fbpx

Δες τη νέα Lamborghini Countach LPI 800-4 και απλά …ονειρέψου

Δες τη νέα Lamborghini Countach LPI 800-4 και απλά …ονειρέψου

Η Lamborghini αποφάσισε να επαναφέρει στο προσκήνιο ένα από τα πιο εμβληματικά ονόματα στην ιστορία της κατηγορίας των υπερ- αυτοκινήτων. Αυτό της θρυλικής Countach που φέτος συμπληρώνει μισό αιώνα από την πρώτη παρουσίασή της ως concept.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: H νέα Mercedes SL είναι πολυτελής και high tech για τέσσερα άτομα!

 

Σε αντίθεση με ότι ίσως θα περίμενε κανείς η καινούργια Countach LPI 800-4 δεν είναι η διάδοχος της Aventador η οποία είναι και μάλιστα με μεγάλη διαφορά, το πιο επιτυχημένο δωδεκακύλινδρο μοντέλο της Lamborghini. Μέχρι στιγμής τουλάχιστον.

 

 

Η σύγχρονη εκδοχή της Countach είναι μια σπέσιαλ έκδοση που βασίζεται στην επίσης σπέσιαλ Sian, που αποτελεί παραλλαγή της Aventador.

 

 

Το βέβαιο είναι πως οι σχεδιαστές της Lamborghini έκαναν στην περίπτωση της νέας Countach πολύ καλή δουλειά, με εξαίρεση ίσως το πίσω μέρος της που μοιάζει υπερβολικά πολύ με αυτό της Sian και καθόλου με αυτό της αρχέτυπης.

 

 

Φυσικά το χαρακτηριστικό σχήμα σφήνας της τελευταίας έχει διατηρηθεί, ενώ και το εμπρός μέρος της σύγχρονης εκδοχής της, παρόλο που δεν υπάρχουν αναδιπλούμενοι προβολείς, παραπέμπει άμεσα στη διάσημη πρόγονο. Όπως άλλωστε και οι πλευρικές εισαγωγές αέρα, ενώ ιδιαίτερο είναι και το κάλυμμα του μηχανοστασίου.

 

 

Όπου υπάρχει το σύστημα πρόωσης της Sian με τον κλασικό, ατμοσφαιρικό V12 των 6.500 κυβικών της μάρκας στην τελευταία του εφαρμογή σε συνδυασμό με ένα υβριδικό σύστημα με υπερ- πυκνωτές. Η συνδυαστική απόδοση εδώ φτάνει τους 814 ίππους -ο V12 αποδίδει 780- που εξασφαλίζουν ένα 0-100 χλμ./ ώρα σε μόλις 2,8 δεύτερα. Το 0-200 χλμ./ ώρα έχει ολοκληρωθεί σε 8,6 δεύτερα ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 355 χλμ./ ώρα.

 

 

Η σύγχρονη Lamborghini Countach θα κατασκευαστεί μόλις 112 φορές -λόγω του ειδικού βάρους του ονόματος είναι βέβαιο πως όλες θα γίνουν ανάρπαστες. Η τιμή τους θα ξεκινά από τα 3,0 εκατομμύρια ευρώ προ φόρων και οι πρώτες παραδόσεις αναμένονται εντός του 2022.