fbpx

Ηλίας Μήνος: Η πορεία για το τραγούδι, πέρασε μέσα από το modeling

Ηλίας Μήνος: Η πορεία για το τραγούδι, πέρασε μέσα από το modeling

Ο Ηλίας Μήνος είναι ένα από τα εκατοντάδες νέα παιδιά που κυνηγούν το όνειρο τους σε μια μεγάλη πόλη και εν προκειμένω στην Αθήνα, όπως άλλωστε συνηθίζεται να συμβαίνει στη χώρα μας.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αντρέας Μήτρος: Από τα 9 του χρόνια έχει πρωταγωνιστήσει στα πιο δυνατά διαφημιστικά σποτ!

 

Ένας νέος όμορφος, γυμνασμένος και συνάμα ταλαντούχος, που ξεκίνησε από την Έδεσσα 20 χρονών με στόχο να εκπληρώσει το όνειρο του, το τραγούδι! Αν και μισός Θεσσαλονικιός, η πόλη έμοιαζε μικρή για τις προσδοκίες του και έτσι πήρε τον δρόμο για το κέντρο.

 

 

«Άρχισα μόνος μου να το ψάχνω και τελικά τη βρήκα την άκρη» εξηγεί ο ίδιος «Έψαξα με γνωριμίες μέσω των social media και τελικά έκανα το μεγάλο βήμα, αφού βρήκα δουλειά αρχικά στο χώρο της μόδας, ως μοντέλο».

 

 

Έτσι ο Ηλίας μετακόμισε στην Αθήνα. Αν και έχει σπουδάσει φωτογραφία και γραφιστική το πρώτο βιοποριστικό του επάγγελμα ήταν το modeling «Και συνεχίζει να είναι, λιγότερο βέβαια» εξηγεί ο ίδιος «πλέον έχω κάνει το πρώτο βήμα στον χώρο του τραγουδιού, που είναι η βασική μου επιδίωξη. Πριν από μερικούς μήνες κυκλοφόρησε το πρώτο μου single με τίτλο ‘’Καλοκαίρι Σημαίνει’’ σε στίχους και μουσική Ανδρέα Λάμπρου και πλέον αισιοδοξώ ότι θα πετύχω αυτό που πραγματικά ψάχνω».

 

 

Τον Μάρτιο ο Ηλίας κλείνει τα 24 του χρόνια και όπως δείχνει συνεχίζει να είναι ένας άνθρωπος που ψάχνει και πιάνει τις ευκαιρίες. «Αν και στη Θεσσαλονίκη είχα αρκετές ευκαιρίες, εμένα δεν μου αρκούσαν. Εμφανιζόμουν στην Εγνατία Τηλεόραση για ένα χρόνο  όμως εκείνο που έψαχνα ήταν το τραγούδι και η Αθήνα προσφέρεται» εξηγεί.

 

 

Ο Ηλίας Μήνος είναι το μικρότερο από τα τέσσερα παιδιά της πολύτεκνης οικογένειας του. Μιας αγροτικής οικογένειας της Πέλλας, που όπως φαίνεται δεν χωρούσε τις προσδοκίες του. «Περήφανος χωριάτης» δηλώνει με περισσό χιούμορ «Το χωριό είναι ωραίο, διαφορετικό. Μεγάλωσε με άλλες βάσεις, ηθική και διαφορετικά παιδικά χρόνια από τα παιδιά της πόλης. Η απόφαση μου να φύγω Αθήνα έχει να κάνει αποκλειστικά με τις επαγγελματικές μου επιλογές που έχεις περισσότερες σε μια μεγάλη πόλη. Στόχος είναι το τραγούδι και μόνο».

