά πτηνά αντί να ακολουθήσει πορεία προς τον νότο τον χειμώνα ακολουθεί μια απίστευτα μεγάλη διαδρομή για να περάσει στην αμερικανική ήπειρο, αρχικά στον Καναδά στην συνέχεια στην Καραϊβική για να καταλήξει στο Περού.

 

 

Το Phalarope το οποίο ναυπηγήθηκε στην Ιταλία από την Fipa – Maiora το 2005 και αμέσως μετά πέρασε στην οικογένεια Κουτσολιούτσου. Διαθέτει δύο κινητήρες με τον κύριο κινητήρα να δίνει 3646 ίππους. Το 38 μέτρων σκαρί που «χτίστηκε» από τη Fipa Italiana Yachts, μετά τη συντηρητική κατάσχεσή του είχε περάσει στην ιδιοκτησία της Folli Follie.

 

 

Στο μπορεί να φιλοξενήσει άνετα 11 επισκέπτες καθώς και το προσωπικό των 6 ατόμων.

 

 

Στην ιστοσελίδα flagship-yachts, από όπου προέρχονται και οι φωτογραφίες η πώλησης του Phalarope ανέρχεται σε 3,25 εκατ. ευρώ αν και πληροφορίες θέλουν η τιμή να είναι “συζητήσιμη”.

 

 

Το πωλητήριο του «Phalarope» είχε αναρτηθεί τους προηγούμενους μήνες σε εξειδικευμένες ιστοσελίδες πώλησης πολυτελών σκαφών (όπως το Flagship Yachts και το Charterworld) με ένα εύρος τιμών ακόμη και για 3,9 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, κατά κοινή πρακτική στη συγκεκριμένη αγορά υπάρχει σημαντική απόκλιση μεταξύ αρχικής και τελικής τιμής.

Όσο για τον αγοραστή, οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως η συναλλαγή πραγματοποιήθηκε μέσω ενδιάμεσης εταιρείας, κατά συνέπεια δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν την ακριβή ταυτότητα του. Ωστόσο, άλλες πληροφορίες αναφέρουν πως ο νέος ιδιοκτήτης της θαλαμηγού είναι Ελληνοκαναδός επιχειρηματίας.