fbpx

Δες πως στο Ντουμπάι κάνουν σοκολάτα από γάλα …καμήλας!

Δες πως στο Ντουμπάι κάνουν σοκολάτα από γάλα …καμήλας!

Το γάλα καμήλας έχει λιγότερα λιπαρά. Περισσότερες βιταμίνες και είναι πιο εύκολο να το χωνέψουμε σε σχέση με το γάλα αγελάδας.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Ένα μικρό ξενοδοχείο σε μια παραμυθένια τοποθεσία !

 

Μερικές μελέτες δείχνουν ότι μπορεί να μειώσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Και οι επιστήμονες λένε ότι μοιάζει πάρα πολύ με το μητρικό γάλα. Έχει γίνει τελευταία πολύ δημοφιλές συστατικό σε γλυκά.

Αλλά τι γεύση έχει η σοκολάτα από γάλα καμήλας; Επισκεφτήκαμε το πρώτο τέτοιο εργοστάσιο σοκολάτας, το Αλ Νάσμα στο Ντουμπάι για να δούμε για το τι πρόκειται.

 

 

Τζέιμς ‘Ο Χάγκαν, Euronews:

Μάρτιν. Τι έχουμε εδώ;

Μάρτιν Βαν Άλμσικ, Γενικός Διευθυντής Αλ Νάσμα:

Όλα ξεκινούν από το κάκαο. Αυτή είναι η βάση κάθε σοκολάτας.

Τζέιμς ‘Ο Χάγκαν, Euronews:

Αυτό είναι ο καρπός και αυτό είναι το κέλυφος. Αυτό που σε ενδιαφέρει είναι αυτό που είναι μέσα.

Μάρτιν Βαν Άλμσικ, Γενικός Διευθυντής Αλ Νάσμα:

Ακριβώς. Τα κελύφη δεν τα χρησιμοποιούμε. Μέσα υπάρχει μια υπέροχη μυρωδιά. Αυτός είναι ο πυρήνας. Αυτός ο καρπός είναι από την Γουατεμάλα.

Τζέιμς ‘Ο Χάγκαν, Euronews:

Η γεύση του δεν έχει καμιά σχέση με την σοκολάτα.

Μάρτιν Βαν Άλμσικ, Γενικός Διευθυντής Αλ Νάσμα:

Ναι απέχει πολύ!

Τζέιμς ‘Ο Χάγκαν, Euronews:

Μετά το καβούρδισμα οι καρποί κακάο ρίχνονται σε ένα μηχάνημα που αναδεικνύει το άρωμα, μέσα από την θέρμανση. Αυτό είναι γάλα καμήλας σε σκόνη.

Μάρτιν Βαν Άλμσικ, Γενικός Διευθυντής Αλ Νάσμα:

Αυτό είναι το βασικό συστατικό. Αυτό είναι που μας διαφοροποιεί.

Τζέιμς ‘Ο Χάγκαν, Euronews:

Αυτό είναι ένα τοπικά παραγόμενο γάλα καμήλας.

Μάρτιν Βαν Άλμσικ, Γενικός Διευθυντής Αλ Νάσμα:

Ναι! Προέρχεται από την επιχείρηση με τις καμήλες που είναι απέναντι.

Τζέιμς ‘Ο Χάγκαν, Euronews:

Για να φτιάξετε σοκολάτα, θέλετε γάλα σε σκόνη.

Μάρτιν Βαν Άλμσικ, Γενικός Διευθυντής Αλ Νάσμα:

Πάντα!

Τζέιμς ‘Ο Χάγκαν, Euronews:

Γιατί;

Μάρτιν Βαν Άλμσικ, Γενικός Διευθυντής Αλ Νάσμα:

Γιατί το γάλα έχει 90% περιεκτικότητα σε νερό και το νερό δεν ταιριάζει με το βούτυρο κακάο από τους σπόρους κακάο.

Τζέιμς ‘Ο Χάγκαν, Euronews:

Τι δυνατότητα έχετε; Πόση σοκολάτα μπορείτε να παράγετε κάθε μέρα;

Μάρτιν Βαν Άλμσικ, Γενικός Διευθυντής Αλ Νάσμα:

Η συνολική μας παραγωγή είναι 300 κιλά κάθε 12 ώρες. 300 κιλά σε μπάρες σοκολάτας.

Τζέιμς ‘Ο Χάγκαν, Euronews:

Στο μείγμα περιλαμβάνεται επίσης μέλι ακακίας, ζάχαρη, βανίλια μπέρμπον, κομμάτια βούτυρου κακάο και φυσικά γάλα καμήλας σε σκόνη.

Μάρτιν Βαν Άλμσικ, Γενικός Διευθυντής Αλ Νάσμα:

12 ώρες και η σοκολάτα είναι έτοιμη. Αυτό είναι το σήμα κατατεθέν μας. Είναι προφανώς μια καμήλα. Γιατί δεν χρησιμοποιούμε γαλακτωματοποιητές όπως λεκιθίνη σόγιας και όλα τα συναφή. Δεν θέλουμε να έχουμε καμιά σχέση με όλα αυτά. Χρειαζόμαστε αυτό το πανέμορφο παλιό μηχάνημα 90 ετών.

Τζέιμς ‘Ο Χάγκαν, Euronews:

Έχει κρεμώδη υφή.

Μάρτιν Βαν Άλμσικ, Γενικός Διευθυντής Αλ Νάσμα:

Ας το τυλίξουμε

Τζέιμς ‘Ο Χάγκαν, Euronews:

Πολύ προσεκτικά! Να τη! Από την έρημο σε ένα γλυκό. Το μόνο που μας μένει είναι να την δοκιμάσουμε. Πρώτη φορά δοκιμάζω σοκολάτα από γάλα καμήλας

Μάρτιν Βαν Άλμσικ, Γενικός Διευθυντής Αλ Νάσμα:

Το μέλι είναι εκεί. Έχει χαμηλά λιπαρά. Το ίδιο και το γάλα καμήλας . Είναι λίγο αλμυρή σοκολάτα. Το γάλα καμήλας είναι αλμυρό από τη φύση του.

Τζέιμς ‘Ο Χάγκαν, Euronews:

Είναι τέλειο! Πολύ φρέσκο!

Μάρτιν Βαν Άλμσικ, Γενικός Διευθυντής Αλ Νάσμα:

Θέλουμε αυτή η σοκολάτα να αποτελείται από κορυφαία συστατικά. Η βανίλια είναι ένα από αυτά. Το μέλι ακακίας ένα άλλο. Και βέβαια, η σκόνη γάλακτος καμήλας.

Τζέιμς ‘Ο Χάγκαν, Euronews:

Ένας από τους λόγους που μας αρέσει να τρώμε σοκολάτα είναι ότι το βούτυρο κακάο λιώνει στο στόμα μας.

Μάρτιν Βαν Άλμσικ, Γενικός Διευθυντής Αλ Νάσμα:

Ακριβώς! Αυτό την κάνει μοναδική: Έχουμε μια σοκολάτα που δεν έχει τα λιπαρά του γάλακτος αλλά το βούτυρο κακάο.

Η σοκολάτα από γάλα καμήλας συσκευάζεται και πουλιέται παντού από το Σαν Ντιέγκο μέχρι το Σίδνεϊ.

 

ΠΗΓΗ: Euronews