 

 

Με ύψος 1.93, 83, γυμνασμένο σώμα και όμορφα χαρακτηριστικά, ο Ηλία βρήκε σχετικά εύκολα την πρώτη του δουλειά στο χώρο του modeling: «Από τις επαφές που καλλιέργησα σιγά, σιγά μέσω των social media μετακόμισα στην Αθήνα. Εδώ άρχισα σταδιακά να γνωρίζω ανθρώπους και να μπαίνω στο κλίμα, αρχικά με το modeling, μια δουλειά που απαιτούσε μόνο εξωτερικά χαρίσματα, τα οποία και διαθέτω λόγω αθλητισμού και φυσικά τακτικής γυμναστικής. Με το modeling μπήκα στο χώρο και δούλεψα αποκλειστικά επαγγελματικά για δύο χρόνια και στη τηλεόραση. Ήμουν στο Joy με την Αννούλα Μελά στο κομμάτι της μόδας και με το Νίκος και Τάκης στα Καλημερούδια στο Mega. Μετά όταν άρχισε η δουλειά να μην πληρώνει όπως θα έπρεπε άρχισα να μειώνω τις δουλειές».

 

 

Ο Ηλίας ήταν αθλητής και όπως δηλώνει ο ίδιος συνεχίζει να προπονείται: «Έκανα στίβο για χρόνια και συνεχίζω να γυμνάζομαι. Καθημερινά γυμναστήριο, αφού η γυμναστική είναι τρόπος ζωής».

 

 

«Αυτό τον καιρό κάνω  μαθήματα φωνητικής. Το τραγούδι με ενδιαφέρει πρώτιστα. Είναι στο αίμα μου που λένε. Πάντα τραγουδούσα. Δούλεψα για λίγο σε ένα μαγαζί στο Ναύπλιο και τώρα ψάχνω το επόμενο μου βήμα.

 

 

Και όπως είναι φυσικό ο Ηλίας είναι εργένης, όπως επίσης είναι επίσης φυσικό, λόγω εμφάνισης έχει και αρκετές …συμπάθειες: «Ναι πράγματι, όμως είμαι κατασταλαγμένος σε αυτό τον  τομέα. Δεν έχω σχέση, όμως η προτεραιότητα μου είναι η καριέρα μου και μετά οι σχέσεις» τονίζει ο ίδιος.

 

 

Πως είναι μια συνηθισμένη μέρα του Ηλία; «Πρωινό, γυμναστήριο, μαγείρεμα και μετά δουλειές. Τα κάνω όλα πρωί να ξεμπερδεύω και να ασχοληθώ με τη δουλειά μου» εξηγεί.

 

 

Τις ελεύθερες ώρες σου τι κάνεις; «Αν δεν τις περνάω με φίλους διαβάζω βιβλία ψυχολογίας που μου αρέσουν  πολύ» εξηγεί και  τονίζει μια παρεξήγηση που συμβαίνει συνήθως στο επάγγελμα του: «Δυστυχώς βλέποντας κάποιοι έναν που είναι γυμνασμένος και έχει καλή εξωτερική εμφάνιση, θεωρούν αυτόματα ότι καλλιεργείται το σώμα, όχι όμως το μυαλό. Τους πληροφορώ ότι δεν είναι έτσι. Σαν άτομό πιστεύω πολύ στην μοναδικότητα. Κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός. Συγκεκριμένα μιλώντας για μένα έχω χιούμορ, είμαι αισιόδοξος γενικά και αυτό ψάχνω στους άλλους ανθρώπους. Καλό είναι πάντως να αισθανόμαστε καλά με το σώμα μας. Προσωπικά έχω απομυθοποιήσει γενικά την εξωτερική εμφάνιση, χωρίς όμως να την εκμηδενίζω. Καλό είναι να αισθανόμαστε καλά με την εμφάνιση μας αλλα να καλλιεργούμε και το μυαλό όχι μονό το σώμα».

 

 

«Η αλήθεια είναι ότι με ενοχλεί όταν με παρουσιάζουν ‘’ο κούκλος με το σώμα’’ να σε παρουσιάζουν σαν «γλάστρα». Δεν είμαι έτσι. Δεν είμαι από εκείνους που μιλάνε για γυμναστήρια, τα σώματα και διατροφές όλη την ώρα. Έμενα με απασχολεί περισσότερο η εξέλιξη την προσωπικότητας, της αντίληψης. Κάθε χρόνο με παίρνουν να συμμετέχω στο Power of love και δεν δέχομαι. Δεν είμαι γι αυτά. Δεν με νοιάζει να βγω απλά στο γυαλί».