fbpx

Η νέα plug-in υβριδική Mercedes-AMG GT 73e θα ξεπερνά τα 300χλμ

Η νέα plug-in υβριδική Mercedes-AMG GT 73e θα ξεπερνά τα 300χλμ

Ο εξηλεκτρισμός των κινητήρων εσωτερικής καύσης αφενός βοηθά στη μείωση των εκπομπών ρύπων που είναι αυτήν την περίοδο το κατεξοχήν ζητούμενο και αφετέρου έχει και ως καλοδεχούμενο επακόλουθο την αύξηση της ισχύος.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτόνομη οδήγηση: Να γιατί ο ΚΙΤΤ αργεί πολύ ακόμα!

 

Ειδικά στα plug-in υβριδικά που μπορούν να διαθέτουν ισχυρούς ηλεκτροκινητήρες η συνδυαστική απόδοση φτάνει σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα. Τα οποία ένας κινητήρας βενζίνης δύσκολα θα έφτανε από μόνος του ή αν αυτό γινόταν τότε και εξαιρετικά πολύπλοκος θα ήταν και θα αύξανε το κόστος σε δυσθεώρητα ύψη.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η plug-in υβριδική έκδοση που ετοιμάζει η AMG για την Mercedes-AMG GT 4door Coupe, η οποία θα ονομάζεται είτε AMG GT 73e είτε AMG GT 73 Plug-in Hybrid και συνδυαστικά θα μπορεί να αποδίδει μέχρι και 810 ίππους. Τιμή εντυπωσιακή, η οποία θα εξασφαλίζει στο μεγάλο, βαρύ και πολυτελές αυτοκίνητο ακόμα πιο εντυπωσιακές επιδόσεις που θα βρίσκονται στα ίδια επίπεδα με αυτές super sport μοντέλων.

Αυτό στην πράξη σημαίνει επιτάχυνση από στάση έως τα 100 χλμ./ ώρα σε λιγότερα από 3,0 δεύτερα, ενώ η τελική του ταχύτητα θα ξεπερνά και μάλιστα αισθητά τα 300 χλμ./ ώρα.

Φυσικά η κορυφαία Mercedes-AMG GT 4door Coupe, που αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα πριν το τέλος του έτους, θα μπορεί να καλύψει και κάποια χιλιόμετρα καθαρά ηλεκτρικά.