fbpx

Ηλίας Κωνσταντίνου: Η οικογένεια, το MBA και η διεθνή καριέρα στο modeling

Ηλίας Κωνσταντίνου: Η οικογένεια, το MBA και η διεθνή καριέρα στο modeling

Ο Ηλίας Κωνσταντίνου ακολούθησε τελικά την παρότρυνση της οικογένειας του και μετά το επαγγελματικό ποδόσφαιρο έγινε μοντέλο. Ο χρόνος έδειξε ότι αυτή την μια σωστή απόφαση αφού πολύ σύντομα έγινε ένας από τα πιο επιτυχημένα μοντέλα.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Κυρ. Αραμπατζής: Είναι νέος, παράγει βιολογικό κρασί και μιλάει γι αυτό

 

Ο Ηλίας χαμογελάει όταν τον ρωτάς για τα φλερτ που δέχεται ενώ συνοφρυώνεται όταν μιλά για την κατάσταση του modeling στην χώρα μας.

 

 

Αλλά πως άρχισαν όλα; «Από μικρός είχα την παρότρυνση φίλων και κυρίως της οικογένειας μου να ασχοληθώ με το modeling δεν φανταζόμουν όμως ότι σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα θα υπήρχε τέτοια εξέλιξη» εξηγεί ο Ηλίας Κωνσταντίνου «Η καριέρα μου ξεκίνησε στην Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο πρακτορείο Team Agency. Την δεύτερη κιόλας μέρα είχα κλείσει δουλειά. Λίγο αργότερα ήρθε η συνεργασία με τα μεγάλα πρακτορεία της Αθήνας D Models και Ace Models και στην συνέχεια η συνεργασία με πρακτορεία του εξωτερικού FlashModels».

 

 

Από μικρός ο Ηλίας είχε μια άριστη σχέση με τον αθλητισμό όπως λέει ο ίδιος: «Η σχέση μου με τον αθλητισμό είναι άριστη αν αναλογιστείς ότι στα 18 είχα επαγγελματικό συμβόλαιο ως ποδοσφαιριστής σε μεγάλη ομάδα της Θεσσαλονίκης. Από την στιγμή που σταμάτησα το ποδόσφαιρο η γυμναστική συνεχίζει να βρίσκεται στο επίκεντρο της καθημερινότητας μου άλλωστε το απαιτεί και η ενασχόληση μου με το modeling».

 

 

Κάποιοι θεωρούν ότι η ομορφιά και το modeling δεν συνδυάζονται με πτυχίο όμως κάνουν λάθος επειδή ο Ηλίας είναι πτυχιούχος: «Για να μην γελιόμαστε το modeling στην Ελλάδα δεν μπορεί να σου αποφέρει τα προς το ζην. Το θεωρώ χόμπι γι’ αυτό και έχω κάνει σπουδές στην Διοίκηση Επιχειρήσεων με μεταπτυχιακό MBA και πρόσφατα ολοκλήρωσα το δεύτερο μεταπτυχιακό μου στην Διοίκηση Μονάδων υγείας. Αυτά είναι ξεκάθαρα τα εφόδια για το μέλλον».

 

 

Και όπως είναι φυσικό ήρθε η ώρα της επίμαχης ερώτησης για το modeling στην Ελλάδα. Ο Ηλίας συνοφρυώνεται και απαντά: «Πλέον το modeling στην Ελλάδα γνωρίζει μια φθίνουσα πορεία κυρίως στα οικονομικά αλλά και στο εύρος των δουλειών. Ενώ υπάρχουν οι καλύτερες προδιαγραφές σε φωτογράφους στυλίστες κ.ο.κ υστερεί σε σχέση με άλλες χώρες. Μια σύγκριση σε σχέση με πριν 10 χρόνια θα σας πείσει.

 

– Πως σχεδιάζεις το μέλλον σου;

Στην παρούσα φάση δίνω μεγάλη έμφαση στη δουλειά μου ως μοντέλο. Στο μέλλον θέλω να αξιοποιήσω τις γνώσεις και τα πτυχία μου ώστε να κάνω μια στροφή απο τον χώρο της μόδας στον επιστημονικό κλάδο και σίγουρα θέλω να δημιουργήσω την δική μου οικογένεια.

 

 

– Ποιες είναι οι τελευταίες σημαντικές δουλειές στο modeling?

Έχω να απαριθμήσω πάρα πολλές. Σίγουρα θα με δείτε σε διάφορα διαφημιστικά στην τηλεόραση, σε αρκετά εξώφυλλα περιοδικών, σε videoclips καλλιτεχνών, και σε διάφορες καμπάνιες γνωστών εταιρειών τόσο ελληνικών όσο και του εξωτερικού.

 

 

– Τώρα που είπες εξώφυλλα, πως νιώθεις που ήσουν στο εξώφυλο των Attica;

Είναι μεγάλη ικανοποίηση να βλέπεις το πρόσωπο σου σε εξώφυλλα περιοδικών. Είναι η προσπάθεια, η εμπειρία, η προσωπικότητα και σίγουρα η ομορφιά ταυτόχρονα που δίνουν ένα τέλειο αποτέλεσμα ώστε να σε επιλέξουν για εξώφυλλο και θα σε δει τόσος κόσμος.

 

 

Όταν όμως τον ρωτάς τια τα φλερτ που δέχεται χαμογελάει και απαντά: «Το φλερτ το αντιμετωπίζω τις περισσότερες φορές σαν διασκέδαση αφού είναι ένα είδος επικοινωνίας» λέει ο ίδιος.

 

 

Τα φώτα της δημοσιότητας αλλάζουν κάποιες φορές τους χαρακτήρες των ανθρώπων”,” ειδικά σε μικρή ηλικία. Συμβαίνει όμως το ίδιο με τον Ηλία «Το modeling δεν με άλλαξε σαν χαρακτήρα ισα, ισα είμαι ο εαυτός μου πάντα και με έχει κάνει πιο δυνατό και πιο πεισματάρη. Αυτό οφείλεται στο ότι αν δεν πάρεις μια δουλειά πας αποφασισμένος να πάρεις την επόμενη. Συνήθως έτσι λειτουργούν τα πράγματα στο εξωτερικό αφού ο αριθμός των μοντέλων που διεκδικούν μια δουλειά είναι τόσο μεγάλος και πρέπει να ξεχωρίσεις»!

 

 

Τι κάνει όμως ένας επαγγελματίας μοντέλο στις διακοπές του; «Στις διακοπές μου προτιμώ να ξεκουράζομαι αν και δεν μπορώ να αντισταθώ στο αγαπημένο μου extremesportτο jetski!»

 

 

Πόσο ρόλο παίζει η εμφάνιση ενός ανθρώπου; «Η καλή και προσεγμένη εμφάνιση παίζει σπουδαίο ρόλο τόσο στην προσωπική ευχαρίστηση όσο και σε όλες τις δουλειές. Το βλέπεις και από τον τρόπο που σε αντιμετωπίζουν».

Τα προφίλ στα social media του Ηλία είναι στο Facebook: ilias konstantinou και στο Instagram: ilias_kon