fbpx

Δες τις μαγευτικές «Οικίες σαν ξυράφι» στους γκρεμούς της Καλιφόρνια

Δες τις μαγευτικές «Οικίες σαν ξυράφι» στους γκρεμούς της Καλιφόρνια

Με ένα όνομα που μάλλον δεν έλκει αλλά που οπτικά και από απόσταση δείχνει να του ταιριάζει απόλυτα, το «Razor House» («οικία σαν ξυράφι»), στους γκρεμούς της Καλιφόρνιας, κοντά στο Σαν Ντιέγκο, απoτελεί μία από τις πιο εντυπωσιακές παραθαλάσσιες επαύλεις της Πολιτείας. Πρόκειται για ακόμα ένα αρχιτεκτονικό αριστούργημα του Wallace E Cunningham, το όνομα του οποίου φιγουράρει στο «Architectural Digest’s Top 100 Designers», που συνδυάζει περίτεχνα το γυαλισμένο λευκό τσιμέντο και τον ανοξείδωτο χάλυβα με τις τεράστιες τζαμαρίες, οι οποίες προσφέρουν απρόσκοπτη θέα προς τον Ειρηνικό Ωκεανό.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Μπορείς να μείνεις σε μεσαιωνικό ιταλικό κάστρο με …μόνο 2.500 ευρώ τη βραδιά!!!

 

Στην πραγματικότητα, η έπαυλη έχει πάρει το όνομα της από το Razor Point, ένα εντυπωσιακό μνημείο της φύσης, στο οποίο ο χρόνος έχει διαβρώσει με μαγικό τρόπο το περίεργα πετρώδες έδαφος και το οποίο βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση. Όλη η ακτογραμμή της περιοχής La Jolla θεωρείται από τις πιο ακριβές σε αξία γης, σχεδόν σε όλη την Καλιφόρνια, καθώς προσφέρουν απομόνωση, φυσικές ομορφιές και ηρεμία σε σχέση με τις πολύβουες παραθαλάσσιες πόλεις της Δυτικής Ακτής.

 

 

Οι περισσότεροι από τους αρχιτέκτονες που σχεδίασαν άλλες εξοχικές επαύλεις που βρίσκονται στην περιοχή εισήγαγαν στυλ από διαφορετικές ηπείρους και εποχές, αλλά ο Cunningham, ακόμα και αν ήθελε να υιοθετήσει ένα συγκεκριμένο ύφος, δεν μπορούσε επειδή οι λειτουργικές απαιτήσεις του ακινήτου, συμπεριλαμβανομένης της σχεδόν κάθετης κλίσης του εδάφους, ήταν αδύνατον να εξυπηρετηθούν. Στην ουσία, ο Cunningham δημιούργησε μία μικρή γέφυρα πάνω από το έδαφος και σχεδίασε πάνω σε όλη την έκταση του οικοπέδου, εκμεταλλευόμενος ως και το τελευταίο επιτρεπόμενο μέτρο με βάση τους οικιστικούς κανόνες της περιοχής. Όπως περιγράφει και ο ίδιος, «δημιουργήσαμε μία πολυεπίπεδη κατοικία γκρεμού», η οποία περιλαμβάνει και την αναδημιουργία του υπαίθριου χώρου, πέρα από τους κανόνες μιας συμβατικής κατοικίας στην εξοχή.

 

 

Το Razor House με απλά λόγια είναι ένα «περιμετρικό σπίτι» γύρω από μία εντυπωσιακή ανοιχτή αυλή, μία κατασκευή που επιτρέπει στο φως της ημέρας να διεισδύει μοναδικά σε όλους τους χώρους του, συμβάλλοντας παράλληλα και στην πρόθεση του αρχιτέκτονα να μην αφήσει ανεκμετάλλευτο ούτε μέτρο από το οικόπεδο. Έτσι, με αυτό το στόχο, δημιούργησε μία πράγματι εντυπωσιακή έπαυλη με 950 τ.μ λειτουργικών χώρων, μεταξύ των οποίων δύο μεγάλες σουίτες, δύο επιπλέον κρεβατοκάμαρες, τέσσερα πλήρως εξοπλισμένα μπάνια, δύο μικρότερα, δύο χώρους για ντους και σάουνα, γυμναστήριο, σπα στον τρίτο όροφο του κτιρίου και ημιυπαίθριο χώρο για BBQ. Επιπλέον, το Razor House διαθέτει έναν ξενώνα πολλαπλών -επίσης- επιπέδων, 120 τετραγωνικών μέτρων, με δύο κρεβατοκάμαρες και τα μπάνια τους, κάθε μία από τις οποίες είναι σε διαφορετικό όροφο και ανεξάρτητες.

 

 

Εκτός από το γεγονός ότι το εξοχικό βρίσκεται μερικές εκατοντάδες μέτρα από τον Ειρηνικό, διαθέτει μία απίθανη σε κατασκευή και σχεδιαστική σύλληψη πισίνα υπερχείλισης, χωρητικότητας 144 κυβικών μέτρων, με απίθανη θέα προς τη θάλασσα, πάνω ακριβώς από τον γκρεμό.

Εσωτερικά, το Razor House είναι ένα πραγματικό «ποίημα» αισθητικής, κατασκευασμένο με τα καλύτερα υλικά, τόσο σε επίπεδο δαπέδων και ταβανιών όσο και από διακόσμηση. Φυσικά, ξεχωρίζει το απίθανο δάπεδο από τραβερτίνη που συνδέει τον εξωτερικό με τον εσωτερικό χώρο αλλά και το δάπεδο από καρυδιά που είναι τοποθετημένο σε κάποιους χώρους του κτιρίου. Κατά τα άλλα, μία εντυπωσιακή γυάλινη εσωτερική σκάλα συνδέει τους τρεις ορόφους, ένα γυάλινο ασανσέρ ξεκινάει από το γκαράζ και φτάνει ως την απίθανη βεράντα του τελευταίου ορόφου, ενώ αξίζει να δοθεί ιδιαίτερη σημασία στο γεγονός ότι η κατοικία είναι με τέτοιο τρόπο κατασκευασμένη έτσι ώστε οι εσωτερικοί, υπαίθριοι χώροι γύρω από την αυλή να είναι απόλυτα ανεπηρέαστοι από τους σφοδρούς ανέμους που φέρνει συχνά ο Ειρηνικός προς την ενδοχώρα.

 

 

Το Razor House είναι εξοπλισμένο με όλα τα τελευταία συστήματα της τεχνολογίας, καθώς κάποια από αυτά ελέγχονται και μέσω iPad, είναι πλήρως εξοπλισμένο και αυτό που πραγματικά κόβει την ανάσα είναι η θέα από τις υπέροχες κρεβατοκάμαρες τις οποίες χωρίζουν από τον γκρεμό και τον Ειρηνικό τεράστιες τζαμαρίες από το δάπεδο ως το ταβάνι.

Αν και η εταιρεία που έχει αναλάβει την πώληση της εξοχικής έπαυλης δεν κάνει καμία αναφορά σε τιμή, το Razor House είναι σίγουρο θα κοστίζει αρκετά εκατομμύρια δολάρια.