fbpx

Δες τα στάνταρ και μάθε αν πραγματικά κάνεις για μοντέλο

Δες τα στάνταρ και μάθε αν πραγματικά κάνεις για μοντέλο

Ηλικία, ύψος, αναλογίες και μια καθαρή φωτογραφία προσώπου. Για τους ανθρώπους των  πρακτορείων μοντέλων τα στοιχεία αυτά αρκούν ώστε να αποφασιστεί αν ο ενδιαφερόμενος μπορεί να κυνηγήσει καριέρα μοντέλου.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Να γιατί τα πτυχία είναι άχρηστα αν δεν έχεις δύο βασικά στοιχεία

 

Κάποιοι νομίζουν ότι έχουν προσόντα να γίνουν μοντέλα και κάποιοι που τα έχουν έμφυτα τα αγνοούν πιστεύοντας ότι  δεν έχουν τα φόντα. Ωστόσο πολλά αστέρια της μουσικής ανακαλύφθηκαν από το διαδίκτυο οπότε γιατί όχι και το επόμενο αστέρι του μόντελινγκ;

 

 

Αν σε συναρπάζει ο χώρος του modeling καλό είναι να μετρήσεις αν έχεις τα προσόντα να γίνεις ένα επιτυχημένο μοντέλο.

Πως θα το μάθεις αυτό; Δες ποια είναι τα στάνταρ που ζητάνε τα πρακτορεία μοντέλων από κάθε άντρα:

 

Στήθος

Το ευρύ, προτεταμένο ανδρικό στέρνο συμβολίζει υπεροχή, δύναμη και σεβασμό. Η ανάπτυξη των θωρακικών μυών με τις κατάλληλες ασκήσεις στήθους μπορεί να τονίσει αυτό το χαρακτηριστικό, ακόμη και σε άνδρες οι οποίοι δεν είναι προικισμένοι σκελετικά. Οι ερευνητές του πανεπιστημίου του Χρόνινγκεν στην Ολλανδία αναφέρουν: Το στήθος σου θα πρέπει να είναι ακριβώς το διπλάσιο της περιφέρειας ενός από τους δυο μηρούς σου. Και κάθε ένας από τους μηρούς σου θα πρέπει να είναι 1,75 φορές μεγαλύτερος από το αντίστοιχο γόνατο.

 

 

Ώμοι

Πάνω από δώδεκα μυς συνθέτουν το μέγεθος των ώμων σου (ανάμεσά τους οι δελτοειδείς και οι τρικέφαλοι). Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ίδιας μελέτης, οι Ολλανδοί επιστήμονες από το Χρόνινγκεν αναφέρουν: Οι άνδρες με αναλογία μέσης προς ώμο 60%, φαίνονται δύο φορές ελκυστικότεροι στις γυναίκες, απ’ ό,τι οι άνδρες με αναλογίες που είναι κάτω (40-50%) ή πάνω (70-80%) από αυτό το όριο.

 

Μέση

Τις ιδανικές διαστάσεις ανδρικής μέσης, τις βρήκαν οι ειδικοί του πανεπιστημίου του Τέξας: Η περιφέρειας της μέσης σου οφείλει να είναι σχεδόν 85% της περιφέρειας που περικλείει τη λεκάνη και τους γοφούς.

 

 

Γοφοί

Το λίπος εκεί πρέπει να θεωρείται άγνωστη λέξη. Όσο πιο μυώδεις και σφιχτοί είναι οι ανδρικοί γλουτοί, τόσο τα παντελόνια θα εφαρμόζουν τέλεια. Σύμφωνα με μελέτη της Πολυτεχνικής Σχολής του Χονγκ Κονγκ: Οι γυναίκες προτιμούν τους άνδρες με αναλογία μέσης-ισχίων της τάξεως του 90%.

 

Πόδια

Το μήκος του μηρού (ξεκινάς μετρώντας από ισχίο μέχρι την επιγονατίδα) πρέπει να μην είναι πάνω από 55% του μήκους της κνήμης (από την επιγονατίδα έως τον αστράγαλο). Και η περιφέρεια του γαστροκνήμιου δεν πρέπει να ξεπερνά το 75% της περιφέρειας του συνόλου των μηριαίων μυών σου.

 

 

Το κλειδί της επιτυχίας είναι να κατανοήσεις βαθιά τον τρόπο με τον οποίο κινείται η βιομηχανία της μόδας. «Ρίξτε μια ματιά στα editorials, στους φωτογράφους, στους creatives και στα υπόλοιπα μοντέλα: πώς κινούνται, πώς συμπεριφέρονται, πώς μιλάνε.

Οι υπόλοιπες συμβουλές της έχουν να κάνουν με το ότι πάντα πρέπει να έχετε καλή εμφάνιση και να ακολουθείτε υγιεινό τρόπο ζωής.

Τα επιτυχημένα μοντέλα πρέπει καθημερινά να είναι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους, όπως ένας αθλητής ή ένας χορευτής.  Το να είσαι μοντέλο δεν είναι σίγουρα κάτι απλό, παρά ταύτα είναι κάτι που στο τέλος της ημέρας σου προσφέρει μια καλή ανταμοιβή. Δουλεύεις στο πλευρό εξαιρετικά ταλαντούχων ανθρώπων, ταξιδεύεις συχνά, έχεις ποιοτικό τρόπο ζωής. Κάθε μέρα είναι διαφορετική. Μπορεί να έρθουν δύσκολες στιγμές,  όμως αξίζει τον κόπο.