fbpx

Η μοναξιά μας επηρεάζει περισσότερο από τις γυναίκες

Η μοναξιά μας επηρεάζει περισσότερο από τις γυναίκες

Η μοναξιά μπορεί να είναι ένας από τους λόγους κατάθλιψης και απομόνωσης από τον κοινωνικό ιστό, ωστόσο σύμφωνα με νέα μελέτη της βρετανικής ερευνητικής εταιρείας Mintel, μερικοί από εμάς τα καταφέρνουν καλύτερα στη διαχείριση της μοναξιάς από άλλους.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Έκλαψες μετά τον χωρισμό; Μη κολλάς μάθε γιατί είναι φυσιολογικό!

Η έρευνα διαπίστωσε ότι το 61 τοις εκατό των ανύπαντρων γυναικών ανέφεραν ότι ήταν ικανοποιημένες που ήταν single. Οι άνδρες, από την άλλη πλευρά, δεν ήταν τόσο άνετοι – μόνο το 49% δήλωσαν ότι ήταν ικανοποιημένοι χωρίς σύντροφο. Η μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι οι άνδρες είναι πολύ πιο πιθανό να θέλουν να δημιουργήσουν μια σχέση από τις γυναίκες. Το 75 τοις εκατό των γυναικών δήλωσε ότι δεν είχε επιδιώξει ενεργά την εξεύρεση συντρόφου κατά το προηγούμενο έτος, σε σύγκριση με το 65 τοις εκατό των ανδρών που δήλωσαν το ίδιο.

Όποιος έχει περάσει έναν άσχημο χωρισμό γνωρίζει τον αγώνα του να είσαι και πάλι μόνος. Όλη η ζωή σου και η καθημερινότητα αλλάζει και μπορεί να είναι δύσκολο να προσαρμοστείς, ειδικά όταν αισθάνεσαι ότι η πρώην σου το έχει ήδη ξεπεράσει.

Μέρος του προβλήματος μπορεί να είναι ότι οι άνδρες αντιμετωπίζουν πολύ μεγαλύτερη κοινωνική πίεση για να καταστείλουν τα συναισθήματά τους και να μην μιλάνε για αυτά με τους φίλους τους. Αλλά τνα εξωτερικεύεις τα συναισθήματά σου στους φίλους σου ή σε όποιον νιώθεις ότι σε καταλαβαίνει, μπορεί ειλικρινά να βοηθήσει, και είναι κάτι που οι γυναίκες εφαρμόζουν περισσότερο από τους άνδρες, σύμφωνα με τον JackDuckett, αναλυτή του τρόπου ζωής των καταναλωτών στο Mintel. Οι γυναίκες είναι «κατά κανόνα καλύτερες στη δημιουργία ομάδων υποστήριξης με τις οποίες μπορούν να συζητήσουν τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους, ασκώντας λιγότερη πίεση στην ανάγκη για μια σχέση», δήλωσε ο αναλυτής.

Οι άνδρες, από την άλλη πλευρά, είναι πολύ πιο δύσκολο να ανοιχτούν – και χωρίς να έχουν ένα σύντροφο που εμπιστεύονται, αισθάνονται ιδιαίτερα άβολα.

«Για πολλούς άνδρες που δυσκολεύονται να είναι ανοιχτοί για τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους, η απουσία ενός συντρόφου θα μπορούσε να σημαίνει ότι δεν έχουν κανέναν που να μπορούν να μιλήσουν για ζητήματα που τους επηρεάζουν», εξηγεί ο Duckett. Με αυτό το σκεπτικό, ίσως δεν εκπλήσσει το γεγονός ότι τα μοναχικά αρσενικά δυσκολεύονται να απολαύσουν τη μοναξιά τους».

Ο Duckett σημειώνει επίσης ότι πολλοί άνδρες και γυναίκες ακολουθούν τώρα έναν τρόπο ζωής που δεν ευνοεί μια σχέση.

«Είναι εύκολο να υποθέσουμε ότι όλοι οι single ψάχνουν ενεργά για έναν σύντροφο. Ωστόσο, τα δεδομένα μας δείχνουν ότι αυτό δεν συμβαίνει πάντα. Μεγάλο μέρος αυτής της απροθυμίας να αναζητηθεί κάποιος παρτενέρ μπορεί να αποδοθεί στους νέους που εναποθέτουν όλο και περισσότερο την προτεραιότητα τους στην εκπαίδευση, τη σταδιοδρομία τους και τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα από τη σχέση τους» καταλήγει ο Duckett.