fbpx

Η αγάπη για τα σκυλιά τελικά είναι κληρονομική

Η αγάπη για τα σκυλιά τελικά είναι κληρονομική

Τελικά υπάρχει «κληρονομικότητα της ιδιοκτησίας σκύλων», όπως υποστηρίζει έρευνα Βρετανών και Σουηδών επιστημόνων

Ναι, είναι! Αυτό ανακάλυψε μια ομάδα Βρετανών και Σουηδών επιστημόνων, που συνεργάστηκαν για τη διεξαγωγή έρευνας, προκειμένου να μελετήσουν την «κληρονομικότητα της ιδιοκτησίας σκύλων».

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Ο σκύλος αποκαλύπτει τον χαρακτήρα σου!

 

Έτσι, ανέλυσαν 35.035 ζεύγη διδύμων, που γεννήθηκαν ανάμεσα στο 1926 και το 1996, χρησιμοποιώντας δεδομένα από το σουηδικό Twin Registry.

Στη συνέχεια τα συνέκριναν με δεδομένα από τις σουηδικές καταχωρήσεις σκύλων. Τι ανακάλυψαν; Ότι μεταξύ της γενετικής τους και το πόσο πιθανό ήταν να αποκτήσουν δικό τους σκύλο, υπάρχει μια ισχυρή σχέση.

 

 

Αν και η έρευνα δεν διευκρίνισε ποιο γονίδιο ευθύνεται για την επιθυμία του ανθρώπου να θέλει να αποκτήσει σκύλο, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι υπάρχει μια γενετική συνιστώσα που εμπλέκεται στην επιλογή μας να υιοθετήσουμε ένα σκύλο.

«Εκπλαγήκαμε, όταν διαπιστώσαμε ότι η γενετική σύνθεση ενός ατόμου φαίνεται να επηρεάζει σημαντικά την επιθυμία του να γίνει ιδιοκτήτης σκύλου», δήλωσε ο Tove Fall, κύριος συντάκτης της μελέτης και καθηγητής Μοριακής Επιδημιολογίας στο Τμήμα Ιατρικών Επιστημών Uppsala University Release, συμπληρώνοντας ότι «σε ολόκληρο τον κόσμο τα σκυλιά, όπως και τα άλλα κατοικίδια ζώα, είναι μέλη της οικογένειας. Όμως, λίγα είναι γνωστά, που να μας λένε πώς επηρεάζουν την καθημερινή μας ζωή, αλλά και την υγείας μας». Και κατέληξε: « Ίσως, ορισμένοι άνθρωποι να έχουν ισχυρότερη έμφυτη τάση να φροντίζουν ένα κατοικίδιο ζώο, απ’ ό,τι κάποιοι άλλοι».