fbpx

Δες τι μπορεί να βλέπει ένα πουλί όταν κάνει μια κάθετη πτώση σε έναν καταρράκτη;

Δες τι μπορεί να βλέπει ένα πουλί όταν κάνει μια κάθετη πτώση σε έναν καταρράκτη;

Τι βλέπει ένα πουλί όταν κάνει μια κάθετη πτώση σε έναν καταρράκτη; Την απορία αυτή φαίνεται πως λύνει ένα νέο είδος drone που επιτρέπει στον πιλότο να «βλέπει» τη θέα σαν να βρίσκεται αυτός επάνω του.

Βαθιά χωμένος στη ζούγκλα της Βενεζουέλας, ο Έλις βαν Τζέισον περιβάλλεται από έντομα. «Αυτά τα μυρμήγκια μπήκαν στο αυτί μου, στη μύτη μου, ακόμα και μέσα στα γυαλιά μου» λέει ο ίδιος στο CNN. Αλλά ο βαν Τζέισον δεν μπορούσε να κουνηθεί. Έπρεπε να μείνει συγκεντρωμένος. Βρισκόταν στο μέσο της πτήσης του πρώτου του drone με προβολή πρώτου προσώπου (FPV) αποτυπώνοντας τη φύση από διαφορετική οπτική γωνία.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Μάθε πόσο στοιχίζει το εισιτήριο για ένα ταξίδι Virgin Galactic

 

Ο βαν Τζέισον είναι πιλότος κινηματογραφικού FPV drone και βιντεογράφος. Κι ενώ τα drones τα γνωρίζουμε εδώ και χρόνια, το FPV άνοιξε νέες δυνατότητες σε βιντεογράφους και δημιουργούς περιεχομένου. Οι πιλότοι «βλέπουν» μέσα από το drone, φορώντας ένα ζευγάρι goggles για να παρακολουθούν τη ζωντανή μετάδοση. Αυτά τα drones τους επιτρέπουν να καταγράφουν μια τεράστια γκάμα λήψεων, ενώ παράλληλα πετούν με εξαιρετικά υψηλές ταχύτητες, δημιουργώντας με τη σειρά τους, πιο δυναμικά και γρήγορα βίντεο. «Είναι σα να είσαι πουλί» εξήγησε. «Μπορείς να πετάξεις; όπου θέλεις».

Ο στόχος του βαν Τζέισον είναι να αποκαλύψει τα φυσικά θαύματα του κόσμου σε όλο τους το μεγαλείο. Στα ταξίδι του στη Βενεζουέλα απαθανάτισε το δικό του ονειρικό βίντεο με FPV: την κάθετη πτώση στους καταρράκτες Έιντζελ, τους ψηλότερους καταρράκτες του κόσμου.