fbpx

Δες τι έκανε ένα προγραμματιστής για να προσεγγίσει τον Elon Musk

Δες τι έκανε ένα προγραμματιστής για να προσεγγίσει τον Elon Musk

Γνωστός για τις ριζοσπαστικές του ιδέες είναι ο ισχυρός άνδρας των εταιρειών Tesla και SpaceX, Elon Musk, ο οποίος μόλις πρόσφατα αναδείχθηκε σε πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο.

Ο οραματιστής επιχειρηματίας με καταγωγή από τη Νότια Αφρική, πριν λίγα χρόνια -και συγκεκριμένα το 2016 – είχε ταράξει τα λιμνάζοντα νερά, αναφέροντας πως σχεδιάζει μια αποικία 1.000.000… Γήινων στον Άρη.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Στο μέλλον ίσως να ταξιδεύουμε με …κάψουλες! – Δες το πείραμα της Virgin Hyperloop

 

Μπορεί το φαραωνικό σχέδιο του Διευθύνοντος Συμβούλου της SpaceX να μην έχει υλοποιηθεί -τουλάχιστον προσώρας-, αυτό, ωστόσο, δεν εμποδίζει πολλούς «οπαδούς» του να συντάσσονται μαζί του, επικροτώντας τον για το όραμά του.

Ανάμεσα σε αυτούς, ενδεχομένως, ανήκει και ένας Βούλγαρος προγραμματιστής παιχνιδιών. Ο λόγος για τον Lyubomir Vladimirov, ο οποίος αναπτύσσει ένα video game με θεματική την αποίκηση του πλανήτη.

Μάλιστα, το διαπλανητικό… ψηφιακό ταξίδι δεν θα γίνει από οποιαδήποτε εταιρεία, αλλά από την Space X, ενώ πρωταγωνιστικό ρόλο θα έχει και ο Elon Musk. Απαραίτητη προϋπόθεση, όμως, για το λανσάρισμα του παιχνιδιού είναι να αποσπάσει την έγκριση του κραταιού άνδρα της SpaceX.

Για το σκοπό αυτό “σκαρφίστηκε” έναν ξεχωριστό τρόπο: Γνωρίζοντας πως ο Elon Musk λατρεύει το Twitter αποφάσισε να τον προσεγγίσει μέσω της εν λόγω δημοφιλούς πλατφόρμας.

Κάθε μέρα, λοιπόν -χωρίς καμιά εξαίρεση- αναρτά στον “τοίχο” του Musk το συγκεκριμένο σχόλιο:

“Αγαπητέ Elon, είμαι ένας προγραμματιστής παιχνιδιών και φτιάχνω ένα game που αφορά την αποίκηση του πλανήτη από εσένα και την SpaceX. Αν θεωρείς πως είναι “εντάξει”, το μόνο που χρειάζομαι για να χρησιμοποιήσω το όνομά σου και τα λογότυπα της εταιρείας, είναι να ακούσω ένα “προχώρα”.

» Μέχρι να λάβω ένα “ναι” ή ένα “όχι” θα αναρτώ αυτό (σ.σ. το σχόλιο) κάθε μέρα για διάστημα ενός χρόνου», αναφέρει στο σχόλιό του ο Lyubomir Vladimirov, το οποίο φέρει την… υπογραφή “154/365”.

Το πρώτο σκέλος του αριθμού σημαίνει πως ο επίμονος προγραμματιστής έχει αναρτήσει το συγκεκριμένο σχόλιο ήδη 154 φορές!

Οι ατέρμονες προσπάθειες του Lyubomir Vladimirov, εν τέλει απέδωσαν καρπούς, μιας και κατάφερε να τραβήξει την προσοχή του Elon Musk. Παρ’ όλα αυτά, η απάντηση που έλαβε ήταν αρκετά αινιγματική.

«Κλέψτε μας και πιθανότaτα δεν θα σας μηνύσουμε», αποκρίθηκε ο Musk, θολώνοντας τα νερά και μπερδεύοντας τον νεαρό.

Δεδομένου πως η φρίκη ενός ενδεχόμενου Γ’ Παγκόσμιου πυρηνικού Πολέμου στοιχειώνει τις σκέψεις εκατομμυρίων ανθρώπων ανά τον κόσμο, ο Elon Musk είχε καταθέσει καθέτως… και οριζοντίως μια συγκεκριμένη πρόταση: Την αποίκιση του Άρη.

Μάλιστα είχε ξεκαθαρίσει πως πρόκειται για μια δύσκολη και επικίνδυνη αποστολή, μια καλή ευκαιρία για να πεθάνει κάποιος, αλλά συναρπαστική για όσους επιβιώσουν.

Βάσει του σχεδιασμού της SpaceX, η πρώτη μη επανδρωμένη αποστολή στο Άρη είναι προγραμματισμένη για το 2022, ενώ οι πρώτοι άνθρωποι σχεδιάζεται να σταλούν το 2024.