fbpx

Δες τι έχουν μέσα τα σώματα του καλοριφέρ αν δεν συντηρήθηκαν για 5 χρόνια!

Δες τι έχουν μέσα τα σώματα του καλοριφέρ αν δεν συντηρήθηκαν για 5 χρόνια!

Μπορεί ακόμα να κάνει ζέστη αλλά τα πρώτα κρύα είναι κοντά και σίγουρα δεν θέλεις να κρυώνεις επειδή τα σώματα του καλοριφέρ του σπιτιού σου έχουν μαζέψει τόσο σκουριά που είτε υπολειτουργούν είτε δεν λειτουργούν!

Για να μην βρεθείς προ εκπλήξεων το Activeman.gr πήγε στην Αlphagas που είναι ειδικοί στη θέρμανση για να σε βοηθήσει ώστε να προετοιμαστείς για τον χειμώνα που έρχεται.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Επειδή των …φρονίμων τα παιδιά προετοιμάζονται δες πως γίνεται η συντήρηση ενός καυστήρα!

 

Η κάμερα του Activeman.gr βρέθηκε μπροστά σε μια πολύ απαιτητική και δύσκολη συντήρηση σωμάτων καλοριφέρ που έκαναν οι τεχνικοί της Αlphagas σε ένα διαμέρισμα με σώματα που είχαν να συντηρηθούν τουλάχιστον πέντε χρόνια!

Το τι είχε μέσα το κάθε σώμα φαίνεται ξεκάθαρα στις φωτογραφίες και στο βίντεο. Λάσπη σκουριάς που μειώνει έως και εξαφανίζει τη θερμότητα που βγαίνει από τον καυστήρα με αποτέλεσμα να μην λειτουργούν ή να υπολειτουργούν τα σώματα, το σπίτι να μην ζεσταίνεται και ο λογαριασμός του αερίου ή του πετρελαίου να ανεβαίνει!

 

 

Οι τεχνικοί της Αlphagas αφού έβαλαν τον καυστήρα σε λειτουργία έλεγξαν το κάθε σώμα με θερμική κάμερα για να διαπιστώσουν την έκταση του προβλήματος.

 

 

Στη συνέχεια σύνδεσαν το ειδικό μηχάνημα στο κάθε σώμα και άρχισε ο καθαρισμός. Μάλιστα χρειάστηκε και κρουστική υποβοήθηση για να ξεκολλήσει η σκουριά που υπήρχε στο εσωτερικό του κάθε σώματος.

 

 

Δες στο βίντεο πως γίνεται  η διαδικασία και πως τα σώματα όταν ολοκληρώθηκε θερμαίνονταν κανονικά με αποτέλεσμα όταν λειτουργήσουν με τα πρώτα κρύα να αποδίδουν πλήρως την θέρμανση του καυστήρα και φυσικά να γίνεται οικονομία στο καύσιμο, το αέριο ή το πετρέλαιο, ανάλογα την εγκατάσταση!