fbpx

Δες την αναβαθμισμένη Huracan και …ονειρέψου

Δες την αναβαθμισμένη Huracan και …ονειρέψου

H RWD (Rear Wheel Drive- κίνηση στους πίσω τροχούς σε ελεύθερη απόδοση) μπορεί να θεωρηθεί και ως η εισαγωγική έκδοση της Huracan. Την οποία τώρα, με την είσοδο του νέου χρόνου, η Lamborghini έρχεται να την αναβαθμίσει και κατά την παραδοσιακή της προσέγγιση περί ονομάτων να την ονομάσει EVO.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Jaguar F-Type: Ένα από τα πιο όμορφα κουπέ ανανεώθηκε και είναι πιο όμορφο

 

Η αναβάθμιση περιλαμβάνει καταρχήν την αύξηση της απόδοσης του ατμοσφαιρικού V10 των 5.200 κυβικών από τους 580 ίππους στους 610, ενώ η ροπή του είναι 560 Nm. Αν στα παραπάνω συνυπολογίζει κανείς και τα μόλις 1.389 κιλά του βάρους τους, η κατανομή τους στους δύο άξονες είναι 40% μπροστά και 60% στον πίσω, τότε τα μόλις 3,3 δεύτερα που απαιτούνται για τα 0-100 χλμ./ ώρα και απόλυτα λογικά ακούγονται και αναμενόμενα. Αντίστοιχα εντυπωσιακή είναι και η τελική ταχύτητα των 325 χλμ./ ώρα.

 

Επειδή όμως 610 ίπποι στους πίσω μόνο τροχούς δεν θέλουν και πολύ προκειμένου να φέρουν σε δύσκολη θέση ακόμα και έμπειρους οδηγούς η Lamborghini έχει εξελίξει, ειδικά για τη Huracan RWD, ένα νέο σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης, το Performance Traction Control System (P-TCS) που παρέχει ροπή ακόμα και όταν το αυτοκίνητο υπερστρέφει ή ντιφτάρει. Μάλιστα η ροπή παρέχεται προκαταβολικά, ώστε να αποφεύγεται το «κρέμασμα» του κινητήρα και να εξασφαλίζεται καλύτερη πρόσφυση στην έξοδο.

 

Φυσικά υπάρχουν διαφορετικές ρυθμίσεις για καθένα από τα τρία διαθέσιμα προγράμματα οδήγησης (Strada, Sport, Corsa), ενώ κατάλληλα προσαρμοσμένο στην RWD είναι και το υποβοηθούμενο σύστημα διεύθυνσης. Tο κιβώτιο είναι αυτόματο διπλού συμπλέκτη με 7 σχέσεις και υπάρχει λειτουργία launch control που εξασφαλίζει εύκολα γρήγορες εκκινήσεις.

 

Προκειμένου να διακρίνεται από τις τετρακίνητες εκδόσεις η EVO RWD έχει διαφορετικό εμπρός splitter και άλλες εισαγωγές αέρα, ενώ ο μαύρος πίσω προφυλακτήρας συνδυάζεται με καινούργιο διαχύτη.

 

Η οθόνη των 8,4 ιντσών στην κεντρική κονσόλα της Huracan αποτελεί το κέντρο ελέγχου της, τόσο για το σύστημα infotainment της όσο και για όλες τις παράμετρους με δυνατότητα επιλογών από πλευράς οδηγού.

 

Οι πωλήσεις της νέας Lamborghini Huracan EVO RWD θα ξεκινήσουν την άνοιξη και η βασική τιμή της για την Ευρώπη είναι 159.443 ευρώ. Εννοείται προ φόρων.